Νταμπράουσκας: «Το αποτέλεσμα δεν είναι το επιθυμητό, αλλά προοδεύουμε ως ομάδα»

Ποδόσφαιρο
Νταμπράουσκας: «Το αποτέλεσμα δεν είναι το επιθυμητό, αλλά προοδεύουμε ως ομάδα»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Βάλντας Νταμπράουσκας ήταν απογοητευμένος από το σημερινό 0-0 του ΟΦΗ με τον Βόλο, όμως στάθηκε στην πρόοδο που υπάρχει σε επίπεδο απόδοσης.

Έδωσε τα εύσημα στους ποδοσφαιριστές για το πάθος, την προσπάθεια και την νοοτροπία που έδειξαν, προσθέτοντας ότι δεν έχει καμία αμφιβολία για την εξέλιξη της ομάδας.

«Δεν είμαστε έτοιμοι ακόμη. Δεν είναι ίδια ακριβώς εικόνα από το παιχνίδι με τον Ατρόμητο, γιατί δεν δεχθήκαμε γκολ αυτή τη φορά. Όπως παρουσιαστήκαμε και στα δύο ημίχρονα, βλέπω μια εξέλιξη. Σίγουρα υπάρχει βελτίωση. Πήραμε ένα πόντο, αλλά το συναίσθημα είναι σα να χάσαμε τους βαθμούς. Κρατάμε τα θετικά από το παιχνίδι, οι ποδοσφαιριστές και το τεχνικό επιτελείο να εμπιστευτούμε τη διαδικασία. Πρέπει να δουλέψουμε ξανά και ξανά, σ’ αυτά που θέλουμε να βγάλουμε στους αγώνες», ανέφερε αρχικά ο Λιθουανός τεχνικός και πρόσθεσε ερωτηθείς για τις μεταγραφές: «Δεν έχω κάτι νέο, δεν είμαι εδώ για τις φήμες. Όταν τελειώσει κάτι μεταγραφικά, θα τελειώσει. Όταν συμβεί αυτό θα ανακοινωθεί. Χρειάζεται υπομονή. Πριν υπάρξει κάποια μεταγραφή, η καλύτερη μεταγραφή είναι η προπόνηση».

Για αυτά που δεν του άρεσαν στην εικόνα της ομάδας του υπογράμμισε: «Στο πρώτο ημίχρονο για ένα διάστημα, που είμαστε αργοί στο να αναπτυχθούμε από την άμυνα. Επίσης, χάσαμε πολλές προσωπικές μονομαχίες στο κέντρο και δεύτερες μπάλες, γιατί η διάταξη δεν ήταν σωστή. Θέλαμε να δημιουργήσουμε περισσότερες φάσεις, όπως επίσης στο επιθετικό τρίτο θέλαμε καλύτερη δημιουργία, ώστε να εκτελέσουμε με μία επαφή. Στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε την κυριαρχία, όμως δεν σκοράραμε και ο αντίπαλος ακολούθησε πιο αμυντικό μοντέλο με τρεις κεντρικούς αμυντικούς. Κάποιες αποφάσεις που δεν ήταν καλές στην επίθεση, δε βοήθησαν να έχουμε περισσότερη ευχέρεια για τελικές προσπάθειες».

Κλείνοντας, επισήμανε για την διάταξη 3-5-2 που επέλεξε σε ένα ακόμη ματς: «Πρώτα από όλα δεν παίζουμε 3-5-2. Ανεξάρτητα με τον σχηματισμό, το πιο σημαντικό είναι οι αρχές που έχουμε σαν ομάδα, οι κινήσεις και ο συντονισμός των ποδοσφαιριστών. Η θέληση για να ακολουθήσουμε το τακτικό μας σχέδιο. Με ένα γκολ θα μπορούσαμε να πάρουμε τη νίκη, ενώ με βάσει τη συνολική εικόνα θα μπορούσαμε να πετύχουμε και περισσότερα τέρματα. Τα εύσημα πρέπει να πάνε στους παίκτες, γιατί το πάθος, η φυσική κατάσταση και η νοοτροπία που δείχνουν, είναι σημαντικά στοιχεία. Το αποτέλεσμα δείχνει, ότι ίσως δε δικαιούμαστε ακόμη τη νίκη. Αν συνεχίσουμε να προοδεύουμε έτσι, δεν έχω καμία αμφιβολία για την ομάδα και τους παίκτες».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News