ΟΦΗ: Αν υπήρχε το "αν", θα μιλούσαμε για Ευρώπη

Απόψεις
ΟΦΗ: Αν υπήρχε το "αν", θα μιλούσαμε για Ευρώπη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το μήνυμα του Λουίς Φελίπε στη ισχύ του καθαρόαιμου επιθετικού – Το έργο του φετινού ΟΦΗ με τον Νιόπλια, είναι αδιαμφισβήτητα σπουδαίο – Το κίνητρο της νίκης είναι χαρακτηριστικό των μεγάλων ομάδων – 11+1 «Σφηνάκια»

Καμία αμφισβήτηση στο ποδοσφαιρικό έργο που παρήχθη φέτος στον ΟΦΗ και το ποδοσφαιρικό θέαμα που προσέφερε. Η κρητική ομάδα με το Νίκο Νιόπλια στο τιμόνι της, έβγαζε στη διάρκεια της κανονικής περιόδου αύρα μεγάλης ομάδας, με έναν υποδειγματικό προσανατολισμό και μαχητικότητα από τους ποδοσφαιριστές.

Επειδή ακριβώς ο ΟΦΗ είναι μεγάλη ομάδα, της ταιριάζει η «δημιουργική πίεση», όταν κάτι –φυσιολογικά- δεν της βγαίνει στο γήπεδο. Αυτές οι δυο ήττες στην έδρα για τα πλέι άουτ, απλά έδωσαν το ερέθισμα, επαναπροσδιορισμού της πορείας και των στόχων. Πιστεύοντας ότι στις μεγάλες ομάδες το κίνητρο της νίκης είναι ως χαρακτηριστικό, μόνιμο.

Η ζωή η ίδια είναι γεμάτη μηνύματα, από γεγονότα που συμβαίνουν για να μας αφυπνίζουν περισσότερο και να ανεβάζουμε το επίπεδό μας, ή όροφο που λένε πολλοί. Προχωράμε και κοιτάμε, μπροστά και ψηλά!

Αλήθεια που την αισθάνεσαι με την πρώτη. Αν ο Λουίς Φελίπε ήταν από το ξεκίνημα στον ΟΦΗ, θα ήταν τώρα έντονο το άρωμα της ευρωπαϊκής διεκδίκησης. Αν, ωστόσο δεν υπάρχει στο ποδόσφαιρο…

Η παρουσία του πιστοποίησε το μικρό βεληνεκές που είχε πριν η επιθετική γραμμή. Με τον Λουκ Καστάνιος με το "όνομα" σκέτο, και τον "άσφαιρο" Μάικ Φαν Ντάινεν, χάθηκαν πόντοι, όταν ο Πορτογάλος έχει ήδη έξι γκολ σε εννέα ματς  και οι δύο προγενέστεροι μαζί, σε όλη την παρουσία τους στον ΟΦΗ, τα τρία του Καστάνιος σε πάνω από 20 ματς!

Ο Φελίπε δικαίωσε την καθολική κριτική από την αρχή της σεζόν, για την επιτακτική ανάγκη, καθαρόαιμου επιθετικού.  Ήταν αυτός που ήλθε να εξισορροπήσει την έλλειψη του Φιγκεϊρέδο.

Ακόμη κι αν ο ΟΦΗ δεν κατορθώσει να τον κρατήσει, καθώς πρόκειται για δύσκολη υπόθεση, το μήνυμα του ήλθε για να μείνει… Να δούμε αν θα το μπορέσει ο Μπούσης. Τρεις επισκέψεις πρώτο τραπέζι πίστα, θα είναι…

-Ζούμε σε εξαιρετικά δύσκολους καιρούς. Περίεργους και επικίνδυνους. Η ανθρωπότητα βρίσκεται στη δίνη μιας μετάβασης με άγνωστη εξέλιξη, πόσο μάλλον για κατάληξη.

-Με επίκεντρο τον πόλεμο στην Ουκρανία και τις παγκόσμιες κυρώσεις που συνθέτουν την εικόνα ενός οικονομικού πολέμου, είναι φρίκη να έχεις στο μενού των γεγονότων και ναζιστικές ή φασιστικές ως εμφατικές παρουσίες του προσκηνίου.

-Όταν όμως φτάσαμε στο σημείο, μέσα στη γενική ατμόσφαιρα η UEFA να κλείνει μέρος των κερκίδων του "Μετροπολιτάνο" εναντίον της Σίτι λόγω των φασιστικών χαιρετισμών των οπαδών της Ατλέτικο στο Έτιχαντ, το σημάδι είναι πολύ ανησυχητικό, γιατί πρόκειται για Ευρώπη…

-Η Ατλέτικο θεώρησε δυσανάλογο το γεγονός ότι τιμωρούνται 5.000 θεατές για τη δράση «δύο ή τριών ατόμων». Να την πιστέψουμε; Λες να είναι δύο ή τρία άτομα;

-Διττές έρευνες τόσο από την FA όσο και από την αστυνομία του Μέρσεϊσαϊντ εξακολουθούν να βρίσκονται σε εξέλιξη για τη συμπεριφορά του Ρονάλντο, εγείροντας την προοπτική ότι ο φόργουορντ μπορεί να αντιμετωπίσει κατηγορίες… Πληρώνει το σχέδιο του, που του πήγε πάτος…

-Όπως κι ο Μέσι στην Παρί, που αποφάσισε να φύγει από την Μπαρτσελόνα που διάνυε μια οικονομική βαβούρα, βάζοντας υπεράνω τα λεφτά από τη μοναδικότητα της ιστορίας του. Τώρα ο Ντάνι Άλβες λέει ότι πρέπει να επιστρέψει για τον «τελευταίο χορό». Γιατί, έπρεπε να φύγει;

- Ευτυχώς υπάρχουν κι αυτά: Από τις πιο προωθημένες ποδοσφαιρικές αναλύσεις που είδαμε τον τελευταίο καιρό, αφορούσαν την κατοχή του Γκουαρδιόλα, την κόντρα πρέσινγκ του Κλοπ και το χαμηλό μπλοκ του Σιμεόνε! Φυσικά για τις τελευταίες εξελίξεις στον τρόπο παιχνιδιού σε επίπεδο Champions League… Σε λίγο καιρό θα βγει και το εγχειρίδιο του Τσάβι!

-Υπάρχει αμφιβολία; Ο Μπενζεμά είναι ήδη το φαβορί για την κατάκτηση της Χρυσής Μπάλας του 2022;

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News