ΟΦΗ: Κινήσεις και Μεγάλη Εικόνα, αξίζουν τα πλέι οφ

Απόψεις
ΟΦΗ: Κινήσεις και Μεγάλη Εικόνα, αξίζουν τα πλέι οφ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η επιθετική ενίσχυση από το πάνω ράφι, με τον Φελίπε, και οι άλλες κινήσεις, δείχνουν τις διαθέσεις και αυξάνουν το κίνητρο για τις επτά μάχες που θα φέρουν την κρητική ομάδα στην ανώτερη θέση που της ταιριάζει μετά την κανονική περίοδο στη Superleague

Ο Λουίς Φελίπε είναι μεταγραφή κυριολεκτικά από το πάνω ράφι και αυτό αποδεικνύεται από κάθε πλευρά. Θυμάμαι τον Γκέραρντ που έλεγε πάντα, πως για να πάρεις έναν παίκτη ανώτερης κλάσης, σε μια καλή ομάδα στο ελληνικό πρωτάθλημα, θα πρέπει να έχει (ο παίκτης) και κάτι που θα το επιτρέπει.

Για τον Βραζιλιάνο επιθετικό της Σπόρτινγκ Λισαβόνας, ίσως ήταν η ρήξη χιαστού που είχε υποστεί πριν δύο χρόνια και του έκοψε τη φόρα. Μέχρι τότε ήταν βασικός στα Λιοντάρια της Λισαβόνας. Στα 28 του, έχει γράψει ιστορία στα γήπεδα και στη διεθνή μεταγραφική ζήτηση. Τώρα επιζητεί επαναφορά με χαμόγελα.

Αξίζει να μετρηθεί στην εκτίμηση αυτής της μεταγραφικής κίνησης (και στο χρόνο που γίνεται) ικανή να δώσει τη φλόγα που χρειάζονταν από καιρό ο ΟΦΗ από τους κεντρικούς επιθετικούς του, αυτό καθαυτό το πειστήριο της αξιοπιστίας της κρητικής ομάδας, με δανεισμό από μια μεγάλη ομάδα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Είναι από τις μεταγραφές που "γράφουν" πολύ στα υπέρ των ανθρώπων της κρητικής ΠΑΕ, όπως και του ίδιου του Μπούση, που έδωσε με καρδιά το οκέι, στην υπέρβαση.

Ο ΟΦΗ έχει ανέκαθεν την μαγεία της φιλοξενίας και του καλού περιβάλλοντος να εγκλιματισθεί ένας ξένος παίκτης, ενώ οι συνθήκες δουλειάς που προσφέρει έχουν άρωμα ευρωπαϊκό.

Με το καλό, να χαιρόμαστε γκολ!

Το Αξίζει

Οι μεταγραφικές κινήσεις του ΟΦΗ, φανερώνουν την πίστη του για να εισέλθει σε ανώτερη σφαίρα μετά την κανονική περίοδο, με την εξασφάλιση εισιτηρίου στα πλέι οφ. Θέση που ξέρει ότι την αξίζει μέσα από τη μεγάλη εικόνα της ομάδας στο πρωτάθλημα. Η προσήλωση μένει να αποδειχθεί στα γήπεδα με βασικό ζητούμενο το αποτέλεσμα.

Απέναντι του θα έχει ως ανταγωνιστές τον Αστέρα Τρίπολης, τον ΠΑΣ Γιάννινα και ενδεχομένως τον Άρη, εφόσον δικαιωθεί στο CAS και του επιστραφούν οι 6 βαθμοί. Μέγας αντίπαλος πάντως φέρεται ο Αστέρας, που έχει παιχνίδι λιγότερο, αλλά και υπερτερεί στην ισοβαθμία με τον ΟΦΗ.

Οι τελευταίες απώλειες τον έφεραν εκτός εξάδας, αλλά αυξάνει το κίνητρο στις επτά μονομαχίες που απομένουν να δείξει το καλύτερο αγωνιστικό του πρόσωπο, με σχεδιασμούς και πάθος για τη νίκη.

Ανασύνταξη

Στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχει "αν", όπως λένε οι σοφοί του αθλήματος, αλλά... αν ο ΟΦΗ διέθετε καλύτερη πληρότητα σε άμυνα και επίθεση (με τέτοιο κέντρο), ίσως η έκβαση της πορείας του να ήταν καλύτερη. Η ήττα από τον Παναιτωλικό μέσα στο σπίτι, τον πήγε πίσω, και ως συνεχόμενη  (για πρώτη φορά, φέτος) από την ήττα που προκάλεσε ο Φωτιάς στην Τούμπα.

Η είδηση για απόκτηση ικανού επιθετικού, καθυστέρησε μήνες, αλλά στο ποδόσφαιρο, όπως στη ζωή πρέπει να κοιτάς μπροστά. Για να δούμε τη "φόρμα" του Λουίς Φελίπε... (Η αλήθεια είναι ότι πέρα από το βιογραφικό, τα επιλεγμένα στιγμιότυπά του είναι εκπληκτικά στα βίντεο που κυκλοφορούν στο YouTube).

Η κατάσταση επιδόσεων του ΟΦΗ έχει πέσει, με συνέπεια να βρεθεί κάτω από την εξάδα, ενώ στις τελευταίες οκτώ αγωνιστικές τα αποτελέσματα τον κράτησαν με μονοψήφιο αριθμό (8) στην ένατη υψηλότερη απόδοση ή αν προτιμάτε την έκτη χειρότερη.

Σε αυτά τα δύο ματς με ΠΑΟΚ και Παναιτωλικό υπέστησαν ζημία όλοι του οι δείκτες. Η έδρα παραμένει ανερμάτιστη με μόλις 11 βαθμούς σε δέκα ματς, με την αμυντική επίδοση να φτάνει χαμηλά στα 23 γκολ παθητικό, όσα δηλαδή έχει πετύχει. Ο απολογισμός με τέσσερις ήττες στα τελευταία οκτώ ματς, είναι ένα θέμα που χρήζει σοβαρής αντιμετώπισης.

Ο δείκτης επίσης να δέχεται μέσο όρο 1,21 γκολ ανά ματς από την αρχή της σεζόν, είναι βαρύς για μια ομάδα στόχων. Ο ΟΦΗ θέλει περισσότερη συγκέντρωση, πέρα από τις ενισχύσεις του για να επιστρέψει σε θέση με άρωμα πλέι οφ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News