ΟΦΗ: Ματς "διψασμένων" για νίκη

Απόψεις
ΟΦΗ: Ματς "διψασμένων" για νίκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο ΟΦΗ έχει το κίνητρο να γιγαντωθεί απέναντι στον Ολυμπιακό - Οι "πορτοκαλάδες" και 11+1 "Σφηνάκια" -Αλήθειες και ψέματα για το Μητρώο και ο Υφυπουργός - Έκαναν την Ελλάδα να κοιτάει χαμηλά...

Βασικά στατιστικά για τον αγώνα της Κυριακής ΟΦΗ-Ολυμπιακός, πέρα από τις... πορτοκαλάδες που έχουν πιει φέτος οι δυο ομάδες, είναι:

Την τελευταία τετραετία, ο Ολυμπιακός έχει ηττηθεί μόνο μία φορά σε γήπεδο της περιφέρειας. Ήταν τη σεζόν 2018-19, όταν έχασε 1-0 στο Ηράκλειο από τον ΟΦΗ του Νίκου Παπαδόπουλου, με γκολ του Βουό στο 35’. Έκτοτε μετρά 9 σερί νίκες επί του ΟΦΗ εντός και εκτός έδρας.

Ο Μίτσελ στην προηγούμενη θητεία του στον Ολυμπιακό, αντιμετώπισε 4 φορές τον ΟΦΗ, πετυχαίνοντας ισάριθμες νίκες με συνολικά σκορ 16-1! Στην Κρήτη έχει βρεθεί πέντε φορές ως τεχνικός του Ολυμπιακού, αντιμετωπίζοντας ΟΦΗ, Εργοτέλη και Πλατανιά. Και τις 5 έφυγε νικητής, με εντυπωσιακά μάλιστα σκορ: 0-4, 0-4, 1-4, 1-4, 2-3.

Ο ΟΦΗ στα 6 από τα 7 τελευταία εντός έδρας παιχνίδια του βρέθηκε πίσω στο σκορ. Στο μοναδικό που σκόραρε πρώτος, πήρε τη νίκη (με τον Αστέρα Τρίπολης (πέρσι στα πλέι άουτ). Στην τρέχουσα σεζόν αναζητεί την πρώτη του νίκη στο «Γεντί Κουλέ» στο ματς με τον Ολυμπιακό, έχοντας, μόλις έναν βαθμό σε τρία ματς, αυτόν από το 1-1… του Διαμαντή με τον ΠΑΟΚ.

Οι ερυθρόλευκοι, επίσης δεν έχουν γευθεί νίκη φέτος μακριά από το “Καραϊσκάκης», παρά μόνο έναν βαθμό από το 0-0 στην Τρίπολη… Την αναζητούν μετά και την καρπαζιά από την Καραμπάγκ.

Θα μπορέσει να εκμεταλλευθεί ο ΟΦΗ με τη δύναμη της έδρας, την "ερυθρόλευκη" κατρακύλα που πάει να βρει παρηγοριά στην επιστροφή του Χάμες Ροντρίγκες;

Το εφετινό παθητικό του Ολυμπιακού, έφτασε τα 19 γκολ, σε 15 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις, σε Ελλάδα και Ευρώπη…

-Ο Διαμαντόπουλος, είχε σφυρίξει και την προηγούμενη σεζόν το ΟΦΗ-Ολυμπιακός (1-3) για την 12η αγωνιστική. Φέτος είναι η δεύτερη φορά που θα διευθύνει ματς των «ερυθρόλευκων». Είχε προηγηθεί το 3-1 με τον Ιωνικό.

-Για να δούμε τον πιτσιρικά που πήρε ο ΟΦΗ ως ελεύθερο από τον Ολυμπιακό, με την U-17. O Βασίλης Πιστικός ετοιμάζεται να αγωνιστεί επίσημα με τη νέα του ομάδα,  Ο 17χρονος ποντάρει στην προαγωγή του στην U-19 τη νέα σεζόν. Μόλις έγινε γνωστό πως αποχωρεί από τον Ολυμπιακό δέχθηκε αρκετές κρούσεις από ΠΑΕ της SL, ο ίδιος επέλεξε ΟΦΗ, για τη αναπτυξιακή του φόρμα λειτουργίας. Με το καλό!

Έκαναν την Ελλάδα να κοιτάει χαμηλά…

Προς τον πάτο του ευρωπαϊκού βαρελιού των διασυλλογικών διοργανώσεων, κυλάει το ελληνικό ποδόσφαιρο με την τρίτη ήττα του Ολυμπιακού σε ισάριθμα  ματς στο Europa League, που καθηλώνει τη χώρα στη βαθμολογία της UEFA.

Οι πενιχροί 1.625 βαθμοί φέτος, την έσπρωξαν στην 20ή θέση του ranking και φυσικά πάει για ένα από τα χειρότερα πλασαρίσματα της σύγχρονης ιστορία της. Την ώρα που πλησιάζουν Ισραήλ και Κύπρος …

Αν μάλιστα αναλογισθεί κανείς πως από τις 38 πρώτες της Ευρώπης, μόνο το Καζακστάν συγκέντρωσε λιγότερους βαθμούς(1.125), είναι απολύτως ενδεικτικό του τραγικού απολογισμού για το ελληνικό ποδόσφαιρο που δίχως άλλο, φαντάζει πλέον αμελητέο ανταγωνιστικά..

Βλέποντας χώρες όπως η Μάλτα, τα Φερόε και το Λιχτενστάιν να έχουν μεγαλύτερες συγκομιδές, η διαπίστωση για το κακό χάλι στην ελληνική ποδοσφαιρική πραγματικότητα, βρίσκει υπόσταση στις επικοινωνιακές αρμάδες των ξένων ποδοσφαιριστών με... μικρό ή μέγα όνομα... Οι ποδοσφαιρικοί καναλάρχες, θα μπορούν ίσως να πωλήσουν στο κοινό, ένα νέο σίριαλ για την καταστροφική εικόνα των ομάδων τους στην Ευρώπη, ανάμεσα στα πολλά άλλα που πλασάρουν στις οθόνες μας…

Αλήθειες και ψέματα για υφυπουργούς

-Εμπεριστατωμένες οι απαντήσεις του προέδρου της ΕΠΣ Χανίων Κωνσταντίνου Κωνσταντινίδη, στις αιτιάσεις του υφ. αθλητισμού Λ. Αυγενάκη για το Μητρώο Αθλητικών Σωματείων. Κυριολεκτικά αποστομωτικές και αναρτημένες στο epo.gr! Κάθε μία, προκαλεί αποδόμηση χωρίς να αφήνει τίποτα κάτω ή να το προσπεράσει… .

-Αλλοίμονο αν αφεθούν σε πολιτικούς που βρέθηκαν στην εξουσία (κατά το «οι κυβερνήσεις πέφτουνε, μα η αγάπη μένει…»), να χειραγωγούν ετσιθελικά, πράγματα που πλήττουν κοινωνικά φαινόμενα, όπως το ποδόσφαιρο.

-Κατάλαβες, τι μπάχαλο έχει γίνει από τις ανόητες κινήσεις της πολιτικής ηγεσίας; Ρίξε μια ματιά στον κακό χαμό που γίνεται στη Superleague 2, που έφτασε στις 34, τώρα στις 30 και λόγω  αδιεξόδων, κάποιοι σκέπτονται να τις κάνουν 31! Ορθά ο Λεουτσάκος εμμένει να ξεκινήσει το πρωτάθλημα με τις 30 που ήταν προγραμματισμένο...

-Τι πούμε και για τον Εργοτέλη, που η μισή (σημαντική) ευθύνη των εξελίξεων του, οφείλεται σε πολιτικές μεγαλοστομίες; (Βλέπε ποσοστό από το στοίχημα)

-Καμία προσωπική αντιπαράθεση δεν είχε, ούτε έχει η στήλη με τον Αυγενάκη. Οι ενέργειες του, που αφορούν τον αθλητισμό σχολιάζονται και κρίνονται. Δυστυχώς, οι περισσότερες έχουν θέμα…

-Με τον ίδιο τρόπο, ο υπογραφόμενος, αντιμετώπισε και τους προηγούμενους ομόλογους του Κοντονή και Βασιλειάδη. Αρχείο υπάρχει και μάλιστα με επαναστατικές ανακοινώσεις ή ερωτήσεις στη Βουλή από τον αντιπολιτευόμενο τότε βουλευτή και σήμερα υφυπουργό των σπορ, για καταστάσεις που ο ίδιος τρέχει σήμερα σαν τρελό φορτηγό…

-Το θέμα είναι ότι οι Κυβερνήσεις δεν γίνεται να επεμβαίνουν –αυταρχικά μάλιστα- στους αγωνιστικούς αθλητικούς σχεδιασμούς, μάλιστα εκτός ορίων …

-Μην ξεχνάμε τη δήλωση Αυγενάκη, ότι όλα (σ.σ.: όσα έχουν κάνει άνω κάτω το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, με το Μητρώο;) γίνονται με την έγκριση του Πρωθυπουργού. Αν θελήσει δηλαδή κάποιος να ζητήσει τα ρέστα στις κάλπες, από την εγγραφή του... στους εκλογικούς καταλόγους.

-Είναι δυνατόν ο άλλος Μεγάλος, να τιμωρεί τις Ενώσεις, επειδή ψηφίζουν άλλα μπλοκ στις εκλογές της ΕΠΟ; Τραβηγμένο...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News