Τζουγκάνοβιτς στην ΚΡΗΤΗ TV: «Ο Μπάκιτς διαθέτει ποιότητα και σίγουρα θα βοηθήσει τον ΟΦΗ»

Ποδόσφαιρο
Τζουγκάνοβιτς στην ΚΡΗΤΗ TV: «Ο Μπάκιτς διαθέτει ποιότητα και σίγουρα θα βοηθήσει τον ΟΦΗ»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Μάρκο Μπάκιτς είναι εδώ και λίγες ώρες ποδοσφαιριστής ΟΦΗ, όμως δεν ήρθε στο Ηράκλειο ως «άγνωστος μεταξύ αγνώστων».

Αιτία, η πολύ στενή σχέση («δεμένη» με κουμπαριά) της οικογένειας του με τον Ντράγκαν Τζουγκάνοβιτς, που από τις αρχές της δεκαετίας του ’90 έγραψε τη δική του ιστορία στους Κρητικούς.

Ο άλλοτε σπουδαίος επιθετικός του ΟΦΗ, γνωρίζει τον 29χρονο διεθνή χαφ από πολύ μικρό και μίλησε στην εκπομπή «Κρήτη Σήμερα» για ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του Μαυροβούνιου.

Ένα ποδοσφαιριστή που όλοι περίμεναν ότι θα αγωνιστεί σε μια από τις κορυφαίες ευρωπαϊκές ομάδες, όμως κάποιοι τραυματισμοί αποτέλεσαν τροχοπέδη.

«Γνωρίζω τον Μάρκο από τα παιδικά του χρόνια, όταν ξεκινούσε να παίζει ποδόσφαιρο στην Μπούντβα στο Μαυροβούνιο. Ξεκίνησε πολύ μικρός, 6-7 χρονών, τότε εγώ ήμουν προπονητής στην πρώτη ομάδα και ερχόταν στο γήπεδο με τον πατέρα του. Έτσι έκανε τα πρώτα βήματα του στο ποδόσφαιρο», ανέφερε αρχικά ο 53χρονος σήμερα προπονητής και πρόσθεσε: «Όταν έγινε η πρόταση από τον ΟΦΗ, ο Μάρκο με πήρε τηλέφωνο. Ήθελε τη γνώμη μου, μιλήσαμε αρκετά και του είπα ότι ο ΟΦΗ είναι μεγάλη ομάδα και μεγάλη ευκαιρία για να δείξει την ποιότητα που έχει. Του είπα ότι δεν πρέπει να το σκεφτεί, γιατί θα είναι ένα σημαντικό βήμα στην καριέρα του. Με άκουσε και είμαι περήφανος που ο Μάρκο θα παίξει στον ΟΦΗ».

«Μοντέρνο ποδόσφαιρο…»

Ο Ντράγκαν Τζουγκάνοβιτς σκιαγράφησε το ποδοσφαιρικό προφίλ του Μπάκιτς, αναφέροντας αναλυτικά: «Είναι ένας τεχνίτης ποδοσφαιριστής, παίζει και με τα δύο πόδια, έχει πολύ καλό σουτ, καλό σώμα και σκοράρει πολύ συχνά. Είναι ένας παίκτης που παίζει μοντέρνο ποδόσφαιρο, έχει καλές ιδέες στο παιχνίδι και έχει αντίληψη της τακτικής, καθώς αγωνίστηκε σε χώρες με υψηλό επίπεδο. Έχει κάνει καλή καριέρα και τώρα, ενώ αν δεν είχε τους τραυματισμούς που τον κράτησαν… πίσω, ήταν από τα μεγαλύτερα ταλέντα στο Μαυροβούνιο. Θα μπορούσε να παίξει σε κάποια από τις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης, όμως οι τραυματισμοί δεν τον άφησαν να πάει τόσο ψηλά. Βέβαια, το ταλέντο δεν μπορεί να του το πάρει κανένας και είναι ένας παίκτης που μπορεί να προσφέρει πολλά στον ΟΦΗ».

Κλείνοντας, ο «Τζούγκα» αναφέρθηκε στην πορεία του ΟΦΗ, αλλά και το όνειρο του να αναλάβει την τεχνική ηγεσία των «ασπρόμαυρων».

«Βλέπω ότι ο ΟΦΗ ανεβαίνει. Παίζει όλο και καλύτερα, ενώ μετά τις μεταγραφές νομίζω ότι θα ανέβει πιο ψηλά. Πρέπει να είναι μια ομάδα, που κάθε χρόνο θα παλεύει για την Ευρώπη. Άλλωστε, ήταν πάντα από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ελλάδας», ανέφερε χαρακτηριστικά και επισήμανε: «Θα ήθελα πάρα πολύ να επιστρέψω στην Ελλάδα. Ονειρεύομαι κάποια στιγμή να επιστρέψω στον ΟΦΗ, να καθίσω στον πάγκο του και να προσπαθήσω να τον φέρω εκεί που αξίζει πραγματικά».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News