ΟΦΗ: Θέλει ψυχή να βγεις από τον πάτο

Απόψεις
ΟΦΗ: Θέλει ψυχή να βγεις από τον πάτο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έστειλε μήνυμα στον εαυτό του... Οι πρώτες αγωνιστικές... έδειξαν το πρώτο ημίχρονο - Η ροπή στη Γαλλική αγορά - 11+1 "Σφηνάκια" και τα "σωματεία-σφραγίδες" ως επιχείρημα

Μια νίκη σε κρίσιμο διάστημα, μπορεί να αλλάξει πολλά και να ανεβάσει το στροφές σε μια ομάδα. Ο ΟΦΗ αγωνίσθηκε στο Βόλο με πλήρη επίγνωση ότι έπρεπε να αποκρούσουν κάθε περίπτωση, να τριτώσει το κακό στο φετινό ξεκίνημα. Έπρεπε να βγάλει αντίδραση, να αγωνισθεί ψυχωμένα και αποφασιστικά για το πρώτο θετικό αποτέλεσμα. Το γκολ του Διαμαντή, στις αρχές του αγώνα, ήταν πρόκληση για να επιτευχθεί ο στόχος της αποστολής, και το υπερασπίσθηκε παλικαρίσια.

Έτσι, βγήκε από τον πάτο του βαρελιού με τους τρεις βαθμούς, να τον ανεβάζουν... με τη μία, από το μηδέν, πέντε θέσεις πάνω αφήνοντας πίσω Λαμία (2), Ιωνικό, ΠΑΣ Γιάννινα και Λεβαδειακό (1). Στον πίνακα των εκτός έδρας, εκτοξεύθηκε στην κορυφή παρέα με την ΑΕΚ, τον Παναθηναϊκό και τον Βόλο, άσχετα αν ο ΟΦΗ έχει παιχνίδι παραπάνω μακριά από το "Γεντί Κουλέ".

Ξεκόλλησε και από τον πάτο στην επίθεση με τα δυο συνολικά του γκολ, έχοντας από κάτω Ιωνικό, Λαμία, ΠΑΣ και Λεβαδειακό που έχουν πετύχει μόλις ένα γκολ.Βέβαια στην άμυνα ο ΟΦΗ μετά από αυτές τις τρεις πρώτες αγωνιστικές, θα χρειασθεί να προσέξει περισσότερο, αφού μένει αγκαλιά με τα Γιάννινα στην τελευταία θέση με 5 γκολ παθητικό.

Ο αγώνας του στο εξής θα δοθεί για την αύξηση του μέσου όρου των γκολ που σημειώνει ανά ματς. Το 0,67 που διαθέτει έναντι του συνολικού μέσου όρου του πρωταθλήματος (1), είναι πενιχρό. Σημειώνεται ότι ο ΟΦΗ έχει σκοράρει και τις δύο φορές σε αυτά τα τρία ματς μόνο στο πρώτο ημίχρονο και κανένα στο δεύτερο μέρος. Η εικόνα στα σκορ γέρνει πολύ στα πρώτα 45 λεπτά με συνολικό δείκτη 2-4 γκολ έναντι 0-1 στο δεύτερο…

Έστειλε μήνυμα στον εαυτό του 

Καλή συνέχεια στον ΟΦΗ στο πρωτάθλημα, από την αφετηρία που κατέκτησε στο Βόλο. Ευχή και προσδοκία, μέσα από την υποσχετική της αγωνιστικής πεισμωμένης εμάνισης, μετά από τα δυο χαμένα ματς και μια δέσμη δύσκολων αγώνων μπροστά… Πολλαπλά σημαντικό αυτό το διπλό, ως αφετηρία, να συνεχίσει, κοιτάζοντας ψηλά.

Η κρητική ομάδα, όσο χτυπημένη από καραμπινάτες απουσίες και ανέτοιμους παίκτες, έδειξε πηγαία την ενέργεια, την αύρα, τη θέληση και το πάθος, να κρατήσει στα χέρια της, την πυξίδα.

Πολύ καλή στο α΄ ημίχρονο σαν παρουσία στο Πανθεσσαλικό, ψυχωμένα μαχητική για να κρατήσει το αποτέλεσμα στην παρατεταμένη επανάληψη, όπου το ματς άναψε από τον πιο αποφασισμένο Βόλο. Ο ΟΦΗ είχε το πείσμα να προσπεράσει τις πιέσεις. Έτσι, το διπλό της σιρμαγιάς ήταν το ευχάριστο μήνυμα του "είμαστε εδώ", μετά τις δύο σερί ήττες (και στις εμφανίσεις), απέναντι σε μια ομάδα που προέρχονταν από το μεγάλο διπλό επί της ΑΕΚ.

Με όποια δεδομένα κι αν είχε ο ΟΦΗ από τις απουσίες, ακόμη και με δέκα παίκτες στο παιχνίδι, αναμφισβήτητα έδωσε ηχηρή επιβεβαίωση πρώτα στον ίδιο τον εαυτό του, βγάζοντας παλικαρίσια αντίδραση για να πανηγυρίσει την πρώτη φετινή τους νίκη...

Παράλληλα είχε σημαντικά ατομικά δείγματα. Βλέποντας τον Βούρο να είναι πανταχού παρών αμυντικά, αποθαρρύνοντας τις επιθέσεις των γηπεδούχων και τον σκόρερ Διαμαντή προσηλωμένο ανασταλτικά στο παιχνίδι. Δυνατή γεύση επίσης από τον διαρκώς κινούμενο Ντιουσέ, όπως και την πρώτη προσπάθεια δημιουργίας από τον Λάρσον παρά την αποβολή του. Και όχι μόνο. Καλά δείγματα έδειξαν όλοι. Ο Ντίκο, ο Στέφενς κ.α., ενώ ο νεαρός Θεοδοσουλάκης που πέρασε αλλαγή μπροστά, με δυνατή φλόγα, θα μπορούσε να είχε γίνει ο σταρ του ματς, αν είχε τύχη να σκοράρει  στη φάση που πήγε να κρεμάσει τον αντίπαλο τερματοφύλακα…

Η σεζόν αρχίζει τώρα!

-Η ροπή  της ΠΑΕ ΟΦΗ στη Γαλλική αγορά για μεταγραφές (Γιοχού, Ντιουσέ και Ζερκάν), είναι πλέον εμφανής. Τους θεωρούν καλά δουλεμένους τους Γάλλους, από τις υποδομές των μεγάλων ομάδων (εν προκειμένω Μονακό). Αυτή τη φορά ο δανεισμός από την Μπορντό, συνοδεύτηκε μ’ ένα τραγούδι από τα’ Αλγέρι!

-Για να δούμε, πως θα εξελιχθεί προσεχώς η αριθμητική σχέση  με τη Λατινική Αμερική; Για την ελληνική αγορά, μένει ανοικτό… (Πολύ δουλειά ο Μάρκος)

Κράτησε και... τις παραδόσεις του 

-«Συμπαραστάτης» του ΟΦΗ να αποτρέψει να τριτώσει το κακό, μετά από τις δυο ήττες που τον είχαν μόνο χωρίς βαθμό στον πάτο του πίνακα, ήταν η ίδια η νωπή του στατιστική (βλέπε νοοτροπία), που τον ήθελε να μη χάνει μετά από ήττα στην έδρα του. Από τις πέντε τελευταίες φορές που ηττήθηκε εντός (όπως την περασμένη Κυριακή από τον Παναθηναϊκό), μόνο τη μία είχε υποστεί δεύτερη σερί ήττα στο αμέσως επόμενο ματς. Χτες ήταν η έκτη φορά….

-Αλλά και το αρνητικό ρεκόρ του ΟΦΗ από την πρώτη ιστορική παρουσία του στην Α΄εθνική, έμεινε πίσω στο χρόνο. Τρεις ήττες σερί στο ξεκίνημα την περίοδο 1968-69, όταν κλήθηκε στα πρώτα του παιχνίδια να αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, τον Παναθηναϊκό στην έδρα του και τον Ολυμπιακό στον Πειραιά. Το σερί έσπασε με νίκη 1-0 επί του Πανσερραϊκού, η οποία ήταν και η πρώτη της ιστορίας του στην Α’ Εθνική. Έτσι έμειναν οι δύο ήττες σε ξεκίνημα πρωταθλήματος από τον ΟΦΗ κάτι που συμβαίνει μόλις για έκτη φορά στα 45 χρόνια παρουσίας του στην Α’ Εθνική.

11+1 Σφηνάκια

-Η επιμονή της πολιτικής ηγεσίας  ότι υπάρχουν «σωματεία – σφραγίδες» τα οποία «εκλέγουν τους προέδρους των ΕΠΣ», που φέρνει τις συζητήσεις σε αδιέξοδο, θα έπρεπε να είναι και τεκμηριωμένη.

-Η ΕΠΟ την αρνείται, ο υφυπουργός δεν το αποδέχεται. Η μεν ισχυρίζεται ότι υπάρχουν 4.500 σωματεία περίπου, ο δε, ότι είναι περίπου 2.500 εκ των οποίων 300 είναι εκτός μητρώου ΓΓΑ. Μεγάλη κι ασήκωτη διαφορά...

-Ας πάρουμε παράδειγμα την ΕΠΣ Ηρακλείου. Μπορεί να μας δείξει ο υφυπουργός, τα σωματεία σφραγίδες που παίζουν ρόλο στις εκλογικές διαδικασίες; Περιμένουμε, να μας δείξει έστω ένα.

-Ανενεργά ανά περιόδους και με αιτίες, υπάρχουν παντού, αλλά οι ποδοσφαιρικοί κανονισμοί, δεν παρέχουν δικαίωμα ψήφου στις εκλογές, αν έχουν αναστείλει τη συμμετοχή τους στα πρωταθλήματα για δυο χρόνια.

-Μήπως το Αθλητικό Μητρώο, μπορεί άνετα να τα δημιουργήσει μελλοντικά, αφού δεν θα έχει καταγραφές αγωνιστικών μεταβολών; Είπαμε ναι στο Αθλητικό Μητρώο, όχι όμως και κατηγορηματικά στην εκάστοτε κυβερνητική χειραγώγηση.

-Τελικά, τι σόι αυτοδιοίκητο είναι αυτό για το ποδόσφαιρο στη χώρα μας; Εμφανώς από λάστιχο.

-Άλλα είχαν πει οι αξιωματούχοι της FIFA και της UEFA, σε σωρεία δηλώσεων τους για ύφος και το ύψος του ελληνικού Αθλητικού Μητρώου που με τον τρόπο που γίνεται βασανίζει τα ποδοσφαιρικά σωματεία και στο σύνολό του το ελληνικό ποδόσφαιρο. Άλλα βγήκαν τώρα μετά τη συνάντησή τους με τον Αυγενάκη.

-Είχαν φτάσει μάλιστα στο σημείο να διαβεβαιώνουν τις ΕΠΣ, ότι θα έφταναν μέχρι, το Grexit (γνωστή καραμέλα διαρκείας).

-Υπάρχει μεγάλη διαφορά για τη λειτουργία του «μητρώου της ΓΓΑ», που έγκειται στις απαιτητικές και δαπανηρές διαδικασίες που πολλά σωματεία δεν μπορούν να αντέξουν. Η απλοποίηση με την στήριξη στη δαπάνη μιας αίτησης, θα είχε λύσει το πρόβλημα από την αρχή. Οι κυβερνώντες ωστόσο θεωρούν ότι το χρήμα ρέει σε κάθε περιοχή και χωριό της χώρας...

-«Πιστεύω πως η Μπαρτσελόνα έχει το καλύτερο σύνολο σε όλη τη La Liga. Ασφαλώς καλύτερο από αυτό της Ρεάλ Μαδρίτης» (Τσάρλες Πουγιόλ, στο κορυφαίο ερώτημα του ισπανικού τύπου)

-Ακριβότερη ομάδα πάντως αυτή τη στιγμή, από τα πέντε κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (στον κόσμο δηλαδή) εξακολουθεί να είναι η  Μάντσεστερ Σίτι, σύμφωνα και με το CIES, που υπολόγισε και τις δαπάνες μεταγραφών που επενδύθηκαν.

-Την ακολουθεί η Μαν Γιουνάιτεντ, ενώ η Τσέλσι ολοκληρώνει ένα εξ ολοκλήρου... αγγλικό βάθρο. Η Παρί Σεν Ζερμέν βρίσκεται πιο ψηλά από κάθε άλλη ομάδα, εκτός Premier League. Οι σύλλογοι του Μάντσεστερ είναι οι μοναδικοί παγκοσμίως με δαπάνες μεταγραφών για την ενίσχυση της ομάδας μεγαλύτερη από ένα δισεκατομμύριο ευρώ, με 1.064 και 1.001 αντίστοιχα.

-Η Ρεάλ Μαδρίτης (721 εκατ. ευρώ) έχει την ακριβότερη ομάδα στην La Liga, η Μπάγερν Μονάχου (499 εκατ. ευρώ) στη Bundesliga και η Γιουβέντους (473 εκατ. ευρώ) στην Serie A. Ακολουθούν Λίβερπουλ (777), Ρεάλ (721), Μπαρτσελόνα (626), Άρσεναλ (534), Τότεναμ (519) και Ατλέτικο Μαδρίτης (502).

Οι εικόνες θύμισαν χτες έντονα εποχές Κοσκωτά… Άρτον και θεάματα σε ζωντανή μετάδοση… Αχ Ελλάδα…από την πλατεία Κοραή μέχρι το Γεώργιος Καραϊσκάκης! («Δώστε ποδόσφαιρο στον λαό να ξεχνάει τι τον οδήγησε στην πείνα…»)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News