ΟΦΗ: Ψάχνοντας… την πρώτη νίκη τους!

Απόψεις
ΟΦΗ: Ψάχνοντας… την πρώτη νίκη τους!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σοβαρό τεστ επιβεβαίωσης για την κρητική ομάδα, που προσπαθεί να βρει τον εαυτό της. Της λείπει η νίκη στο «Γεντί Κουλέ», όπως και για τον Ολυμπιακό είναι άγνωστο το «διπλό» στο πρωτάθλημα… 11+1 «Σφηνάκια» και η "περίεργη" δήλωση από τη Λαμία…

Δύσκολη και η νέα αποστολή του ΟΦΗ, με τον προβληματισμό να επικεντρώνεται στην ανάταξη της ομάδας έχοντας μπροστά τον Ολυμπιακό για το πρωτάθλημα. Το πώς θα αλλάξει άρδην η κακή εικόνα στο «Θ. Κολοκοτρώνης» αλλά και η πενιχρή βαθμολογική συγκομιδή ως τώρα, αναμένεται με αγωνία, να φανεί την Κυριακή.

Στο εσωτερικό της κρητικής ομάδας, το ψάξιμο σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο είναι κυρίαρχο, αλλά θα πρέπει να φανεί και αγωνιστικά. Το φορτίο είναι βαρύ, αφού πίσω από τις τέσσερις ήττες του στις έξι αγωνιστικές, δεν έχει γευθεί νίκη μέσα στην έδρα του (μοναδική συγκομιδή ο βαθμός με το 1-1 με τον ΠΑΟΚ, σε τρία ματς) και μια ισοπαλία εκτός έδρας (0-1 στο Βόλο).

Αλλά και ο Ολυμπιακός αναζητά την πρώτη του νίκη εκτός έδρας, αφού στα δύο ματς που έχει δώσει ως τώρα μετράει την ήττα από τον Άρη (2-1) και την λευκή ισοπαλία στην Τρίπολη. Εξ ου και αρνητικές οι επιδόσεις του στον πίνακα.

Σχετικά, ο ΟΦΗ πρέπει να προσέξει πολύ την άμυνά του, αφού είναι μια από τι τρεις χειρότερες με 10 γκολ παθητικό (ο αντίπαλος του έχει δεχτεί 4 γκολ) και να βρει τον τρόπο να σκοράρει καθώς έχει πετύχει μόλις 4 τέρματα σε έξι ματς (ο αντίπαλος του 9). Είναι γρίφος αυτό το ματς, από το όνομα των "μονομάχων" και την πορεία τους ως τώρα. Οι αριθμοί, συχνά μιλάνε.

Το σπουδαίο για τον ΟΦΗ, πέρα από τα αγωνιστικά νέα, είναι η μεγάλη συμμετοχή των φιλάθλων του σε ένα ματς που πάντα προκαλεί αυξημένο ενδιαφέρον, ανεβάζοντας την φλόγα του πάθους στους παίκτες...

11+1 «Σφηνάκια»

-Οι αποχωρήσεις στελεχών συνεχίζονται στην ΠΑΕ ΟΦΗ. Η σειρά του Δημήτρη Μάρκου ήταν προβλέψιμη, άσχετα με το περιεχόμενο της ακολουθίας για το στοπ της συνεργασίας... Ο επικεφαλής του τμήματος σκάουτινγκ από τον Οκτώβριο του 2018, ήταν "Σαμαρική", όπως και ο φίλτατος Αλέξης Αλεξούδης.

-Όσο τα βαθμολογικά χτυπήματα, βγάζουν έξω από τα νερά της, τη στόχευση του ΟΦΗ στο πρωτάθλημα, οι αναπροσαρμογές του “μοντέλου” θα είναι σε κατάσταση επιτάχυνσης, με υψωμένο το κυπριακό μαχαίρι. Δεν αποκλείονται "βεβαίως βεβαίως" (όπως έλεγε ο αείμνηστος Χρήστος Τσαγανέας στον ελληνικό κινηματογράφο) και άλλους είδους σχέδια.

-Η στήλη το έλεγε από την αρχή. Το ποδόσφαιρο δεν σηκώνει από ουτοπίες, που στηρίζονται σε ιδέες που μπορεί να είναι και καλές, αλλά στερούνται εφαρμογής. Πόσο φορές δεν τονίσαμε πως όταν οδηγούσε την ομάδα ο μέγας Γκέραρντ, έγραφε πάντα στον πίνακα, πως στο ποδόσφαιρο (πρωτάθλημα), το αποτέλεσμα μετράει…

-Από την άλλη μια ομάδα με την υπερηφάνεια και το ύφος του ΟΦΗ της Κρήτης, δεν σήκωνε τόσους πολλούς μαζί ανεπιτήδευτους, με τη φόρμα των Golden Boys. Η αγορά, είναι αγορά που δεν μπορείς να αψηφήσεις του κανόνες της. Παλιότερα οι ενεργοί και μάλιστα πρωταγωνιστικοί παράγοντες έβαζαν και από την τσέπη τους, ή δεν πληρώνονταν καν για τα σπουδαία κατάφεραν στην νεότερη ποδοσφαιρική ιστορία του ΟΦΗ. Τα χρήματα των επενδύσεων, απορροφούσε καθαρά το ποδοσφαιρικό τμήμα.

-Ό,χι ότι δεν χρειάζονται οι καλά αμειβόμενοι εξπέρ του ποδοσφαίρου, αρκεί να μην είναι σε βάρος του ύψους του ποδοσφαιρικού οικοδομήματος που για να πετύχει στόχους θέλει ψηλό ταβάνι.

-Από την ανακοίνωση (πολιτικό μανιφέστο) κατά του Πρωθυπουργού από τον Σύνδεσμο Φίλων ΠΑΟΚ, στους οργανωμένους οπαδούς του Ολυμπιακού της Θύρας 7 κατά της UEFA την οποία χαρακτηρίζουν «εγκληματική οργάνωση», απειλώντας τον Θόδωρο Θεοδωρίδη  (γιο του ιστορικού στελέχους του Ολυμπιακού, μακαρίτη Σάββα) «να μην πατήσει το πόδι του στο ‘Καραϊσκάκης”. Κι αυτά γιατί η UEFA, έκλεισε την Θύρα 7 για το ματς με την Καραμπάχ, για όσα έγιναν στο ματς με την Φράιμπουργκ.

-Αλλά κοίτα να δεις πως εκφράζεσαι, όταν είσαι κακομαθημένος στο εσωτερικό…

-«Αυτές οι πράξεις αποδεικνύουν την έλλειψη αξιοπιστίας από την πλευρά της ΕΠΟ και πολλών ΕΠΣ». Δήλωση του υφυπουργού αθλητισμού (στην εφημερίδα Πελοπόννησος), για το θέμα του Μητρώου που απασχολεί το σύνολο των ποδοσφαιρικών ερασιτεχνικών σωματείων. Τον καθρέπτη τον έχει προφανώς μόνο για το χτένισμα, πριν τη φωτογράφιση...

-Αυτοί... οι ανταγωνισμοί μάλιστα! Ο Μελισσανίδης έφτιαξε το γήπεδο της ΑΕΚ, κάνοντάς το, το πιο σύγχρονο και όμορφο της Ελλάδας. Τώρα μαθαίνουμε ότι ο Μαρινάκης, σκέφτεται Νέο "Καραϊσκάκης” που ναι μεν μπορεί να παραμένει από τα καλύτερα, αλλά τα πρωτεία τα έχει η OPAP Arena. (Θα την ξεπεράσει;).

«Ο... τύπος που έχει διαλύσει τα πάντα»!

Ακούς πράγματα; «Αυτός ο τύπος έχει διαλύσει τα πάντα!» Να μιλάνε έτσι για κοτζάμ υφυπουργό, όπως έκανε και ο πρόεδρος της ΕΠΣ Φθιώτιδας, Μ. Κορδολέμης με αφορμή τη διαπιστωτική πράξη έκπτωσης των μελών της διοίκησης της Ένωσης του; Καλά, δεν κατάλαβε ο πρόεδρος ότι τον έχουν κατατάξει στους “ψεκασμένους”, αφού δεν είναι με τα νερά τους;

«Είναι πρωτόγνωρο αυτό που αποφάσισε ο κ. Αυγενάκης. Το αποτέλεσμα στις εκλογές ήταν 29-9. Είχε κάνει ένσταση ο Σακελλάρης πριν τις εκλογές, η οποία απορρίφθηκε. Παρήλθε ένα εξάμηνο και δεν προσβλήθηκε το αποτέλεσμα στα όργανα της ΕΠΟ. Παράνομη η διαπιστωτική πράξη. Δεν έχει δικαίωμα ο κ. Αυγενάκης να υπογράφει. Νόμιμα ψήφισε το σωματείο. Η απόφαση είναι σκανδαλώδης».

Αλήθεια παίζονται κι αυτά τα άλλα που καταγγέλλει;

«Αυτός ο τύπος, όπως τον ονομάζει ο συντοπίτης του πρόεδρος της ΕΠΣ Ηρακλείου, έχει διαλύσει τα πάντα εκεί που τον έχει βάλει ο πρωθυπουργός. Πήρε αυτήν την απόφαση μετά το ράλι Ακρόπολις στην Λαμία. Έχει ενοχλήσει η υποψηφιότητα Παπαϊωάννου για το δήμο. Μερικοί δεν θα έχουν που να πάνε να κρυφτούν σε λίγο καιρό. Εδώ όλα μαθαίνονται. Θα προσφύγουμε στα διοικητικά δικαστήρια και θα δικαιωθούμε».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News