Ο Λυσάνδρου για την πρόκληση του «Γεντί Κουλέ» και όλα τα μέτωπα

Ποδόσφαιρο
Ο Λυσάνδρου για την πρόκληση του «Γεντί Κουλέ» και όλα τα μέτωπα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ ΟΦΗ είχε συνάντηση με τους ρεπόρτερ της ομάδας

Με ανοιχτή ατζέντα για τα θέματα που απασχολούν την καθημερινότητα του ΟΦΗ, ο Μηνάς Λυσάνδρου τοποθετήθηκε για όλα σε πιο χαλαρό κλίμα.

Στο σημερινό γεύμα που παρέθεσε στους ρεπόρτερ της ομάδας, ο διευθύνων σύμβουλος της ηρακλειώτικης ΠΑΕ μίλησε επί παντός επιστητού, δίνοντας το στίγμα για το μέλλον.

Ένα από τα ζητήματα που μονοπώλησε το ενδιαφέρον ήταν το θέμα του γηπέδου και η απάντηση ανέδειξε την ξεκάθαρη προτίμηση σε ένα πλήρως ανακατασκευασμένο «Γεντί Κουλέ», αν αυτό είναι εφικτό.  

Ο κ. Λυσάνδρου υπογράμμισε ότι σε πρώτο πλέον είναι η προσπάθεια για να γίνει κάτι τέτοιο και η ιστορική έδρα του ΟΦΗ να αλλάξει πλήρως μορφή.

«Το Γεντί Κουλέ είναι το… σπίτι μας και κανείς δεν θέλει να φύγει από το σπίτι του. Το ενδεχόμενο για άλλο γήπεδο θα υπάρχει, μόνο αν δεν μπορούμε να παίζουμε στο γήπεδο μας. Στόχος της διοίκησης του ΟΦΗ είναι να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια, ώστε το Γεντί Κουλέ να ανήκει στην κατηγορία 4 της UEFA», ανέφερε χαρακτηριστικά ο CEO των «ασπρόμαυρων» επισημαίνοντας ότι αυτές τις προδιαγραφές πληρούν στην Ελλάδα μόνο το «Καραϊσκάκη» και το νέο γήπεδο της ΑΕΚ.  

Πρόσθεσε ακόμη ότι η μελέτη για αυτό το σημαντικό έργο έχει ήδη προχωρήσει και μέσα από αυτή θα απαντηθεί το κρίσιμο ερώτημα, αν μπορεί να γίνει μια τόσο ριζική παρέμβαση στην τωρινή γηπεδική εγκατάσταση, ώστε να μετατραπεί σε ένα σύγχρονο αθλητικό χώρο, που θα καλύπτει και τις προδιαγραφές της UEFA για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Αποτίμηση και σχεδιασμός

Παρουσία του αντιπροέδρου, Ηλία Πουρσανίδη και του διευθυντή επικοινωνίας, Μανόλη Βογιατζάκη, ο Μηνάς Λυσάνδρου αναφέρθηκε στη χρονιά που «έκλεισε».

Τόνισε ότι ο στόχος της 6αδας δεν επετεύχθη, όμως σε γενικές γραμμές τα θετικά είναι περισσότερα από τα αρνητικά.

Έπειτα η… σκυτάλη δόθηκε στα ερωτήματα για τον σχεδιασμό ενόψει της επόμενης αγωνιστικής περιόδου. Το διοικητικό στέλεχος των «ασπρόμαυρων» επισήμανε ότι στόχος είναι να γίνουν ποιοτικές μεταγραφές (χωρίς να πει αριθμό), ενώ την αποχώρηση Καστάνιος (που θα επισημοποιηθεί από Δευτέρα) θα ακολουθήσουν κι άλλες τις επόμενες μέρες.

Κεφαλαίο «Φελίπε»

Ιδιαίτερη μνεία έγινε στην περίπτωση του Λουίζ Φελίπε, που αναμφίβολα είναι ένας πολύ ποιοτικός ποδοσφαιριστής για την «γραμμή κρούσης».

«Θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να κρατήσουμε τον Φελίπε στην ομάδα. Δεν λέω ότι είναι εύκολο, όμως θα κάνουμε ότι μπορούμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακαδημία και κόσμος

Ο Μηνάς Λυσάνδρου αποκάλυψε χθες ότι έχει δρομολογηθεί η δημιουργία ενός δικτύου ακαδημιών, όπου ο ΟΦΗ θα δουλέψει με νέα ταλέντα. Όπως είπε, οι Κρητικοί θα «στήσουν» μία ακαδημία στην Κρήτη και μία στην Αθήνα, προσθέτοντας ότι υπάρχει ήδη συμφωνία.

Θα λειτουργούν με την επίβλεψη των στελεχών των τμημάτων υποδομής της ΠΑΕ, με το ίδιο προπονητικό πρόγραμμα, το σήμα του ΟΦΗ και τις εμφανίσεις της ομάδας.

Από κει και πέρα, σημαντική ήταν τέλος και η αναφορά και για τις σχέσεις της ΠΑΕ με τον κόσμο.

«Θα ασχοληθούμε πολυεπίπεδα και ολιστικά. Να χτίσουμε το κενό, αλλά έχει σημασία ποιοι θα αρχίσουν το χτίσιμο. Είναι στόχευση μας και είναι από τις σημαντικότερες. Πρέπει να έχουμε προσανατολισμό για να γίνει ο κόσμος πιο ζεστός και ενεργός», τόνισε μεταξύ άλλων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News