ΟΦΗ: Η πρώτη νίκη του στην Τρίπολη, περιμένει...

Απόψεις
ΟΦΗ: Η πρώτη νίκη του στην Τρίπολη, περιμένει...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η προϊστορία του στο «Θ.Κολοκοτρώνης» δεν έχει καταγράψει «τρίποντο» στο πρωτάθλημα για την άηττητη κρητική ομάδα – Τι διαιτησία θα κάνει ο Γιάννης Παπαδόπουλος; Ορμητήριο η "συνέχεια" στα πλάνα του Νιόπλια

Η αποστολή του ΟΦΗ στην Τρίπολη ήταν πάντα δύσκολη απέναντι στον Αστέρα. Το μαρτυρούν τα αποτελέσματα που δεν του έχουν καταγράψει ακόμη νίκη στο πρωτάθλημα.

Η ιστορία τους ξεκίνησε από το 2008 με τρεις συνεχόμενες ισοπαλίες, αλλά έκτοτε οι νίκες των Αρκάδων είναι συντριπτικές, με εξαίρεση το 0-0 το 2014, ενώ πριν το νυν ραντεβού μετρούν τέσσερις συνεχόμενες νίκες.

Φέτος είναι αλλιώς. Ο ΟΦΗ είναι αήττητος μακριά από την έδρα του, συνεχίζοντας το σερί από τα περσινά πλέι άουτ, έχει την ψυχολογία της μεγαλειώδους νίκης του επί της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ και ο Αστέρας έχει γνωρίσει τρεις ήττες στο "Θ. Κολοκοτρώνης" (από ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό και Λαμία), έχοντας παραχωρήσει ισοπαλία στην ΑΕΚ.

Οι στοιχηματικές εταιρείες δίνουν υψηλά νούμερα στις αποδόσεις. Στη νίκη του Αστέρα 2 και πάνω, στην ισοπαλία 3.20 και στη νίκη του ΟΦΗ 4.20 που ανεβαίνει... Για να δούμε, τι θα δούμε!

Ας σφυρίξει μια φορά χωρίς παράπονα…

Για τον διαιτητή Γιάννη Παπαδόπουλο και τα πολλά παράπονα που δικαιούται να έχει ο ΟΦΗ από μια σειρά διαιτησιών στα παιχνίδια του, έχουμε αναφερθεί πρόσφατα όταν ορίσθηκε διαιτητής στο ματς που δεν έγινε με τον Απόλλωνα στη Ριζούπολη. (Άρθρο: «Οι διαιτησίες του... συνήθως αδικούν τον ΟΦΗ»).

Νάτος ξανά ο Μακεδόνας μπροστά, ως επιλογή του Κλάτενμπεργκ στο ματς του ΟΦΗ στην Τρίπολη απέναντι στον Αστέρα.

Αυτομάτως η μνήμη πάει ένα χρόνο πίσω (25/10/2020), όταν είχε “σφυρίξει” και πάλι, το ίδιο ζευγάρι!

Τότε τα παράπονα που είχε ο ΟΦΗ από τη διαιτησία του Γιάννη Παπαδόπουλου ήταν αρκετά, καθώς ούτε πέναλτι έγινε στον Μπαράλες, ούτε έπρεπε να δεχτεί κόκκινη ο Σελίμοβιτς, σε μια φάση όπου  και οι δυο τράβηξαν ο ένας τον άλλον και τιμωρήθηκε o “κρητικός” με κίτρινη κάρτα.

Ο ρέφερι έδωσε το πέναλτι στον Αστέρα με το οποίο πήρε τη νίκη (1-0 Μπαράλες) , θεωρώντας ως εικονική πραγματικότητα, ότι προηγήθηκε φάουλ από τον αμυντικό του ΟΦΗ. Ορθώς του βγάζει τη δεύτερη κίτρινη λίγο αργότερα, αλλά... έπρεπε να ήταν η πρώτη! Κοινώς, διαμόρφωσε το αποτέλεσμα.

-Στην τρέχουσα σεζόν έχει διευθύνει δύο αγώνες. Στο ΠΑΣ Γιάννινα-Παναθηναϊκός, όπου έδωσε πέναλτι υπέρ των Ηπειρωτών σε απλωμένο χέρι του Αϊτόρ, αλλά στη συνέχεια να το πήρε πίσω, μετά από χρήση του VAR. Στο ΑΕΚ-Ατρόμητος, είχε αυξημένα «θέματα» η διαιτησία του, όπως τρεις περιπτώσεις πέναλτι από τις οποίες δόθηκε μόνο το ένα μέσω VAR.

Η «συνέχεια» ορμητήριο για στη συνέχεια

Η «συνέχεια» στην πορεία του ΟΦΗ στο τρέχον πρωτάθλημα, είναι η βάση για τα όποια άλματα μπορεί να επιτύχει σε σχέση με τις αμέσως προηγούμενες σεζόν.

Ένα από τα ενθαρρυντικά του στοιχεία αποτελεί η φόρμα του στις τελευταίες έξι αγωνιστικές, όπου έχει επιτύχει τη δεύτερη καλύτερη επίδοση με 13 βαθμούς (4 νίκες, 1 ισοπαλία, 1 ήττα), πίσω από τον απόλυτο πρώτο Ολυμπιακό και μπροστά από Παναθηναϊκό (12), ΑΕΚ, Άρη και Παναιτωλικό (10). Σε κάθε περίπτωση η κρητική ομάδα είναι εντός πεδιάς στόχων, είτε με φόρμα 8 αγωνιστικών (τρίτος), είτε με 10 (τέταρτος).

Η προσοχή ωστόσο θα χρειασθεί να αγκαλιάσει την αποτελεσματικότητα στα εντός έδρας παιχνίδια του (τα οκτώ ματς τον θέλουν όγδοο με 10 βαθμούς, έναντι 12 σε έξι εκτός έδρας, που τον φέρνουν στην πέμπτη θέση).

Σύμφωνα με τις τιμές βαθμών ανά παιχνίδι που έχουν διαμορφώσει οι αντίπαλοι στα προσεχή ματς, οι εκτός έδρας αγώνες του ΟΦΗ θα έχουν υψηλότερο συνδυασμένο βαθμό δυσκολίας από τους αγώνες που θα έχει στο «Γεντί Κουλέ».

Οι αντίπαλοι που θα υποδεχθούν στην έδρα του (Γιάννινα,Παναιτωλικός,Παναθηναϊκός, Βόλος,Απόλλων) έχουν αυτή τη στιγμή συνδυασμένο μέσο όρο μόλις 0,85 πόντων ανά παιχνίδι στους εκτός έδρας αγώνες τους, κάτι, που η κρητική ομάδα καλείται να εκμεταλλευτεί όσο πιο κοντά στο απόλυτο μπορεί να συμβεί. Από την άλλη οι γηπεδούχοι που θα αντιμετωπίσουν ο ΟΦΗ (Αστέρας,ΠΑΟΚ,Λαμία,Ατρόμητος,Ιωνικός,Ολυμπιακός συν Απόλλων), μέχρι στιγμής έχουν μέσο όρο 1,36 πόντους ανά αγώνα έδρας στο πρωτάθλημα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News