ΟΦΗ: Το κίνητρο της νίκης και της φανέλας, που πήγε;

Απόψεις
ΟΦΗ: Το κίνητρο της νίκης και της φανέλας, που πήγε;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα στα τρία ματς με νίκη στο "Γεντί Κουλέ" σε κανονική περίοδο και πλέι άουτ, μετρώντας ισάριθμες ήττες στα δυο ματς ως οικοδεσπότης στα πλέι άουτ... Πως θα αξιολογηθούν οι παίκτες που μπορεί να βλέπουν επίσημα ματς πρωταθλήματος, ως αδιάφορα;

Τους ακούμε να λένε πως για όλα φταίει το κίνητρο, που δεν ενυπάρχει στους παίκτες. Επειδή η ομάδα έχει σωθεί. Τόσο είναι το ύψος των κινήτρων τους; Στον ΟΦΗ με όσα έχουν διακηρυχθεί μέσα από το ποδοσφαιρικό μοντέλο που έχει προβάλλει η ΠΑΕ και το οποίο υπηρετούν καλοπληρωμένοι (καλώς) και έμπειροι «αρχιερείς» του αυθεντικού πλάνου, δεν είναι συμβατό.

Ούτε για παίκτες που και καλά συμβόλαια έχουν και στην ώρα τους πληρώνονται, με τον κίνδυνο πάντα –στη γενική νοοτροπία - να θεωρείται συμπεριφορά δημόσιου υπαλλήλου, που πάντα φέρει την επίπτωση να ταλαιπωρείται από τις Υπηρεσίες ο πολίτης. Εδώ χαλιέται η ψυχολογία του φιλάθλου, που είναι η βάση στο «δυναμό» μιας ομάδας με απήχηση στην κοινωνία. Όπως ο ΟΦΗ.

Το έχουμε βιώσει ξανά αυτό τον κύκλο της «αδιαφορίας», ζώντας ακόμη και με τον πόνο της  «εφτάρας», σε προγενέστερες και πιο επιτυχημένες εποχές του ΟΦΗ. Ευρωπαϊκές. Ο Γκέραρντ και οι επιτελείς της διοίκησης, έκοβαν τα κομμάτια τους. Ο Ολλανδός συχνά παρότρυνε έμπιστους αθλητικούς συντάκτες, να σφίξουν τη κριτική τους, για να αισθανθούν όσοι παίκτες νομίζουν ότι δικαιούνται να χαλαρώνουν, ότι έχουν απέναντι τη φίλαθλη δυσαρέσκεια.

Δεν νοείται να μιλάς στην περίοδο αυτή, ότι σου άξιζαν τα πλέι οφ, όταν στα πλέι άουτ τρως δυο φάπες σε ισάριθμες αναμετρήσεις στην έδρα σου. Αλλά που να σκεφτεί ο κάθε "εφησυχασμένος" (απλά βολεμένος), ότι θα πρέπει και να αξιολογηθεί από τους ειδικούς, για την επόμενη σεζόν; Η περίοδος είναι ευρύτερα πονηρή σε πολλές ομάδες και οι λίστες τους μπορεί να προσθέσουν ονόματα ποδοσφαιριστών, με χαμηλότερο του μέσου όρου αίσθημα επαγγελματικής συνείδησης, όταν τσαλαπατούν το κίνητρο του «παίζω για τη νίκη», «παίζω για τη φανέλα», «παίζω για τον κόσμο που με βλέπει μέσα κι έξω από το γήπεδο».

Να τα λέμε. Οι δυο ήττες των πλέι άουτ στο Γεντί Κουλέ, έχει ενοχλήσει πολύ τις ίδιες τις κερκίδες…

Ένα στα τρία ματς με νίκη στο "Γεντί Κουλέ"

Ένα στα τρία παιχνίδια έχει πανηγυρίσει τη νίκη στην τρέχουσα σεζόν ο ΟΦΗ μέσα στην έδρα του και το «διπλό» του Απόλλωνα Σμύρνης, έφερε στα ίσα όλα τα αποτελέσματα. Σε 15 ματς πρωταθλήματος, ως γηπεδούχος ο ΟΦΗ έχει από 5 νίκες, 5 ισοπαλίες και 5 ήττες.

Έτσι, με 1.33 βαθμούς ανά ματς έδρας, πέρασε κάτω από τον μέσο όρο της Superleague, που είναι 1.55. Έχει  συγκεντρώνει το 50% των συνολικών βαθμών του στο Γεντί Κουλέ, όσους ακριβώς στα εκτός έδρας, αλλά και το 61% των γκολ που έχει σημειώσει μέχρι στιγμής τη φετινή σεζόν στην Ελλάδα - Super League.

Αξιοσημείωτο όμως, παραμένει ότι από το σύνολο των γκολ που έχει δεχθεί από το ξεκίνημα το 63% (!), σημειώθηκαν μέσα στην έδρα του. Ενώ έχει πετύχει τουλάχιστον ένα γκολ στα 11 από 15 ματς, σκοράρει συνεχώς στα τελευταία 11 ματς ως γηπεδούχος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News