ΠΑΟΚ – ΟΦΗ 3-0: Τον καταδίκασε και πάλι ο Φωτιάς!

ΟΦΗ
ΠΑΟΚ – ΟΦΗ 3-0: Τον καταδίκασε και πάλι ο Φωτιάς!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Φωτιάς μετέτρεψε στην Τούμπα το 0-1 σε 1-0 δίνοντας ανύπαρκτο πέναλτι

Ο Φωτιάς ήταν για ένα ακόμη παιχνίδι του ΟΦΗ αρνητικός πρωταγωνιστής, καταδικάζοντας σε ήττα την κρητική ομάδα. Το είχε κάνει στο παιχνίδι Κυπέλλου με τον Άρη, το ξανάκανε απόψε στην Τούμπα, με μια τραγική και απαράδεκτη απόφαση.

Στο ξεκίνημα του β’ ημιχρόνου ο ΟΦΗ σκόραρε με τον Τσιλιανίδη και προηγήθηκε 0-1 αλλά ο Φωτιάς μέσω VAR που ήταν ο Τζοβάρας γύρισε τη φάση πίσω και έδωσε πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ. Ένα πέναλτι ανύπαρκτο καθώς η μπάλα βρήκε πρώτα το πόδι και ύστερα το χέρι του Βούρου, στην προσπάθεια του αμυντικού του ΟΦΗ να ανακόψει με τάκλιν τον Ζίβκοβιτς.

Ο ΟΦΗ έκανε ένα μεστό α' ημίχρονο και έδειχνε ότι μπορεί να πάρει ένα μεγάλο αποτέλεσμα στην Τούμπα. Το γκολ του Τσιλιανίδη έδειχνε να γυρίζει ξεκάθαρα τη πλάστιγγα υπέρ της κρητικής ομάδας αλλά λογάριαζε χωρίς τον Φωτιά!

Το 0-1 μέσα σε λίγα λεπτά μετατράπηκε σε 1-0 ενώ το παιχνίδι έγινε νευρικό, με τον ΟΦΗ να χάνει την συγκέντρωσή του και την καλή του παρουσία στο γήπεδο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το αποτέλεσμα να διαμορφωθεί σε 3-0, μια ήττα που αδικεί κατάφορα τον ΟΦΗ...

Το φιλμ του αγώνα

1' Έναρξη στο ματς

7' Ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ, ο Άκπομ θα κλέψει από τον Πασαλίδη και θα βγάλει τετ-α-τετ τον Αουγκούστο, με τον επιθετικό του ΠΑΟΚ να πλασάρει άουτ. Παρά τη φάση του ΠΑΟΚ ο ΟΦΗ είναι καλύτερος στα πρώτα λεπτά ενώ ο Φωτιάς έκλεισε νωρίτερα τα μάτια σε καθαρό φάουλ πάνω στον Νέιρα έξω από την περιοχή του ΠΑΟΚ.

11' Απαντά στις τελικές ο ΟΦΗ, με τον Τσιλιανίδη να σουτάρει σε αντεπίθεση και την μπάλα να καταλήγει λίγο έξω από την εστία του Πασχαλάκη.

28' Aντεπίθεση για τον ΟΦΗ, ο Τσιλιανίδης ανακόπτεται με φάουλ από τον Κρέσπο και ο αμυντικός του ΠΑΟΚ δέχεται κίτρινη κάρτα.

31' Κίτρινη κάρτα στον Βούρο για κράτημα στον Μίτριτσα εκτός φάσης.

33' Φάση διαρκείας για τον ΟΦΗ με το σουτ του Τοράλ να μπλοκάρεται από τον Πασχαλάκη.

40' Γυριστό από τον Τοράλ η μπάλα καταλήγει άουτ. Παραμένει το 0-0 στην Τούμπα.

44' Κίτρινη κάρτα στον Μεγιάδο για φάουλ στον Τσιγγάρα.

45+ Πιέζει στα τελευταία λεπτά του α' μέρους ο ΠΑΟΚ με συνεχόμενες στατικές φάσεις αλλά ο ΟΦΗ λειτουργεί καλά αμυντικά και το πρώτο μισό του αγώνα ολοκληρώνεται 0-0.

Σχόλιο α' ημιχρόνου: Εξαιρετικός τακτικά ο ΟΦΗ, δημιούργησε φάσεις να σκοράρει ενώ απειλήθηκε ελάχιστα από τον ΠΑΟΚ. Στα πρώτα 20 λεπτά ο ΟΦΗ είχε τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα, με τους γηπεδούχους να ισορροπούν από εκεί και έπειτα, χωρίς όμως να μπορούν να διασπάσουν την αμυντική διάταξη της ομάδας του Νιόπλια.

Έναρξη β' ημιχρόνου

46' Με φάση για τον ΠΑΟΚ ξεκινά το δεύτερο 45λεπτο, ο Ζίβκοβιτς πλασάρει από κοντά αλλά ο Βάτερμαν ελέγχει την πορεία της μπάλας, η οποία καταλήγει στην αγκαλιά του.

50' Τρομερά πράγματα στην Τούμπα. Ο Τσιλιανίδης κάνει το 0-1 αλλά ο Φωτιάς πάει στο VAR για φάση νωρίτερα και τελικά ακυρώνει το γκολ και δίνει πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ για χέρι του Βούρου! Καμία περίπτωση πέναλτι δεν υπάρχει, καθώς ο Βούρος βρίσκει τη μπάλα πρώτα με το πόδι και ύστερα με το χέρι. Έντονες διαμαρτυρίες από Νιόπλια και ΟΦΗ!

54' Γκολ 1-0 για τον ΠΑΟΚ με πέναλτι του Κούρτιτς. Πέφτει σωστά ο Βάτερμαν αλλά δεν μπορεί να αποκρούσει το πέναλτι.

57' Έχουν ανάψει τα αίματα μεταξυ των παικτών ενώ δέχονται από μία κίτρινη κάρτα Γαγιέγος και Αουγκούστο.

63' Τρεις μαζεμένες αλλαγές για τον ΠΑΟΚ, με Μπίσεσβαρ, Ζαμπά και Σβαμπ να μπαίνουν αντί Αουγκούστο, Μιτρίτσα και Τσιγγάρα.

70' Δύο αλλαγές για τον ΟΦΗ, ο Καμάου στη θέση του Μεγιάδο και ο Ντουρμισάι αντί του Τσιλιανίδη.

74' Τέταρτη αλλαγή στο ματς για τον ΠΑΟΚ, με τον Σίντκλεϊ στη θέση του Βιεϊρίνια

76' Γκολ 2-0 για τον ΠΑΟΚ, με τον Κούρτιτς να αξοποιεί τη σέντρα του Μπίσεσβαρ.

80' Κλείνει τις αλλαγές ο ΠΑΟΚ με τον Σφιντέρσκι αντί του Άκπομ.

Σχόλιο: Καταδικαστική για τον ΟΦΗ η απόφαση του Φωτιά να δώσει ανύπαρκτο πέναλτι και το 0-1 να μετατραπεί σε 1-0. Η ομάδα έχασε τη συγκέντρωσή της από εκεί και έπειτα, το ματς έγινε πολύ νευρικό και το παιχνίδι πήρε πολύ άσχημη τροπή στη συνέχεια.

82' Γκολ για τον ΠΑΟΚ με τον Σφιντέρσκι ακυρώνεται ως οφσάιντ του Πολωνού επιθετικού του ΠΑΟΚ.

83' Βγαίνουν για τον ΟΦΗ οι Νέιρα και Τοράλ και μπαίνουν Ναμπί και Φαν Ντάινεν.

84' Γκολ για τον ΠΑΟΚ 3-0 με τον Σφιντέρσκι, μετά από λάθος γύρισμα του Πασαλίδη στον Βάτερμαν και κλέψιμο του Πολωνού επιθετικού, που πλάσαρε σε κενή εστία.

88' Τελευταία αλλαγή για τον ΟΦΗ, ο Μαρινάκης στη θέση του Πασαλίδη.

90' Ο ΟΦΗ ψάχνει το γκολ, με τον Ναμπί να σουτάρει και τη μπάλα να μη βρίσκει στόχο για λίγα εκατοστά.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια (74' Σίντκλεϊ), Λύρατζης, Ίνγκασον, Κρέσπο, Τσιγγάρας (63' Ζαμπά), Κούρτιτς, Μιτρίτσα (63' Ζαμπά), Αουγκούστο (63' Μπίσεσβαρ), Α.Ζίβκοβιτς, Άκπομ (80' Σφιντέρσκι)

ΟΦΗ (Νίκος Νιόπλιας): Βάτερμαν, Βούρος, Μπαλογιάννης, Πασαλίδης (88' Μαρινάκης), Γιαννούλης, Μεγιάδο (70' Καμάου), Γαγιέγος, Τοράλ (83' Φαν Ντάινεν), Νέιρα (83' Ναμπί), Ντε Γκουζμάν, Τσιλιανίδης (70' Ντουρμισάι)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News