ΟΦΗ: Για την εικόνα της χρονιάς και τον κόσμο του

Απόψεις
ΟΦΗ: Για την εικόνα της χρονιάς και τον κόσμο του

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η έδρα αναζητεί τη πρώτη νίκη από τις 6 Μαρτίου – Η ομάδα του Νιόπλια αξίζει να δείξει ξανά το καλό πρόσωπο της σεζόν – Το γόητρο θέλει την πρώτη θέση στο τουρνουά… και την πρώτη νίκη, φέτος επί του Αστέρα… 11+1 "Σφηνάκια"

Δεν είναι μόνο για το γόητρο. Θα είναι και μια απάντηση στο «Γεντί Κουλέ» για τα πλέι άουτ, όπου ο ΟΦΗ δεν σταύρωσε νίκη. Τρία ματς, τρεις ήττες, αδικούν κατάφωρα, την συνολική καλή εικόνα που εμφάνισε πλουσιοπάροχα από την αρχή της σεζόν.

Το παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης από την άλλη, όχι μόνο αφήνει τις τελευταίες εντυπώσεις της σεζόν μπροστά στο φίλαθλο κοινό του, αλλά πιθανότητα θα κρίνει την πρώτη θέση γοήτρου στα πλέι άουτ. Ο ΟΦΗ παρά τα στραβοπατήματα και κλείνοντας την παρτίδα στο Βόλο, είναι πρώτος με 41 βαθμούς και ο αντίπαλος του δεύτερος με 40, με τον Ιωνικό να φιλοδοξεί από την Τρίτη με 39. Στη συνολική βαθμολογία κρατά και την 7η θέση του πίνακα δυο βαθμούς πίσω από τον ΠΑΣ …

Ο ΟΦΗ είναι ολοφάνερο ότι θέλει πολύ αυτό το πρώτο του τρίποντο ως γηπεδούχος στο πλαίσιο του τουρνουά, όπου έχει να πανηγυρίσει νίκη από τις 6 Μαρτίου όταν κέρδισε τον Απόλλωνα Σμύρνης. Γίνεται φανερό και από τις δηλώσεις του Νίκου Νιόπλια, αλλά και την ανακοίνωση της ΠΑΕ για τη διάθεση των εισιτηρίων του ματς.

Η κρητική ομάδα θέλει σφόδρα να κλείσει τη σεζόν στο σπίτι της με επιτυχία, σαν συνέχεια της εξαιρετικής εικόνας που εμφάνισε στο συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος της χρονιάς, παρά τα προβλήματα που αντιμετώπισε. Ο Αστέρας είναι δύσκολη ομάδα και δεν χωρά καμία συσχέτιση με αυτό από την ήττα του στην Τρίπολη από τη Λαμία…

-Ε, ναι. Ώρα του ΟΦΗ ΓΙΑ την πρώτη νίκη στην έδρα του στα πλέi άουτ. Όπως ακριβώς το λέει ο Νιόπλιας. Να νικήσει και τον Αστέρα Τρίπολης φέτος, που στον πρώτο γύρο πήρε λευκή ισοπαλία στο "Γεντί Κουλέ", κερδίζοντας 1-0 στην Αρκαδία. Στο σακούλι της ιστορίας όλα καταγράφονται…

11+1 «Σφηνάκια»

-Σαν αποπαίδι έχουν τη SL-2 και η ποδοσφαιρική και η πολιτική εξουσία. Για τις ευθύνες τις τελευταίας τα έχουμε ξαναπεί. Έκτρωμα η αναδιάρθρωσή της και φούμαρα  οι υποσχέσεις, που έκαναν πολλές να δουν τον ήλιο ανάποδα, μέσα από τα ταμεία τους.

-Η ίδια η ΕΠΟ είχε αποφασίσει τα μπαράζ της SL 2 Βέροιας-Λεβαδειακού για την απευθείας άνοδο στην Super League να διεξαχθούν με VAR. Κι όμως το πήρε πίσω στο παραπέντε, επειδή το κόστος έφτανε τις 25.000 ευρώ... Μια ακόμη φορά άδειασε τον εαυτό της. Τι αξιοπιστία!

-Τι να πεις για τις κίτρινες κάρτες που δεν μεταφέρονται στα ματς ανάμεσα σε Βέροια - Λεβαδειακό, αλλά θα μετρούν στους αγώνες διαβάθμισης με τον προτελευταίο της Superleague!

-Τρέχουν να το μαζέψουν στην ΕΠΟ, με σοβαρό κίνδυνο, ένας παίκτης να δικαιούται να παίξει κανονικά στο μπαράζ της κατηγορίας (SL-2), αλλά όχι στο δεύτερο, αν η ομάδα του κληθεί να δώσει αγώνες διαβάθμισης με τη Λαμία ή τον Απόλλωνα Σμύρνης (SL).

-Καθόλου τυχαίο. Η έναρξη του νέου πρωταθλήματος της SL-2 ορίσθηκε στις 11 Σεπτεμβρίου. Ημερομηνία, που έριξαν τους Δίδυμους Πύργους!

- «Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με την Κυβέρνηση. Με τον κ. Αυγενάκη υπάρχει πρόβλημα. Εκφράζει προσωπικές επιλογές. Εγώ πιστεύω ότι κάθε Υφυπουργός αθλητισμού και κάθε Ομοσπονδία πρέπει να έχουν μία συνεργασία για την πρόοδο. Ούτε ο κ. Ζαγοράκης είχε επαφές με το υφυπουργείο αθλητισμού». (Παναγιώτης Δημητρίου, αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΠΟ, στο Metropolis)

-«Δεν θέλω να είναι η ΕΠΟ υπό την κυβέρνηση στα ποδοσφαιρικά θέματα, ούτε η κυβέρνηση να είναι εκτός χώρου του ποδοσφαίρου γιατί το σύνταγμα λέει ότι πρέπει να έχει εποπτεία. Δηλαδή η κυβέρνηση να έχει εποπτεία στον χώρο του ποδοσφαίρου και η ΕΠΟ να ασκεί διοίκηση. Εποπτεία και διοίκηση πρέπει να συνεργάζονται αρμονικά». (Τάκης Μπαλτάκος, υποψήφιος πρόεδρος ΕΠΟ, στην Ελευθερία της Λάρισας)

-Από τον πρώτο τελικό του ευρωπαϊκού κυπέλλου το 1956 μέχρι το γκολ του Ροντρίγκο κόντρα στη Σίτι, η Ρεάλ Μαδρίτης έχει κατακτήσει και τον άτυπο τίτλο για επιστροφές - καταστροφές. Η Ευρώπη την είδε να ξαναζωντανεύει με  25 ανατρεπτικές μάχες σε νοκ άουτ και σε έξι τελικούς σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις (Ευρωπαϊκό Κύπελλο, ΟΥΕΦΑ ή Κύπελλο Κυπελλούχων). Συνολικά, 31 επιστροφές.

-Η Ligue 1 ανέφερε έλλειμμα-μαμούθ 645 εκατομμυρίων ευρώ για το 2020-2021 λόγω της πανδημίας Covid-19 και της κατάρρευσης της μεταγραφικής αγοράς.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News