Μεταγραφές ΟΦΗ: Θα τους βγει το ρίσκο;

Απόψεις
Μεταγραφές ΟΦΗ: Θα τους βγει το ρίσκο;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο ΟΦΗ παραμένει η μοναδική ομάδα στην Super League 1 χωρίς μεταγραφή

Σε λίγες ημέρες συμπληρώνονται δύο μήνες από το φινάλε του περσινού πρωταθλήματος και κλείνουν παράλληλα δύο εβδομάδες από την έναρξη της φετινής προετοιμασίας για τον ΟΦΗ.

Το ΒΑΚ έχει αποκτήσει και πάλι ζωή, η δουλειά έχει ξεκινήσει με αναπόφευκτα… απρόοπτα και απουσίες λόγω της πανδημίας και άπαντες μετρούν αντίστροφα για την αναχώρηση για την Ολλανδία, εκεί όπου θα γίνει το βασικό στάδιο προετοιμασίας και τα φιλικά παιχνίδια.

Ωστόσο το γεγονός της απουσίας νέων προσώπων στην προετοιμασία είναι ένα γεγονός που απασχολεί και προβληματίζει. Πόσο μάλλον όταν ο ΟΦΗ είναι (και παραμένει) η μοναδική ομάδα της Super League που δεν έχει πραγματοποιήσει ούτε μία μεταγραφική κίνηση, παρά μόνο μετράει αποχωρήσεις ποδοσφαιριστών.

Είναι αλήθεια πάντως ότι ούτε πέρυσι τέτοιες μέρες είχαν γίνει προσθήκες, με εξαίρεση τον Πασαλίδη που είχε ανακοινωθεί πολύ νωρίς. Ο κύριος όγκος των μεταγραφών είχε γίνει μετά τις 15 Ιουλίου και αρκετοί παίκτες είχαν ταξιδέψει απευθείας στο εξωτερικό για να ενσωματωθούν στην προετοιμασία, ενώ αρκετές κινήσεις έγιναν και τον Αύγουστο.

Άρα η φιλοσοφία πάνω στο κομμάτι «μεταγραφική ενίσχυση» δεν είναι πρωτόγνωρη. Γι’ αυτό άλλωστε και ο Νίκος Νιόπλιας αλλά και ο Γιάννης Σαμαράς στις πρόσφατες τοποθετήσεις τους στο ΒΑΚ, έβγαλαν σιγουριά και πίστη ότι θα γίνει αυτό που πρέπει για την ομάδα.

Από την άλλη βέβαια, η υπερβολική αναμονή πάνω στα μεταγραφικά ζητήματα εμπεριέχει κι ένα ρίσκο ώστε να χαλάσουν μεταγραφές τις οποίες περιμένεις και να αναγκαστείς να προχωρήσεις σε αλλαγή σχεδίων με τον χρόνο να πιέζει.

Μια άλλη παράμετρος σε σχέση με πέρυσι είναι ότι το πρωτάθλημα ξεκίνησε στις 13 Σεπτεμβρίου ενώ φέτος η σέντρα έχει προγραμματιστεί για τις 21 Αυγούστου, δηλαδή 20 και πλέον ημέρες νωρίτερα. Άρα ο χρόνος πιέζει περισσότερο αλλά είναι και λιγότερο το διάστημα που τα νέα αποκτήματα θα βρίσκονται υπό τις οδηγίες του Νιόπλια…

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News