Μπαστάκης για ΟΦΗ: «Το όνειρο των παιδιών γίνεται πραγματικότητα»

Ποδόσφαιρο
Μπαστάκης για ΟΦΗ: «Το όνειρο των παιδιών γίνεται πραγματικότητα»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο υπεύθυνος της Ακαδημίας του Αστέρα Ρεθύμνου μίλησε για τη συνεργασία με την ΠΑΕ ΟΦΗ

Σε νέους δρόμους βαδίζει πλέον η Ακαδημία του Αστέρα Ρεθύμνου μετά τη συμφωνία με την ΠΑΕ ΟΦΗ. Ο τεχνικός διευθυντής της Ακαδημίας Γιώργος Μπαστάκης μίλησε για τα οφέλη αυτής της συνεργασίας και για το κίνητρο που δίνεται στα νέα παιδιά για να ακολουθήσουν το επαγγελματικό τους όνειρο.

Επίσης αναφέρθηκε και στους Αποστολάκη και Θεοδοσουλάκη που ξεκίνησαν από τις Ακαδημίες του Αστέρα και πήραν μεταγραφή από τα τμήματα υποδομής για τον ΟΦΗ και πλέον είναι στελέχη της πρώτης ομάδας του ΟΦΗ.

-Πως προέκυψε η συμφωνία των ακαδημιών του Αστέρα Ρεθύμνου με την ΠΑΕ ΟΦΗ;

«Η επαφή με την ομάδα του ΟΦΗ υπήρχε από τα προηγούμενα χρόνια, στα πλαίσια της οποίας προέκυψαν και οι μεταγραφές των Θεοδοσουλάκη και Αποστολάκη, καθώς και των Βιδιαδάκη και Κοζανίδη οι οποίοι είναι σε μικρότερη ηλικία. Έτσι με δεδομένη την μέχρι πρότινος καλή εξωτερική συνεργασία εκτιμήθηκε ως κατάλληλη χρονική στιγμή η επισημοποίησή της με σκοπό την βελτίωση των ποδοσφαιρικών συνθηκών εκπαίδευσης για τους αθλητές της ακαδημίας μας».

-Τι προσδοκά να κερδίσει ο Αστέρας Ρεθύμνου μετά από αυτή τη συμφωνία;

«Η επαφή, η εκπαίδευση και η συνεργασία με τους ανθρώπους της ΠΑΕ ΟΦΗ θα βελτιώσει την ποδοσφαιρική διαδικασία σε αναπτυξιακό επίπεδο με αποτέλεσμα την περαιτέρω εκπαίδευση των προπονητών και την πληρέστερη εκπαίδευση και βελτίωση των αθλητών της ακαδημίας του Αστέρα Ρεθύμνου. Η προπονητική μεθοδολογία μέσα από το προπονητικό πρόγραμμα που εφαρμόζεται και η αγωνιστική φιλοσοφία της ΠΑΕ ΟΦΗ στηρίζεται στην ατομική ανάπτυξη του αθλητή μεταδίδοντας του παράλληλα ηθικές αξίες που θα τον μετατρέψουν σε έναν θετικό άνθρωπο για την κοινωνία».

-Τα τμήματα του ΟΦΗ Ρεθύμνου παρακολούθησαν τον αγώνα της ΠΑΕ ΟΦΗ με τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ. Θα ακολουθήσουν και άλλες τέτοιες επισκέψεις στο γήπεδο του ΟΦΗ;

«Η ομάδα του ΟΦΗ είναι πλέον οικογένεια μας και τόσο το ΓΕΝΤΙ ΚΟΥΛΕ όσο και το ΒΑΚ αποτελούν το σπίτι μας. Η εμπειρία της παρακολούθησης ενός αγώνα της ΠΑΕ ΟΦΗ στην ουσία αποτελεί το όνειρο των αθλητών της ακαδημίας μας και ένα σημαντικό μέρος της εκπαίδευσης τους. Στα πλαίσια αυτά τα παιδιά μέσα από τη χαρά και τον ενθουσιασμό τους στο πρόσφατο αγώνα έδειξαν την αγάπη τους για την ομάδα του ΟΦΗ και τον Αστέρα Ρεθύμνου που τους δίνει την ευκαιρία να ζήσουν από κοντά αυτό που ονειρεύονται. Ως εκ τούτου η επίσκεψη αυτή θα επαναληφθεί αρκετές φορές τη φετινή χρονιά τόσο για τους αθλητές των τμημάτων του ΟΦΗ Ρεθύμνου όσο και για τα υπόλοιπα τμήματα της ακαδημίας του Αστέρα Ρεθύμνου».

-Το όνομα που έχουν πλέον τα τμήματα Κ1Ο, Κ12, Κ14 είναι ΟΦΗ Ρεθύμνου. Πιστεύετε ότι αυτό αποτελεί ένα επιπλέον κίνητρο για τα παιδιά του Ρεθύμνου;

«Το μέγεθος της ΠΑΕ ΟΦΗ, η οποία αποτελεί την μεγαλύτερη ομάδα της Κρήτης και μια από τις ιστορικότερες ομάδες της Ελλάδας, μπορεί να επιτρέψει στα παιδιά της ποδοσφαιρικής κοινωνίας του Ρεθύμνου να συνεχίσουν το ποδοσφαιρικό τους όνειρο. Οι άνθρωποι της διοίκησης του Αστέρα Ρεθύμνου στην ουσία μέσα από τη συνεργασία με την ομάδα του ΟΦΗ δίνουν ένα ποδοσφαιρικό δώρο σε παιδιά και γονείς καθώς εξασφαλίζουν την ποιοτικότερη δυνατή εκπαίδευση και παρέχουν την δυνατότητα να γίνει αληθινό αυτό το όνειρο».

-Θεοδοσουλάκης και Αποστολάκης, δυο αθλητές που μέσα από τον Αστέρα Ρεθύμνου κατάφεραν να πετύχουν αυτό το όνειρο και να υπογράψουν επαγγελματικό συμβόλαιο. Πείτε μας δυο λόγια για αυτούς:

«Μόνο λόγια περηφάνιας μπορεί να ειπωθούν για αυτά τα παιδιά και τις οικογένειες τους. Οι θυσίες που έκαναν όλα αυτά τα χρόνια αποκτούν αξία και η συγκίνηση που νιώθουμε βλέποντας τους να αγωνίζονται δεν εκφράζεται με λέξεις. Ωστόσο στο αποτέλεσμα αυτό συνέβαλαν αρκετοί άνθρωποι που βοήθησαν στην εκπαίδευσή των παιδιών αυτών και στην ανάπτυξη τους. Ο Αστέρας Ρεθύμνου στην ουσία αποτέλεσε την αφορμή για να δοθεί η ευκαιρία σε αυτά τα παιδιά, όπως και σε πολλά αλλά που βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε μικρότερα ηλικιακά τμήματα. Χάρη όμως στους δυο Γιάννηδες που τους βλέπουμε να αγωνίζονται στην ομάδα του ΟΦΗ και να πετυχαίνουν τον στόχο τους, έχουμε το ιδανικό παράδειγμα ότι ο στόχος αυτός είναι εφικτός και το όνειρο αυτό μπορεί να γίνει πραγματικότητα, κάτι το οποίο εγγυάται και η προπονητική καθοδήγηση και επικοινωνία που έχουμε με τους ανθρώπους της ακαδημίας της ΠΑΕ ΟΦΗ».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News