O ΟΦΗ πενθεί τον θάνατο του Θαλή Τσιριμώκου

ΟΦΗ
O ΟΦΗ πενθεί τον θάνατο του Θαλή Τσιριμώκου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένας σπουδαίος επιθετικός της δεκαετίας του ’80 έφυγε ξαφνικά από ανακοπή καρδιάς

Θλίψη σκόρπισε στον ΟΦΗ και στο ελληνικό ποδόσφαιρο η είδηση του θανάτου του Θαλή Τσιριμώκου, του πρώτου μάλιστα ποδοσφαιριστή που πήρε βραβείο fair play στην Ελλάδα!

Το πρωί της Κυριακής υπέστη καρδιακό επεισόδιο και έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 68 ετών.

Ήταν ο πρώτος παίκτης στον οποίο δόθηκε βραβείο fair play. Τη σεζόν 1983-1984, σε ένα ματς ΟΦΗ-Ολυμπιακός. Ο Σαργκάνης έπιασε εντυπωσιακά την κεφαλιά του Βλαστού κι ο Τσιριμώκος, που ήταν μπροστά στη φάση, αγκάλιασε τον Σαργκάνη.

Σε επίπεδο Α' Εθνικής είχε αγωνιστεί σε ΠΑΣ Γιάννινα, Άρη, ΟΦΗ και Απόλλωνα Σμύρνης. Ενώ μετά το τέλος της ποδοσφαιρικής του καριέρας υπήρξε και προπονητής σε ομάδες Γ' και Β' Εθνικής με τελευταία θητεία στον Εθνικό τη σεζόν 2010-11. Επίσης υπήρξε συνεργάτης του Άγγελου Αναστασιάδη στον ΠΑΟΚ, αλλά και γενικός αρχηγός του ΠΑΣ.

Το 1979-80 είχε αναδειχθεί δεύτερος σκόρερ της Α' Εθνικής με τον ΠΑΣ, πίσω από τον Μπάγεβιτς, αλλά και τρίτος σκόρερ της κατηγορίας με τον ΟΦΗ το 1982-83.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΟΦΗ

«Η ομάδα μας πενθεί για την απώλεια ενός εκ των κορυφαίων επιθετικών που φόρεσαν τη φανέλα της.

Ο Θαλής Τσιριμώκος, ο άνθρωπος, ο οποίος με τα χρώματα του ΟΦΗ είχε την τιμή να είναι ο πρώτος ποδοσφαιριστής στον οποίο απονεμήθηκε το βραβείο Fair Play, δεν είναι πια μαζί μας.

Γεννημένος το 1954, ο Τσιριμώκος έκανε μεγάλη καριέρα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ενώ από το 1981 ως το 1986 τίμησε τη φανέλα του ΟΦΗ, φορώντας την συνολικά σε 114 αγώνες, στους οποίους σκόραρε 40 φορές. Ήταν μάλιστα βασικό στέλεχος της πρώτης σεζόν από τη 15ετία του Ευγένιου Γκέραρντ στον πάγκο του ΟΦΗ!

Ως ποδοσφαιριστής της ομάδας μας αναδείχθηκε δεύτερος σκόρερ του πρωταθλήματος με 15 γκολ σε 30 συμμετοχές τη σεζόν 1984-85, ενώ δύο χρόνια νωρίτερα βρέθηκε στην τρίτη θέση του πίνακα των σκόρερ με 17 γκολ σε 32 αγώνες.

Ο Θαλής Τσιριμώκος Θα έχει για πάντα μια ξεχωριστή θέση στο πάνθεον της ιστορίας του ΟΦΗ!»

Ο Θαλής Τσιριμώκος πρόλαβε το 1984 την έλευση του Ευγένιου Γκέραρντ στον ΟΦΗ. Στην ομάδα της φωτογραφίας από τη συγκεκριμένη σεζόν διακρίνονται από τα αριστερά προς τα δεξιά όρθιοι οι Τσιριμώκος, Χοσάδας, Χριστοφής, Κόβις, Αγιομαμίτης, Τζιράκης και καθιστοί οι Κωνσταντινίδης, Σαμαράς, Πετράκης, Νιόπλιας και Τσινός.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News