ΟΦΗ: Χρυσός… συνδετήρας από τα Γιάννινα

Απόψεις
ΟΦΗ: Χρυσός… συνδετήρας από τα Γιάννινα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μέσα από την έκρηξη ανάμικτων συναισθημάτων, κρατάμε για τη συνέχεια το «κρύψιμο της μπάλας» στο 1-1 του Τοράλ, τη «γκολάρα του Ντιουσέ» στο 2-2 και μαζί την απίστευτα μαγική πορεία της μπάλας από τον Λάρσον που καταγράφεται… ως ασίστ. (Οι αδυναμίες, δικά τους, ξέρει ο Νιόπλιας…) Η εξισορρόπηση στη βαθμολογία στη συνέχεια εφικτή από την έδρα…

Πέρασαν από σαράντα κύματα οι εναλλαγές συναισθημάτων και οι ανάμικτες κριτικές έκφρασης πολλών φίλων του ΟΦΗ κατά τη διάρκεια του αγώνα στα Γιάννινα με τον ΠΑΣ. Στο τέλος, έμεινε η ικανοποίηση από το γκολ της ισοφάρισης από τον Ντιουσέ, που έδινε έναν πολλαπλά πολύτιμο πόντο με το 2-2, για να στραφεί η προσοχή με δόση αισιοδοξίας στην επόμενη μέρα.

Σίγουρα ο φετινός ΟΦΗ δεν έχει ακόμη εμπνεύσει για κάτι πολύ δυνατό, όμως το να ισοφαρίζει δυο φορές σημαίνει ότι διαθέτει τον προσανατολισμό να επιμένει στο παιχνίδι.

Ο βαθμός αυτός, μοιάζει με χρυσό συνδετήρα που ο Νιόπλιας έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει ψυχολογικά στην ομάδα του, προκειμένου να την επικεντρώσει με άλλη δυναμική στην πρώτη νίκη στο «Γεντί Κουλέ» για το πρωτάθλημα με τη Λαμία που έπεται και να δει με ανεβασμένη διάθεση την καλυτέρευση της  θέσης στον βαθμολογικό πίνακα.

Έχοντας και το ενδιάμεσο τεστ στην Κηφισιά για το κύπελλο, μπορεί να ενισχύσει περισσότερο το φρόνημα. Αν ήταν ένας άσχετος προπονητής ίσως να μην ήταν εύκολο να προσαρμοσθεί με αυτόν θετικό τρόπο, η αξιολόγηση της όλης κατάστασης που εμφανίζει φέτος η κρητική ομάδα.

Ο Νιόπλιας όμως, είναι αυθεντικός άνθρωπος του ποδοσφαίρου, διαθέτοντας άπλετο τον εγωισμό να δουλέψει για το καλύτερο. Και για να δούμε αυτό το σημαντικό που  συνέβη στους «Ζωσιμάδες», ας μπούμε στο βάθος της έννοιας, της λέξης «απόδραση», που πέτυχε ο ΟΦΗ με τον περυσινό κύριο ανταγωνιστή του. Κρατώντας και φράσεις όπως «γκολάρα του Ντιουσέ στο 90′»  αλλά και το «κρύψιμο της μπάλας» στο γκολ του Τοράλ που είχε ισοφαρίσει νωρίτερα σε 1-1. (Πόσο μάλλον… η ολότελα μαγική πορεία της μπάλας του Λάρσον που λειτούργησε ως ασίστ στο 2-2!)

Το παιχνίδι πλέον γίνεται κρίσιμο στην έδρα

Η γλώσσα των αριθμών επιμένει στην έδρα για τον ΟΦΗ. Στο «Γεντί Κουλέ» μένουν οι μεγάλες ελπίδες για την εξισορρόπηση της πορείας του στο πρωτάθλημα, ανεξαρτήτως με την εικόνα του και τις λογής αιτίες. Η κρητική ομάδα έχει μείνει πίσω στον πίνακα από την έδρα του, αφού κλήθηκε να αντιμετωπίσει στα τέσσερα ματς που έχει δώσει Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ, με έναν βαθμό στη σούμα, που έμεινε μοναχός, από την ήττα με τον Παναιτωλικό.

Στα άλλα τέσσερα ματς εκτός έδρας ο μέσος όρος του είναι αξιοσημείωτος, αφού οι άλλοι τέσσερις πόντοι σε ισάριθμα ματς κερδήθηκαν στον Βόλο και στα Γιάννινα. Η συνέχεια είναι πιο συμβατή, αλλά απαιτεί μεγάλη συγκέντρωση στην κρητική ομάδα.

 Τα έχουμε επισημάνει ήδη. Μέχρι τη λήξη του πρώτου γύρου τα αποτελέσματα στα τρία ματς έδρας  από τα πέντε που απομένουν συνολικά, δεν χωράνε απώλειες (Λαμία, Ιωνικός, Λεβαδειακός), με τα δύο εκτός να είναι με Άρη και ΑΕΚ.

 Επειδή επίκειται μετά η διακοπή λόγω του Μουντιάλ και μια νέα προετοιμασία που έχει ανάγκη ο ΟΦΗ, στα παραπάνω ματς οι κεραίες πρέπει να είναι ανοικτές, για καλύτερη σιρμαγιά…

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News