Ο Νταμπράουσκας θέλει ένα «Γεντί Κουλέ»… φόβητρο για τους αντιπάλους

Ποδόσφαιρο
Ο Νταμπράουσκας θέλει ένα «Γεντί Κουλέ»… φόβητρο για τους αντιπάλους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το τσουχτερό κρύο δεν πτόησε τον Βάλντας Νταμπράουσκας μετά την προπόνηση του ΟΦΗ, που ήταν «ανοιχτή» για τα ΜΜΕ.

Υπομονετικά συζήτησε με τους ρεπόρτερ της ομάδας, υπογραμμίζοντας στον… πρόλογο ότι ως Λιθουανός είναι εξοικειωμένος με τέτοιες θερμοκρασίες.

Οι καιρικές συνθήκες δεν πτόησαν και τους ποδοσφαιριστές του από ότι φαίνεται, αφού ο 45χρονος τεχνικός ήταν απόλυτα ευχαριστημένος από τη σκληρή δουλειά που έγινε.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην ανάλυση των ποδοσφαιρικών δεδομένων, ενώ για πρώτη φορά εξέφρασε το «θέλω» και την «πίστη» του για το «Γεντί Κουλέ», τονίζοντας ότι το επόμενο διάστημα οι αντίπαλοι θα… φοβούνται (αγωνιστικά φυσικά) την «καυτή» έδρα του ΟΦΗ».

«Έχουμε τις ιδέες, έχουμε το στόχο και χρειαζόμαστε τη συνοχή. Να εμπιστευτούμε το πλάνο. Στο ποδόσφαιρο μπορείς να παίξεις καλά και να χάσεις, μπορεί να μη παίξεις καλά και να κερδίσεις. Το θέμα είναι η δουλειά. Οι παίκτες μου δουλεύουν σκληρά. Είτε χάνουμε είτε κερδίζουμε κάνουμε την ίδια δουλειά», ανέφερε αρχικά ο προπονητής των Κρητικών και πρόσθεσε για την ετοιμότητα των παικτών που ήρθαν τον Ιανουάριο: «Αυτή τη στιγμή οι μεταγραφές είναι λίγο πιο πίσω από τους υπόλοιπους. Οι άλλοι παίκτες έχουν ένα πλεονέκτημα ότι δουλεύουν ήδη τρεις μήνες, έχουν καταλάβει τι θέλουμε, είναι περισσότερο καιρό μαζί. Δεν είναι μόνο το θέμα της φυσικής κατάστασης, αλλά να μάθεις το παιχνίδι της ομάδας».

Σε ότι αφορά το «Γεντί Κουλέ» κι αν προσθέτει… πίεση στην ομάδα, ο Βάλντας Νταμπράουσκας επισήμανε ότι σύντομα μέσα από τη σταθερότητα στην απόδοση, θα είναι το μεγάλο «όπλο» του ΟΦΗ: «Δεν έχω δει κάποια πίεση στους παίκτες μου στα εντός έδρας παιχνίδια. Στα παιχνίδια που είμαι εγώ στην ομάδα είμαστε όλο και πιο κοντά. Θα δείτε ότι θα έρθει η στιγμή που οι αντίπαλοι θα φοβούνται το Γεντί Κουλέ, θα λένε: “Θεέ μου, δεν θέλω να είμαι εδώ”. Θα φτάσουμε εκεί, να έχετε υπομονή».

«Να… κυνηγάμε το γκολ»

Ο προπονητής του ΟΦΗ είναι αρκετά ευέλικτος σε ότι αφορά την τακτική προσέγγιση, αλλά ταυτόχρονα και το «μήνυμα» που στέλνει κάθε δική του απόφαση από τον πάγκο.

Χαρακτηριστικά είπε για το θέμα της διάταξης: «Πολλές φορές όταν ξεκινάς με δύο στόπερ και βάζεις γκολ και προηγείσαι, γύρω στο 70'-75' βάζεις κι άλλο στόπερ και στέλνεις το λάθος μήνυμα. Πολλές φορές, το δείχνουν τα στατιστικά αυτό, είναι προτιμότερο να κυνηγήσεις το δεύτερο γκολ από το να προστατεύσεις αυτό που ήδη έχεις. Με αυτό τον τρόπο, όμως, στο τέλος της σεζόν θα έχω περισσότερες νίκες».

Κλείνοντας, τόνισε για την παραγωγή ευκαιριών: «Όταν αρχίσαμε να δουλεύουμε πριν από 3 μήνες τα στατιστικά στις ενέργειες στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου ήταν χαμηλά. Τώρα είμαστε στην 4η θέση. Είμαστε πίσω μόνο από ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό. Δεν μπορώ να έχω παράπονο».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News