Καζανάκης: «Πιστός στο Θεό από παιδί ο Αρχιεπίσκοπος Ευγένιος»

Απόψεις
Καζανάκης: «Πιστός στο Θεό από παιδί ο Αρχιεπίσκοπος Ευγένιος»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Άνθρωπος που Αγαπά και γελά είναι άνθρωπος της προσφοράς» - Ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ ΟΦΗ, μιλά για τον γείτονά του από τα παιδικά του χρόνια στην οδό Άλμπερτ, το μπακάλικο του πατέρα του, τις Μικρασιατικές ρίζες της οικογένειάς του, ξεδιπλώνοντας τις αρετές του νέου Αρχιεπισκόπου...

Με έναν συγκινητικό χαιρετισμό συνεχάρη το νέο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης Ευγένιο, ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ ΟΦΗ Κώστας Καζανάκης κατά την αναμονή της πτήσης του ιεράρχη για το Φανάρι στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης»!

Η είδηση της εκλογής του τον συγκίνησε αφάνταστα, αφού είναι από τα πρόσωπα που γνωρίζει τον άνθρωπο και ιερωμένο, από τα παιδικά του χρόνια!

Τα σπίτια τους με τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ. Ευγένιο, στην οδό Άλμπερτ ήταν δίπλα, δίπλα και ο γνωστός επιχειρηματίας και επί σειρά ετών παράγοντας του ΟΦΗ, τον γνώριζε από παιδί.

«Είμασταν χρόνια γείτονες. Τα σπίτια μας ήταν μόλις 70 μέτρα και πάντα προτιμούσαμε το μπακάλικο του πατέρα του. Μεγαλώσαμε μαζί και παρότι νεότερος από μένα ήταν ώριμος πνευματικά. Ένα ήσυχο παιδί με αφοσίωση στο διάβασμα και στη μελέτη αλλά και πιστός πολύ στον Θεό. Με είχε σαν πατέρα του και ο σεβασμός μου στο πρόσωπό του, έμεινε ανεξίτηλος όλα αυτά τα χρόνια. Είναι άνθρωπος με ρίζες στα ανθρώπινα ιδεώδη, μοναχοπαίδι με εξαιρετική αγωγή και γόνος μιας τίμιας οικογένειας από τη Μικρά Ασία»

Ο Κώστας Καζανάκης μας μιλούσε για τον νέο Αρχιεπίσκοπό μας και η συγκίνηση του ήταν έντονη σε κάθε του λέξη.

«Θυμάμαι κάθε στιγμή, από τότε που ακολούθησε τον Μητροπολίτη Νεκτάριο στη Νεάπολη, την πορεία του ως επίσκοπος Κνωσσού στην Αρχιεπισκοπή, ως επίσκοπος Ρεθύμνης… Δικαίως εξελέγη Αρχιεπίσκοπος Κρήτης. Πιστεύω ότι θα μας φέρει Γαλήνη και Αγάπη, γιατί είναι ένας άνθρωπος του Θεού που αγαπά τον κόσμο. Θα βοηθήσει πολύ την Ορθοδοξία μας, που περνά κάποια κρίσιμη καμπή και θα δέσει όλο τον Κλήρο της Κρήτης. Άνθρωπος που Αγαπά και Άνθρωπος που Γελά, είναι Άνθρωπος της προσφοράς και της Ενότητας. Ο νέος μας Αρχιεπίσκοπος θα ενώσει την Κρήτη με Αγάπη. Είναι αγωνιστής»…

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News