ΟΦΗ: Αδικείται και μόνο που αναφέρεται το όνομά του

Απόψεις
ΟΦΗ: Αδικείται και μόνο που αναφέρεται το όνομά του

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανακοίνωση της ΓΓΑ εκθέτει σοβαρά την ΕΠΟ για τον ρόλο της στην υπόθεση. Καμιά εμπλοκή της κρητικής ομάδας στην φερόμενη «μαϊμουδιά» του Κουτσοσπύρου και με τη "βούλα" Μαυρωτά - "Όταν δεν σέβεσαι το ψωμί σου..."

Ο ΟΦΗ δεν έχει καμία σχέση με όλη αυτή τη αηδιαστική ιστορία και αδικείται ακόμη και από τον τίτλο, ότι ο φάκελος χειραγώγησης στον αγώνα ΟΦΗ-Παναιτωλικός 2-4 διαβιβάσθηκε στην Επιτροπή Δεοντολογίας. Η χειραγώγηση που καταγγέλθηκε έγινε σε σημεία του αγώνα από αξιωματούχους της ομάδας του Αγρινίου. Ξεκάθαρο απ’ όλες τις πηγές και την υφή των καταγγελλόμενων.

Όχι, μόνο από τα όσα έχουν γίνει γνωστά, αλλά και από την ανακοίνωση της ΓΓΑ που τονίζει στοιχηματισμό αξιωματούχου σε φάση του αγώνα από παίκτη της ομάδας του. Η επίσημη ενημέρωση από τη ΓΓΑ εκθέτει πάντως σοβαρά την ΕΠΟ. Ιδού οι διευκρινίσεις του πολιτικού φορέα:

«Σχετικά με τον αγώνα της 22/01/2022 ΟΦΗ-Παναιτωλικός της SL1, από την Εθνική Πλατφόρμα Αθλητικής Ακεραιότητας (ΕΠΑΘΛΑ) γνωστοποιούνται τα εξής:

Η σχετική καταγγελία, στην πλατφόρμα αναφορών της ΕΠΑΘΛΑ, σχετικά με αντικανονικό στοιχηματισμό για κίτρινη κάρτα σε παίκτη του Παναιτωλικού, έγινε το μεσημέρι της Πέμπτης 24/02/2022 και αμέσως ανατέθηκε η διερεύνησή της σε κλιμάκιο αξιολόγησης.

Την Παρασκευή 25/02/2022 ζητήθηκαν τα στοιχηματικά δεδομένα για τον συγκεκριμένο αγώνα από την Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ).

Τη Δευτέρα 28/02/2022 ελήφθησαν τα στοιχεία από την ΕΕΕΠ.

Την Τετάρτη 02/03/2022 ετοιμάστηκε από το κλιμάκιο αξιολόγησης το Πόρισμα, με χαρακτηρισμό για “προτεραιότητα άμεσης διερεύνησης”.

Όπως προβλέπει ο Κανονισμός Αναφορών της ΕΠΑΘΛΑ, το Πόρισμα διαβιβάστηκε την Πέμπτη 03/03/2022 για πειθαρχική διερεύνηση στην ΕΠΟ (Integrity Officer).

Την ίδια ημέρα απεστάλη και στον Αθλητικό Εισαγγελέα για ποινική διερεύνηση. Έκτοτε, οι σχετικές διαδικασίες δρομολογούνται από τους αρμόδιους φορείς».

Όταν δεν σέβεσαι το ψωμί σου

-Δεν σέβεσαι ούτε το τίμιο ψωμί που τρως, ούτε καν τους φιλάθλους που πάνε στο γήπεδο ή πληρώνουν την συνδρομή τους στα κανάλια για να δουν την ομάδα σου. Κι αντί καθαρό θέαμα, φορτώνεις με fake φάσεις, που από τη θέση σου μπορείς να κανονίσεις και να παίξεις...

-Η πρώτη πληροφορία που μας ήλθε, για το επίμαχο θέμα της επικαιρότητας, είναι ότι η επώνυμη καταγγελία είχε πηγή προέλευσης στοιχηματική εταιρεία.

-Πάμε τώρα στον Παναιτωλικό που την αρχή της παρουσίας του στη Superleague διακήρυττε την "καθαρότητα" του ποδοσφαίρου διά του προέδρου του κ. Κωστούλα. Τραβάει τα μαλλιά του και μόνο για το στίγμα της καταγγελίας, πέρα από τις όποιες αποφάσεις κι αν βγουν από την Επιτροπή Δεοντολογίας.

-Λέγεται μάλιστα ότι οι φερόμενοι ως "δράστες" που ενέπλεξαν το όνομα του Παναιτωλικού, βάζοντας τον σε περιπέτεια, έφαγαν σουτ από την ομάδα. Τόσο ο γενικός αρχηγός, Χρήστος Κουτσοσπύρος και ο 20χρονος φροντιστής... Ηθικά σωστό. Από θέμα δικαιοσύνης όμως ο ρόλος του αξιωματούχου στο ματς με τον ΟΦΗ στο «Γεντί Κουλέ», έχει συνέπειες.

-Τόση η ελαφρότητά τους μάλιστα που λέγεται ότι έπαιξαν αυτά τα στοιχήματα από τους προσωπικούς τους λογαριασμούς…

-Το πιο σοβαρό ωστόσο είναι η στάση της αναξιόπιστης Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας. Με την υπόθεση να έχει διαβιβασθεί από τη ΓΓΑ στις αρχές Μαρτίου στην ΕΠΟ και εκείνη να σφυρίζει αδιάφορα, επιμένονατς ότι δεν είχε λάβει κανένα διαβιβαστικό από το υπουργείο.

Άλλο ζήτημα, αν τα  αποτελέσματα της ΕΠΑΘΛΑ πηγαίνουν απευθείας μόνο στην Επιτροπή Δεοντολογίας είναι) και στον Αθλητικό Εισαγγελέα.

Με αυτή την στάση της Θεσμικής Αρχής του ελληνικού ποδοσφαίρου, τί καλό μπορείς να περιμένεις;

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News