ΟΦΗ από ατσάλι: Πήρε με ψυχή τον βαθμό, άγγιξε και τη νίκη στην Τούμπα!

Ποδόσφαιρο
ΟΦΗ από ατσάλι: Πήρε με ψυχή τον βαθμό, άγγιξε και τη νίκη στην Τούμπα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ισόπαλο (0-0) το αποτέλεσμα, είχαν δοκάρι στο 92’ οι Κρητικοί

Ένας ΟΦΗ με ψυχή, μαγκιά και άριστη οργάνωση ποδοσφαιρικά, έφυγε αλώβητος από την Τούμπα.

Το ισόπαλο 0-0 με τον ΠΑΟΚ για την 18η αγωνιστική της Super League, ήταν αποτέλεσμα μιας μεγάλης εμφάνισης από την ομάδα του Ηρακλείου, που έφτασε μια ανάσα από τη νίκη.

Το δοκάρι του Περέα στο 92’ ήταν η μεγάλη ευκαιρία των «ασπρόμαυρων» να φύγουν με ένα τεράστιο διπλό από την Τούμπα, ενώ σε όλο το παιχνίδι με εξαιρετική προσήλωση στην τακτική δεν επέτρεψαν στον ΠΑΟΚ να απειλήσει ουσιαστικά.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε (73' Βιεϊρίνια), Ίνγκασον, Κουλιεράκης, Σοάρες (65' Τόμας), Σβαμπ (73' Ντάντας), Ντόουγκλας, Κωνσταντέλιας, Νάρεϊ, Ζίφκοβιτς, Ολιβέιρα.

ΟΦΗ (Βάλντας Νταμπράουσκας): Μανδάς, Βούρος, Πασαλίδης, Διαμαντής (72' λ.τ. Γιαννούλης), Λάρσον, Τοράρινσον, Μεγιάδο (56' Περέα), Ντιουσέ, Μπαλογιάννης, Τοράλ (72' Νείρα), Ντίκο (93' Τσιλιανίδης).

Το «φιλμ» του αγώνα

*Οι 22 ποδοσφαιριστές και το διαιτητικό "τρίο" έκαναν την είσοδο τους στον αγωνιστικό.

*Κάτι λιγότερο από 10 χιλιάδες φίλαθλοι στο γήπεδο της Τούμπας.

1' Ξεκίνησε το παιχνίδι.

2' Δοκάρι για τον ΠΑΟΚ με τον Ολιβέιρα, όμως υποδεικνύεται σε θέση οφσάιντ ο Πορτογάλος φορ. Η φάση ελέγχθηκε και στο VAR, καθώς ακολούθησαν διαδοχικά σουτ των γηπεδούχων, όπου υπήρξαν "φωνές" για χέρι του Βούρου. Μέσω VAR επιβεβαιώθηκε το οφσάιντ και ότι ακολούθησε ήταν ως μη γενόμενο. 

9' Κίτρινη κάρτα στον Μεγιάδο. 

14' Πρώτη τελική στο παιχνίδι για τον ΟΦΗ. Ο Τοράλ βρήκε τον Ντίκο έξω από την περιοχή του ΠΑΟΚ, αυτός ελευθερώθηκε από τον Κουλιεράκη, όμως βγήκε αρκετά δεξιά και το σουτ που έκανε ήταν αρκετά άστοχο. 

*Φτάσαμε στο 20' του πρώτου μέρους. Οι ποδοσφαιριστές του ΟΦΗ καλύπτουν σωστά τους χώρους προς την περιοχή του Μανδά και δεν επιτρέπουν στους αντιπάλους συνδυαστικό παιχνίδι που θα τους "βγάλει" σε θέση βολής. Μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις οι "ασπρόμαυροι" έχουν κάνει σωστό πρέσινγκ ψηλά στην αντίπαλη περιοχή.

21' Ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ, που δημιιουργήθηκε από τη λάθος πάσα του Βούρου. Κάθετη πάσα του Ζίφκοβιτς για τον Κωνσταντέλια, τον οποίο νίκησε ο Μανδάς στο τετ-α-τετ από πλάγια αριστερά.

32' Τεράστια ευκαιρία για τον ΟΦΗ. Κάθετη πάσα του Τοράλ για τον Ντίκο, που θα "ελευθερωθεί" από το μαρκάρισμα του Ίνγκασον, πλασάρει με το αριστερό πόδι και ο Κοτάρσκι του λέει "όχι" με εντυπωσιακή απόκρουση. 

45+2' Σουτ του Νάρεϊ έξω από την περιοχή, η μπάλα πολύ ψηλά πάνω απόν την εστία.

46' Ξεκίνησε το β' ημίχρονο.

46' Κίτρινη κάρτα στον Βούρο. 

48' Σουτ του Νάρεϊ μέσα από την περιοχή, πολύ άστοχο. 

55' Ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ. Φαλτσαριστό σουτ του Νάρεϊ, η μπάλα δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι.

56' Αλλαγή για τον ΟΦΗ, με τον Περέα στη θέση του Μεγιάδο.

61' Ο Καραντώνης κάνει απίστευτο λάθος. Ο διαιτητής από την Ημαθία δεν αφήνει το πλεονέκτημα, ενώ ο Ντίκο έβγαινε μόνος απέναντι από τον Κοτάρσκι, και "γυρίζει" τη φάση πίσω για φάουλ υπέρ του ΟΦΗ.

65' Αλλαγή για τον ΠΑΟΚ. Ο Τόμας στη θέση του Σοάρες.

66' Ο Ντίκο στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα, όμως το γκολ δε θα μετρήσει μετά από έλεγχο στο VAR. Ο Σάστρε που έβγαλε τη σέντρα για τον Βραζιλιάνο μέσο ήταν εμφανώς σε θέση οφσάιντ.

72' Δύο αλλαγές για τον ΟΦΗ. Αναγκαστική η μία κίνηση με τον Γιαννούλη αντί του Διαμαντή, ενώ ο Νέιρα θα αντικαταστήσει τον Τοράλ. 

73' Δύο κινήσεις από τον πάγκο και για τον Λουτσέκου. Βιεϊρίνια στη θέση του Σάστρε και Ντάντας αντί του Σβάμπ.

76' Σουτ του Ολιβέιρα έξω από την περιοχή, αποκρούει στην αριστερή του γωνία ο Μανδάς. 

80' Ευκαιρία για τον ΟΦΗ στην κόντρα επίθεση. Συνεργασία του Νέιρα με τον Ντίκο, ο τελευταίος θα κάνει σέντρα-σουτ (συρτά) όμως η μπάλα περνάει άουτ. Δεν πρόλαβε να κινηθεί στην πορεία της μπάλας ο Αργεντίνος. 

86' Κίτρινη κάρτα στον Νέιρα.

87' Από μία κάρτα σε Ντίκο και Ίνγκασον για την αψιμαχία που είχαν. 

91' Μεγάλη απόκρουση του Μανδά στην ευκαιρία με Ολιβέιρα για τον ΠΑΟΚ, σε κόρνερ ο γκολκίπερ του ΟΦΗ.

92' ΔΟΚΑΡΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΦΗ: Τεράστια χαμένη ευκαιρία για τον ΟΦΗ. Κόντρα επίθεση, ο Ντίκο για τον Περέα, σημαδεύει το δοκάρι από τη μικρή περιοχή ο Ισπανός. 

93' Αλλαγή για τον ΟΦΗ. Ο Τσιλιανίδης στη θέση του Ντίκο. 

Τέλος του αγώνα. 0-0 το αποτέλεσμα, για τον μαχητικό ΟΦΗ, που άγγιξε τη νίκη στο 92' με το δοκάρι του Περέα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News