Ο ψυχωμένος ΟΦΗ άξιζε τη νίκη, ισοφαρίστηκε στο 97’ από τον Παναθηναϊκό (1-1)

Ποδόσφαιρο
Ο ψυχωμένος ΟΦΗ άξιζε τη νίκη, ισοφαρίστηκε στο 97’ από τον Παναθηναϊκό (1-1)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ομάδα του Ηρακλείου έδωσε μεγάλη «μάχη» με δέκα παίκτες από το 10ο λεπτό

Κόντρα σε όλους και σε όλα, ο ΟΦΗ στάθηκε σαν παλικάρι στη Λεωφόρο και το τελικό 1-1 με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό του αφήνει πικρή γεύση στο τέλος.

Η ομάδα του Ηρακλείου έπαιζε με 10 παίκτες από το 8ο λεπτό λόγω της αποβολής του Γιοχού, προηγήθηκε στο 59’ με τον Λάρσον και δέχθηκε την ισοφάριση στο 97’ από τον Ιωαννίδη.

Οι ποδοσφαιριστές του Βάλντας Νταμπράουσκας αγωνίστηκαν με καρδιά, μαγκιά και ψυχή, σε μια εχθρική έδρα και έφτασαν μια… ανάσα από μια τεράστια νίκη. Πολύ κακή διαιτησία από τον Γκορτσίλα, με τον ΟΦΗ να "φωνάζει" δικαίως για τη φάση της αποβολής, αλλά και την αντιμετώπιση από τον ρέφερι της αναμέτρησης.   

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας (83΄Βαγιαννίδης), Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Χουάνκαρ (83' Σάντσες), Ρούμπεν, Κουρμπέλης (60' Ιωαννίδης), Τσέριν, Παλάσιος (75' Βέρμπιτς), Μπερνάρντ, Σπόραρ.

ΟΦΗ (Βάλντας Νταμπράουσκας): Μανδάς, Γιοχού, Πασαλίδης (74' λ.τ. Γιαννούλης), Διαμαντής, Λάρσον, Μαρινάκης (46' λ.τ. Ντουρμισάι), Μεγιάδο, Ντιουσέ (89' λ.τ. Τσιλιανίδης), Μπαλογιάννης, Τοράλ (82' Περέα), Ντίκο (74' Νέιρα).

Το "φιλμ" του αγώνα

1' Ξεκίνησε το παιχνίδι. 

8' ΑΠΟΒΟΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΦΗ: Απευθείας κόκκινη κάρτα στον Γιοχού, για την προσπάθεια αναχαίτισης του Σπόραρ, με τον διαιτητή Γκορτσίλα να θεωρεί ότι ήταν σε προφανή θέση για γκολ. Η φάση ελέγχθηκε στο VAR για το ενδεχόμενο να ήταν οφσάιντ ο Σλοβένος επιθετικός, αλλά και για την παράβαση που δόθηκε. 

12' Με καθυστερήση λόγω του ελέγχου στο VAR, ο Μάγκνουσον εκτέλεσε το φάουλ και έστελε τη μπάλα άουτ. 

15' Διαγώνιο σουτ του Παλάσιος, η μπάλα εκτός εστίας. 

Συμπληρώθηκε το πρώτο 20λεπτο και ο ΟΦΗ πρέπει να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα, με παίκτη λιγότερο από πολύ νωρίς. 4-4-1 πλέον η διάταξη μετά την αποβολή του Γιοχού. 

34' Σουτ από τον Χουάνκαρ έξω από την περιοχή, η μπάλα περνάει άουτ. 

38' Κίτρινη κάρτα στον Μαρινάκη. 

38' Ο Μπερνάρντ θα σουτάρει μέσα από την περιοχή, ο Τοράλ θα ανακόψει την πορεία της μπάλας, άστοχη η δεύτερη προσπάθεια του Χούανκαρ από διαγώνια θέση. 

45+4' Σέντρα του Χουάνκαρ από αριστερά, κεφαλιά του Σπόραρ θα φύγει άουτ. 

Τέλος πρώτου ημιχρόνου, 0-0 το αποτέλεσμα. Ο ΟΦΗ παίζει με δέκα παίκτες από πολύ νωρίς λόγω της αποβολής του Γιοχού, όμως με συγκέντρωση στην αμυντική λειτουργία, ανταποκρίθηκε στην προσπάθεια των γηπεδούχων να απειλήσουν την εστία του Μανδά. 

46' Ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο, με αλλαγή για τον ΟΦΗ. Ο Ντουρμισάι στη θέση του Μαρινάκη, που αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα τραυματισμού. 

51' ΔΟΚΑΡΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ: Σέντρα του Μπερνάρντ από αριστερά, η μπάλα θα φτάσει στον Παλάσιος μέσα στην περιοχή, που με δυνατό σουτ σημαδεύει το οριζόντιο δοκάρι. 

58' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΦΗ 0-1: Σέντρα του Μπαλογιάννη από αριστερά, "καρφωτή" κεφαλιά του Λάρσον στο δεύτερο δοκάρι και 0-1 για τους Κρητικούς. Ο Μπρινιόλι απέκρουσε, αφού η μπάλα είχε περάσει τη γραμμή, όπως αποδείχθηκε μετά τον έλεγχο στο VAR.

60' Αλλαγή για τους γηπεδούχους. Ο Ιωαννίδης στη θέση του Κουρμπέλη. 

64' Κίτρινη κάρτα στον Διαμαντή. 

65' Ο Ντίκο θα δει τώρα κίτρινη κάρτα για την αψιμαχία με τον Παλάσιος. 

70' Μετά από διακοπή πέντε και πλέον λεπτών, όπου υπήρξε ένταση με τους παίκτες του ΟΦΗ που κάνουν προθέρμανση, αποβάλλεται ο γυμναστής των Κρητικών, Νίκος Κουνδουράκης. 

74' Δύο αλλαγές για τον ΟΦΗ. Ο Γιαννούλης αντί του Πασαλίδη και ο Νέιρα στη θέση του Ντίκο.

75' Αλλαγή και για τον Παναθηναϊκό, με τον Βέρμπιτς αντί του Παλάσιος.

82' Νέα αλλαγή για τον ΟΦΗ. Ο Περέα στη θέση του Τοράλ.

83' Δύο κινήσεις από τον Γιοβάνοβιτς. Ο Βαγιαννίδης στη θέση του Κώτσιρα, ο Σάντσες αντί του Χουάνκαρ. 

86' Κίτρινη κάρτα στον Ντουρμισάι. 

89' Αλλαγή για τον ΟΦΗ. Δε μπορεί να συνεχίσει ο Ντιουσέ, στη θέση του ο Τσιλιανίδης. 

87' Σουτ του Βαγιαννίδη έξω από την περιοχή, αποκρούει ο Μανδάς. 

92' Σουτ του Τσέριν εκτός περιοχής, η μπάλα πολύ πάνω από την εστία. 

97' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ 1-1: Ο Τσέριν δίνει για τον Ιωαννίδη και αυτός ισοφαρίζει σε 1-1 μέσα από την περιοχή. 

Τέλος της αναμέτρησης, 1-1 το αποτέλεσμα. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News