default-image

ΟΦΗ: Κατάσταση Ευθύνης

Απόψεις
ΟΦΗ: Κατάσταση Ευθύνης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το κρίσιμο σταυροδρόμι με Λεβαδειακό – Η γιγαντιαία δυσκολία – Το δίκιο των φιλάθλων και η "αφύπνιση" του Μπούση, που... άργησε μια μέρα, για το μοντέλο και την πλημμελή εφαρμογή του… 11+1 "Σφηνάκια"

Έχει τα μεγάλα δίκια του ο φίλαθλος κόσμος του ΟΦΗ. Έγιναν πολλά λάθη, με την τραγικότητα να έχουν συμβεί από πρόσωπα που είχαν βαθιά σχέση και ιστορία με την κρητική ομάδα, μέσα από ένα πρότζεκτ, που περιλάμβανε υψηλούς στόχους πάνω σε λάθος βάση και στη θεωρία και στην πράξη. Δυστυχώς όπως αποδείχτηκε και με προσωπικές ατζέντες που περιλάμβαναν και ατομικές στοχεύσεις…

Ο Μιχάλης Μπούσης πίστεψε εξ αρχής και πλήρωσε με αρκετά χρήματα, ότι θα επιτύγχανε μια πρωτοποριακή και μαζί υποδειγματική δουλειά στην μεγάλη και ιστορική ομάδα της Κρήτης. Ως άπειρος άνθρωπος του ποδοσφαιρικού γίγνεσθαι και δη του ελληνικού (πόσο μάλλον), κατέθεσε την πίστη του σε όλο αυτό το εγχείρημα μαζί με πολύ χρήμα (αναλογικά) και σήμερα λογικά, είναι ο πιο απογοητευμένος από την εξέλιξη.

Με την απλή λογική μας, θεωρούμε πως δεν του αξίζει να στραφούν επάνω του όλα τα πικρά βέλη της κριτικής, μέσα από στενοχώρια και αγανάκτηση. Ειδικά σε αυτή την πολύ δύσκολη και μαζί κρίσιμη σεζόν για τον ΟΦΗ, όταν μάλιστα, ο ίδιος προχώρησε στις πρώτες κινήσεις κάθαρσης, ασχέτως αν άργησε μια μέρα…

Καθαρό δείγμα ότι ξέρει πλέον πολύ καλά τι έχει παιχθεί και τι είναι απαραίτητο να αλλάξει προκειμένου να βρεθεί μια αφετηρία που θα οδηγεί στη σωτηρία, με την δυσκολία της επίτευξης να είναι γιγάντια.

Ο ΟΦΗ για να αντεπιτεθεί στον δεύτερο γύρο, χρειάζεται πρώτα νίκη με τον Λεβαδειακό την τελευταία αγωνιστική του πρώτου και αμέσως παίκτες αξίας που θα της συνδράμουν μετά από μια νέα προετοιμασία. Σε όλη την πολυκύμαντη ιστορία του ΟΦΗ, ο κόσμος στήριξε την ομάδα στις μικρές και μεγάλες δυσκολίες της και μαζί τα πρόσωπα που πρόσφεραν πολλά γ’ αυτήν. Πόσο μάλλον όταν μπροστά είναι ένα ακόμη ματς ζωής ή θανάτου, απέναντι στον Λεβαδειακό.

11+1 "Σφηνάκια"

 -Ποτέ δεν τα παρατάμε. Πολύ περισσότερο στα δύσκολα. Οι φίλαθλοι του ΟΦΗ έχουν δίκιο σε πολλά που εξέφρασαν με την ανακοίνωσή τους και κυρίως στο σπάσιμο της γυάλας μέσα από την οποία λειτούργησαν ακριβοπληρωμένες ηγεσίες για να κάνουν μια τρύπα στο νερό, διακυβεύοντας την επικοινωνία με το φίλαθλο κοινό, που στηρίχθηκε σε ασύμβατες προβολές, που δεν είναι ώρα να επαναλάβουμε πιο ηχηρά.

-Αλλά αυτοί οι φίλαθλοι εκτιμάμε ότι θα είναι οι πρώτοι μέσα από την οργισμένη -δικαιολογημένα- κριτική τους, που θα στηρίξουν τον ΟΦΗ στην πολλαπλά κρίσιμη μάχη με τον Λεβαδειακό και αν λάβουμε υπόψιν την ποιότητα γραφής της ανακοίνωσής τους, θα δώσουν προς το συμφέρον της ομάδας, θετική ενέργεια σε ένα ματς κλειδί, αντικειμενικά δύσκολο και σαφώς κρίσιμο.

-Αυτό το ματς απαιτεί «μπέτη». Απαιτεί το καλύτερο δυνατό που μπορεί να προσφερθεί από κάθε πλευρά. Ακόμη και την θετική ενέργεια του τηλεθεατή, πόσο μάλλον της κερκίδας, ελπίζοντας ότι θα γίνει η καλύτερη δυνατή προετοιμασία με το δυναμικό που υπάρχει σε αγωνιστικό και πνευματικό επίπεδο.

-Είναι τόσο σημαντικό αυτό το ματς για τον ΟΦΗ, που απαιτεί καθολική υποστήριξη με στόχο να επιτευχθεί ο στόχος, ώστε μην προκριθούν αναπάντεχα γεγονότα, που δεν σηκώνονται εύκολα σε αυτούς τους καιρούς.

-Ποδόσφαιρο είναι. Ποτέ δεν ξέρες τι θα σου βγει στο γήπεδο απέναντι σε μια ομάδα με δραστήρια διοικητική ηγεσία και καλή αγωνιστικά όπως την είδαμε και με τον Ολυμπιακό. Όταν όμως από αυτό  το ματς, μπορεί να κριθεί η έκβαση πολλαπλών δεδομένων για την επόμενη μέρα, απαιτείται μυαλό, ψυχραιμία κατά το δυνατόν και έγνοια, με αντικειμενική επίγνωση για τo συνονθύλευμα που βιώνουμε όλοι ανεξαιρέτως.

-Δυστυχώς ο ΟΦΗ δεν έχει την καλύτερη σχέση με την θρυλική έδρα του.

-Στην τρέχουσα σεζόν έχει μπροστά του την έβδομη αγωνιστική στο “Γεντί Κουλέ”, χωρίς να έχει γευθεί τη νίκη στις προηγούμενες έξι! Θα το πετύχει έστω και την τελευταία στροφή του γύρου (13η αγωνιστική) με τον Λεβαδειακό;

-Πέρσι έπρεπε να περάσουν 9 αγωνιστικές πρωταθλήματος για να κατακτήσει την πρώτη του νίκη ως γηπεδούχος (2-0 τη Λαμία) την 5η αγωιστική έδρας και τη σεζόν 2020-21 το πέτυχε την 10η αγωνιστική του πρωταθλήματος, πέμπτη εντός έδρας με το 2-1 επί του ΠΑΣ.

-Πολύ αρνητικό το σύνδρομο της έδρας του σε αυτή τη νέα εποχή των οραμάτων, που μπορεί  να καταδεικνύει την έλλειψης επιβολής μέσα στο σπίτι του, κάτι που οι κάθε λογής τεχνικές του ηγεσίες του, δεν πήραν ποτέ στα σοβαρά. Μήπως γιατί είχαν στο στόμα την καραμέλα του plan b, που θα το πλήρωνε η ομάδα και… οι Αμερικάνοι;

-Σκέψου, τον Νέιρα και τον Μεγιάδο τους βρήκαν εκεί από τις ντόπιες παλιοσειρές…

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News