ΟΦΗ: Ειδικής σημασίας ο φετινός σχεδιασμός

Απόψεις
ΟΦΗ: Ειδικής σημασίας ο φετινός σχεδιασμός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όταν οι στόχοι ψηλώνουν αυτονόητα...- Οι ενδείξεις είναι πολλαπλές, για ένα καλοκαίρι με καυτό μεταγραφικό ενδιαφέρον - Οι κεφαλιές.... και 11+1 "Σφηνάκια"

Είναι ειδικής αξίας και σημασίας αυτή η σεζόν σχεδιασμού της νέας ομάδας του ΟΦΗ, μετά την πορεία και τις εμπειρίες των τελευταίων ετών. Μονόδρομος το να ανεβάζουν το στόχο.

Λογική η εξήγηση, όταν μάλιστα υπάρχουν επιτελείς που δικαιολογούν αυτονόητα τη θέση τους, μέσα από την εξελικτική ανοδική πορεία της ομάδας και των τμημάτων ανάπτυξης.

Όταν ο διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ ΟΦΗ, Μηνάς Λυσάνδρου, στη συνέντευξή του στο περιοδικό του FBIN, θέτει κύριο μέλημα την αναγέννηση του συλλόγου σε ψηφιακό επίπεδο, το όραμα της ομάδας, αλλά και για την κατασκευή γηπέδου που θα είναι αντάξια της ιστορίας του ΟΦΗ, τι άλλο ταιριάζει ως κρίκος στην αλυσίδα;

Εκείνο που δίνει μεγάλη δύναμη στην επιτυχία μεγαλεπήβολων σχεδίων, σε μια ιστορική ομάδα, είναι η ισχύς της ίδιας της ομάδας σε αγωνιστική επίπεδο και η επίτευξη των στόχων της.

Σίγουρα αναμένεται να «κουμπώσει» καλύτερα το ρόστερ που θα παρουσιασθεί για τη νέα αγωνιστική περίοδο. Έχουν σηκώσει τα μανίκια, μετά και την αιτιολογία που θα χρειασθεί να δοθεί και για τα «θρεφτάρια» και την απόδοσή του όλου έργου στα τμήματα υποδομών.

Οι ενδείξεις είναι πολλαπλές, για να έχουμε ένα καλοκαίρι με καυτό μεταγραφικό ενδιαφέρον στον ΟΦΗ. Από  βιτρίνες, επιστροφές και μεταγραφές… Λίγο πολύ γνωστά και πέρα από τα μυστικά πλάνα… Λογικά και τα σενάρια ονομάτων που γράφονται, σε μερικά ωστόσο, με εντελώς διαφορετικό στόρι...

11+1 Σφηνάκια

-Συναντήσαμε δυο τίτλους: «Βγάζει στο σφυρί τον Διαμαντή» στο Sportime και «Βάζει… βιτρίνα τον Διαμαντή» στο Talentabout… Το τελευταίο δίνει τα ρέστα του για τον Φρίξο Γρίβα καθώς όπως τονίζει «ο  ταλαντούχος μέσος τα πηγαίνει εξαιρετικά μέχρι στιγμής στην SL 2 (Καλαμάτα), μετρώντας 4 γκολ και 5 ασίστ σε 18 ματς και το προσεχές καλοκαίρι θα κριθεί οριστικά από τους Κρητικούς».

-Το θέμα είναι να φωτίσει ο Θεός την Σπόρτιγκ Λισσαβώνας να αφήσει τον ευτυχισμένο στον ΟΦΗ Λουίς Φελίπε. Όταν ο εκπρόσωπος του Ζοάο Αραγκάο δηλώνει τα παρακάτω, είναι κάτι παραπάνω από ενθαρρυντικά και ο Μπούσης, ξέρει καλά από υπερβάσεις: «Ο Λουίζ είναι πολύ χαρούμενος στον ΟΦΗ. Εγώ στην παρούσα φάση δεν έχω μπει στη διαδικασία να μιλήσω με άλλες ομάδες. Εκείνη που θα αποφασίσει για το μέλλον του είναι η Σπόρτινγκ, με την οποία έχει συμβόλαιο μέχρι το 2024».

-Άστο… Δεν ήταν θρύλος το 7-0 του ΟΦΗ με τον Παναιγιάλειο στη Β΄εθνική… Ήταν μια σημαντική νίκη κλειδί για την επαναφορά του στην μεγάλη κατηγορία. Μέχρι εδώ.

-Τον Ουάρντα ποιος θα τον πάρει; Μέχρι και στον Ολυμπιακό έχει προταθεί από τους Κύπριους και λένε ότι το μελετά… Η σεζόν του ήταν τρέλα! Ο καλύτερος του πρωταθλήματος, δέκα γκολ και οκτώ ασίστ σε 35 συμμετοχές με την Ανόρθωση δεν είναι λίγα, ούτε και έκπληξη.

-Έτσι είναι το ποδόσφαιρο... Ο ΠΑΟΚ ας πούμε από τρένο μένει να μετρά τα σερί  του χωρίς νίκη. Φτάνει στον αριθμό  5 με τις τέσσερις να είναι ήττες και η μία ισοπαλία, πριν το ματς με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη. Το τρένο σφύριζε ασταμάτητα, μέχρι και τον Παναθηναϊκό του Αϊτόρ και τον Χουάνκαρ στην "Λεωφόρο". Σαν τρελό φορτηγό, όπως θα έλεγε ο Πάριος...

-Δεν μας φαίνεται παράξενο, ειδικά σ’ αυτές τις ταραγμένες μέρες της ανθρωπότητας, που η βία στο βραζιλιάνικο ποδόσφαιρο έχει ξεφύγει από τον έλεγχο. Κάποτε οι θανατικές απειλές εκτός γηπέδου και η  βία κατά των διαιτητών, δεν θα ήταν ανεκτές μπροστά στη σάμπα...

-Οργή οπαδών καθώς το ιδρυτικό μέλος της Premier League, Όλνταμ Αθλέτικ, υποβιβάστηκε στην πέμπτη κατηγορία, πιάνοντας ένα ανεπιθύμητο ρεκόρ, ως ο πρώτος πρώην σύλλογος της Premier League που έπεσε συνολικά από τις τέσσερις βασικές κατηγορίες του αγγλικού ποδοσφαίρου. Η Όλνταμ ήταν ιδρυτικό μέλος της PL το 1992, αλλά υποβιβάστηκε από τη League Two το Σαββατοκύριακο και την επόμενη σεζόν θα αγωνίζεται στην National League.

-Παντού τα πάντα, αν και οι πιο αφοσιωμένοι στο ποδόσφαιρο (…και όχι στις κομματικές ή άλλες σκοπιμότητες), δεν αλλάζουν τις κατηγορίες σαν τα πουκάμισα για να σωθούν ομάδες με επιρροή...

-Αυτή η «ρήτρα αναπροσαρμογής», έχει κάνει τη ζωή ποδήλατο, σε πολλούς…

Νέα μελέτη στην Αγγλία για τις κεφαλιές στο ποδόσφαιρο

Νέα μελέτη θα διερευνήσει γιατί οι επαγγελματίες παίκτες έχουν 3,5 φορές περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν από άνοια, σε σχέση με τον γενικό πληθυσμό. Επικεφαλής της ξανά ο νευροπαθολόγος στο Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης Γουίλι Στιούαρτ, του οποίου προηγούμενη έρευνα έδειξε τον παραπάνω δείκτη. Η μελέτη θα χρησιμοποιήσει εγκεφαλική απεικόνιση και εξετάσεις για να συγκρίνει την υγεία του εγκεφάλου πρώην ποδοσφαιριστών με 700 άτομα από τον γενικό πληθυσμό.

Τον περασμένο Αύγουστο το αγγλικό ποδόσφαιρο δημοσίευσε συνιστώμενα όρια σε κεφαλιές για επαγγελματίες και ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές κατά την προπόνηση, αλλά ο Στιούαρτ ήταν επικριτικός απέναντι σε αυτές τις συστάσεις, λέγοντας ότι βασίζονται σε «αντιεπιστημονικές εικασίες», τονίζοντας: «Δεν υπάρχει καμία βάση για να πούμε ότι 10 κεφαλιές ενός συγκεκριμένου επιπέδου θα κάνουν απαραιτήτως μεγάλη διαφορά στον κίνδυνο». 

Η νέα τετραετής μελέτη, ύψους 1,3 εκατομμυρίων λιρών, χρηματοδοτείται από κοινού από την FA και τη FIFA με της συμμετοχή 120 πρώην επαγγελματιών ποδοσφαιριστών, ηλικίας 40-59 ετών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News