ΟΦΗ: Το μήνυμα «χαρακτήρα» με τον Βούρο

Απόψεις
ΟΦΗ: Το μήνυμα «χαρακτήρα» με τον Βούρο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όταν κρατάς τον βασικό πυλώνα στην άμυνά σου, σε συνθήκες ζήτησης - Ο Μαχλάς και «ο Γιακουμάκης που το έχει» - «Σφηνάκια»

Επιβεβαιώθηκε πανηγυρικά η πληροφορία που ήθελε την παραμονή του Πραξιτέλη Βούρου στον ΟΦΗ κόντρα στην απλωμένη αντίληψη που τον ήθελε φευγάτο, όταν τα πράσινα σενάρια ήταν του στυλ «περίμενε μήπως βρούμε κάτι άλλο...».

Δυναμική η πράξη της κρητικής ΠΑΕ για το στήσιμο της ομάδας τη νέα περίοδο, αφού κρατάει έναν από τους βασικούς πυλώνες της ομάδας και μάλιστα σε συνθήκες ζήτησης και από άλλες ομάδες, όπως ο Άρης κ.ά.. Ο Λυσσάνδρου σε κάτι τέτοιες συμφωνίες, είναι έξτρα εξπέρ, κατανοώντας πλήρως και την αναγκαιότητά τους.

 

Δεν αφήνεις έτσι έναν παίκτη που ήταν ο ηγέτης άμυνας την περασμένη σεζόν και μαζί MVP της χρονιάς από τους ίδιους τους φίλους του ΟΦΗ. Κάτοικος Ηρακλείου, με τα όλα του! Αυτή πράξη πάντως της ΠΑΕ ΟΦΗ, αποτελεί βασικό μήνυμα χαρακτήρα, για τη νέα σεζόν και απηχεί άμεσα και τον φίλαθλο κόσμο της ομάδας, όταν π.χ. του Φελίπε είναι εξαιρετικά δύσκολο και ο Γκαγέγος δεν αντικαταστάθηκε (ούτε ήταν εύκολο...

Ο Μαχλάς και «ο Γιακουμάκης που το έχει»

Έχει δίκιο ο Μαχλάς να βάζει στις διαστάσεις του το γκολ του Γιακουμάκη με το παρόμοιο δικό του με την ισχυρή τότε Ρωσία. Όπως ακριβώς το επισημάναμε σε προηγούμενο σχόλιο μας, τονίζοντας ότι δεν είχε το εύρος μιας πρόκρισης σε Μουντιάλ σε ένα κατάμεστο ΟΑΚΑ, αλλά ήταν ένα παρόμοιο σε εκτέλεση γκολ από παρόμοιο πεδίο εκτέλεσης, με δεξιοτεχνία στην αλτικότητα.

«Όσο κι αν ο βαθμός τη σημασίας των αγώνων ήταν διαφορετικός, το σίγουρο είναι ότι οι περιπτώσεις ήταν κρίσιμες και σημαντικές», είχαμε τονίσει.

Όπως και ότι η αναφορά στην περιγραφή του αγώνα με το Κόσοβο, τόνιζε ότι θύμιζε το γκολ του Μαχλά με τη Ρωσία ήταν ορθή. Το θύμισε άλλωστε αμέσως σε κάθε θεατή.

Το σημαντικό από τις δηλώσεις του Μαχλά είναι η κρίση του στην προσπάθεια του Γιακουμάκη που ήταν εκεί που έπρεπε και την πολύ τεχνική εκτέλεση.

Επιμένοντας ότι «ο Γιακουμάκης έχει πολύ καλό συγχρονισμό, μιλάμε για μία ανάποδη κεφαλιά, τρομερά δύσκολη». Με όλη την ουσία να επικεντρώνεται στη φράση ότι «το timing δείχνει τον επιθετικό και ο Γιακουμάκης το έχει…»

-Ο Γκάνεα είναι ο 6ος Ρουμάνος παίκτης στην ιστορία του Παναθηναϊκού. Οι πέντε προηγούμενοι άφησαν μικρά ή ανάμεικτα αποτυπώματα. Ο επιθετικός Ντούρο Νικολάε (1980/82, 57 συμ./9 γκολ), ο "δικός" μας μέσος Ντάνουτ Λούπου (1990/91,10/1) ο μέσος Έρικ Λίνκαρ (2002/03,10/1), ο μεσοεπιθετικός Λουτσιάν Σανμαρτεάν (2003/06, 24/1) ο μέσος Ντουμίτρου Μίτου (2003/05, 5/0). Αν είχε πάρει τον Χάτζι, θα άλλαζε...

-Δύσκολα τα πράγματα για την προσωπική ατζέντα Μπαλτάκου στο ελληνικού ποδοσφαίρου, αφού δεν λαμβάνει υπόψιν την ολιστική μελέτη που δεσμεύεται με υπογραφές του Πρωθυπουργού και του προέδρου της UEFA.

-Με κάτι τέτοια, απλά χάνεται χρόνος και δημιουργούνται τριβές με ανώφελο αποτέλεσμα. Όταν μάλιστα υπάρχει ολόκληρη λίστα μη επαρκούς ή εντελώς ανεπαρκούς τήρησης των όρων της.

Η Μπαρτσελόνα παρουσίασε την συνεργασία της με την Ύπαρτη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, που θα φέρει στο πίσω μέρος της φανέλας της το λογότυπο της για 4 χρόνια.

-Οι «μπλαουγκράνα» θα συνεισφέρουν, χρηματικά, στο τιτάνιο έργο που προσφέρει ο οργανισμός, ενώ θα τον προμοτάρουν φέροντας το λογότυπό του στο πίσω μέρος της φανέλας τους για τα επόμενα 4 χρόνια. Μην ξεχνάμε και το φιλανθρωπικό ίδρυμα του Καταλανικού συλλόγου (Barca Foundation) που έχει επιδείξει σοβαρό έργο…

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News