ΟΦΗ: Ένα βήμα μπροστά για τη νέα περίοδο

Απόψεις
ΟΦΗ: Ένα βήμα μπροστά για τη νέα περίοδο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η επιστροφή του Γιάννη Σαμαρά, "στρώνει" τραπέζι

Δεν ισχύει πάντα στο ποδόσφαιρο η παροιμία «το γοργόν και χάριν έχει», ειδικά όταν περιμένεις τελευταία στιγμή ευκαιρίες, για να ρίξεις… τα κασέ. Το καλύτερο όμως εκφράζεται μέσα από αυτή, γιατί όσο πιο γρήγορα κάνεις μια δουλειά που έχεις προγραμματίσει, τόσο καλύτερα τα αποτελέσματα. Σκεπτόμενος και πως οι πολλές καθυστερήσεις βλάπτουν…

Οργασμός στα επιτελεία με την επιστροφή του Γιάννη Σαμαρά, από μακρύ ταξίδι στη γηραιά ήπειρο. Αρκετό το υλικό μπροστά τους, με «χτυπητές» τις Ιβηρικές περιπτώσεις… Και για Ισπανό (στόπερ) και για Πορτογάλο γίνεται λόγος, αναφορικά με τις λίστες ονομάτων που θα βάλουν στο τραπέζι.

Αλλά προσοχή στα βάζα με τις ολλανδικές τουλίπες…

Ξέρουν τι κάνουν στον ΟΦΗ. Και όχι μόνο. Το Μουντιάλ του Κατάρ, ξεκινά ελαφρά νωρίτερα το νέο πρωτάθλημα της Superleague (20 Αυγούστου) που θα έχει και μεγάλη διακοπή εξ αιτίας του (21 Νοεμβρίου έως 18 Δεκεμβρίου 2022).

Σίγουρα, πέρα από τις άλλες ζητούμενες θέσεις, το ερώτημα για επιθετικό είναι σε απόλυτη εξάρτηση από τις καταλήξεις των δανεικών. Του Φελίπε και του Λάμπρου. Θα έδιναν, σίγουρα τα ρέστα τους για μια Βραζιλιάνικη φιέστα!

Το ζητούμενο των επιτελείων, θα είναι να πάει η ομάδα ένα βήμα μπροστά την επόμενη περίοδο και να κάνει εφικτό, ότι δεν μπόρεσε να εκπληρώσει τυπικά φέτος. Γιατί ουσιαστικά, ο ΟΦΗ παρουσίασε ομάδα με προσανατολισμό και ποδοσφαιρική ουσία και έχασε την εξάδα στα σημεία.

Τα πλέι οφ και η Ευρώπη είχαν τεθεί με πεποίθηση από εκείνη τη συνάντηση με τους δημοσιογράφους στη Λεωφόρο Δημοκρατίας, πριν το άνοιγμα της σεζόν. Όλα που είναι να τρέξουν θα έχουν ενδιαφέρον… Προς το παρών, ΟΦΗ-Παναιτωλικός με… τη νίκη πιεστική στην έδρα…

Δεν υπάρχει αδιάφορο ματς στο γόητρο

Η επιστροφή στην έδρα, ευνόητα ευαισθητοποιεί το φιλότιμο των ποδοσφαιριστών του ΟΦΗ μπροστά στο φίλαθλο κοινό τους. Ναι, επιστροφή και στις νίκες (με τον Παναιτωλικό ένα παραπάνω μετά το πέρασμά του στην κανονική περίοδο).

Απαίτηση βάσει της ποιότητας, να ψηλώσουν οι δείκτες, αφού κόντρα στη ροή του, ο ΟΦΗ στα τελευταία οκτώ ματς «φόρμας» έριξε πολύ τους μέσους όρους του, με 1.13 βαθμούς ανά ματς, όπως και της έδρας στο σύνολο, στους 1.33 (1.40 στα εκτός), με τον μέσο όρο του πρωταθλήματος στο 1.54.

Μπορεί οι αριθμοί να μην έχουν τόση σημασία, αλλά μιλάνε… Ο ΟΦΗ δέχθηκε τουλάχιστον ένα γκολ στα 11 από τα 15 εντός έδρας ματς ενώ από όλα όσα δέχθηκε στο πρωτάθλημα το 62% ήταν στο «Γεντί Κουλέ». Έχει σκοράρει σε κάθε έναν από τους 11 τελευταίους εντός έδρας αγώνες του. Με την στατιστική ευκαιρία, ο ΟΦΗ στο τρέχον πρωτάθλημα έχει πάρει προβάδισμα 16 φορές και ισοφαρίσθηκε στις έξι. Από τις 19 φορές που οι αντίπαλοι του προηγήθηκαν,  κατάφερε να ισοφαρίσει στις δέκα.

Η σοβαρότητα πάει με τις σπουδαίες φάσεις…

Έτσι τον χαίρεται ο φίλαθλος κόσμος τον ΟΦΗ. Η εμφάνισή του στο Περιστέρι ήταν για την κλάση του, μένοντας και για έβδομο σερί παιχνίδι αήττητος στο Περιστέρι, κρατώντας την αγωνιστική ανωτερότητα στο παιχνίδι, συνολικά.. Ίδιον των σοβαρών ομάδων οι συλλογές κάθε είδους ρεκόρ. Την τελευταία φορά που ο ΟΦΗ ηττήθηκε στο Περιστέρι ήταν στις 24 Νοεμβρίου (2-1).

Μπορείς όμως να μην μιλήσεις για τον Χουάν Νέιρα, που γέμιζε σε κάθε ενέργεια του (όλα από εκείνον περνούσαν), ακόμη και στη μεγάλη ευκαιρία που έχασε την πλούσια ποδοσφαιρική πάστα του; Το ματς είχε και ένα βαθμό αντικειμενικής δυσκολίας αφού οι  γηπεδούχοι ήθελαν τους τρεις βαμούς για να κλειδώσουν μαθηματικά την παραμονή, αν και δεν υπήρχε τέτοιος κίνδυνος. Κι αν δεν ήταν σε χαλαρή μέρα ο Επασί με τη λάθος αντίδρασή του, ο ΟΦΗ δεν θα είχε δεχθεί γκολ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News