ΟΦΗ: Η αποχώρηση δικών του παιδιών και οι προοπτικές για το μέλλον…

Απόψεις
ΟΦΗ: Η αποχώρηση δικών του παιδιών και οι προοπτικές για το μέλλον…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στον ΟΦΗ πράγματι κατάφεραν αυτή την περίοδο, ενεργώντας με περισσότερη αποφασιστικότητα σε σχέση με το παρελθόν, να απαλλαγούν από αγωνιστικά βαρίδια.

Από παίκτες που ουδέποτε πρόσφεραν τα αναμενόμενα και ορισμένοι επ' αυτών χρυσοπληρώθηκαν συνήθως για να γυαλίζουν τον πάγκο και… ενίοτε και την εξέδρα.

Η εκκαθάριση στο ρόστερ ήταν σημαντική και μπορούμε να πούμε ότι έγινε και με… καθυστέρηση, αφού ορισμένοι έπρεπε να είχαν αδειάσει νωρίτερα τη γωνιά.

Μέρα στον «πυρετό» των αποδεσμεύσεων πάντως προστέθηκαν και τρία παιδιά που ανδρώθηκαν ποδοσφαιρικά στα τμήματα υποδομής. Τρία παιδιά γνήσια ομιλιτάκια…

Ο Βαγγέλης Νοικοκυράκης, ο Μάνος Σμπώκος και ο Νίκος Χαλκιαδάκης.

Ο καθένας με την δική του αξία (μικρή ή μεγάλη δεν έχει σημασία) αλλά με ένα κοινό παρονομαστή: Παιδιά που προσέδιδαν στο σύλλογο το ντόπιο στοιχείο, που αναμφίβολα έχουν τον ΟΦΗ στην καρδιά τους.

Βέβαια, είναι αποδεδειγμένο ότι στο ποδόσφαιρο δεν χωράνε συναισθηματισμοί…

Ωστόσο ουδείς μπορεί να είναι χαρούμενος για το ο ΟΦΗ τρία δικά του παιδιά δεν τα έχει πλέον στο δικό του δυναμικό, έστω και υπό τη μορφή δανεισμού σε άλλες ομάδες.

Ο Βαγγέλης Νοικοκυράκης τη διετία 2019-2021 πήρε κάποια παιχνίδια και το περσινό καλοκαίρι παραχωρήθηκε δανεικός στην Επισκοπή. Είχε μια φουλ χρονιά στην Super League 2, με τον δανεισμό να του βάζει ματς πρωταθλήματος στα πόδια του. Αυτό δεν είχε αντίκρισμα για τον ΟΦΗ αφού παραχωρήθηκε στην Κηφισιά (ο ΟΦΗ διατηρεί ποσοστό μεταπώλησης). Δεν αποκλείεται δηλαδή τα επόμενα χρόνια να τον δούμε με την φανέλα της Κηφισιάς αντίπαλο του ΟΦΗ σε επίπεδο Super League 1…

O Μάνος Σμπώκος έγινε επαγγελματίας τον Φεβρουάριο του 2021 απλά για να μπει στο φύλλο αγώνα του Κυπέλλου Ελλάδας βάσει κανονισμού. Ο Σμπώκος έπαιξε μάλιστα και στις Εθνικές Παίδων και Νέων αλλά ευκαιρίες ουσιαστικά στον ΟΦΗ δεν πήρε. Μετά από ένα χρόνο δανεικός στην Κηφισιά, πλέον θα αγωνιστεί και εκείνος ως ελεύθερος στην συγκεκριμένη ομάδα.

Όσον αφορά τον Νίκο Χαλκιαδάκη, όντας μικρότερος σε ηλικία, υπέγραψε κι εκείνος συμβόλαιο μαζί με τον Σμπώκο, συνέχισε μέχρι φέτος να αγωνίζεται στην Κ19 αλλά στον ΟΦΗ έκριναν ότι δεν τους κάνει για το μέλλον και το συμβόλαιό του δεν ανανεώθηκε.

Η φετινή προετοιμασία ξεκίνησε με παρόντα τον αξιόλογο Γιάννη Αποστολάκη από το Ρέθυμνο, το τελευταίο παιδί που προωθήθηκε από την Κ19 στην ΠΑΕ ΟΦΗ και μένει να δούμε αν εκείνος πάρει κάποιες ευκαιρίες στο μέλλον ή αν καταφέρει κάποιο παιδί από την Κ19 να κάνει το δικό του ξεπέταγμα…

Ουδείς μπορεί να παραγνωρίσει ότι στα τμήματα υποδομής του ΟΦΗ και ιδιαίτερα στις μικρότερες ηλικίες υπάρχει πολύ ταλέντο, υπάρχουν παιδιά με μεγάλες προοπτικές. Αυτό βέβαια δεν φτάνει και ούτε αποτελεί εγγύηση ότι το μέλλον το δικό τους στον ΟΦΗ είναι εξασφαλισμένο.

Το σίγουρο είναι ότι οι υποδομές του ΟΦΗ θα ξεκινήσουν φέτος με ένα τεράστιο συν και αυτό είναι τα ανακαινισμένα γήπεδα του ΒΑΚ. Δεν θα αναγκάζεται κανείς να τρέχει σε γήπεδα από εδώ και από εκεί για να κάνει προπονήσεις. Το ΒΑΚ θα είναι το πραγματικό σπίτι των ομάδων «Κ». Ας ελπίσουμε η φετινή σεζόν να είναι μια νέα αφετηρία για τα ταλέντα του ΟΦΗ…

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News