Μάγκικη νίκη από τον ΟΦΗ του Νιόπλια!

Απόψεις
Μάγκικη νίκη από τον ΟΦΗ του Νιόπλια!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ιστορική άλωση του ΟΑΚΑ επί της ΑΕΚ «θεριεύει» την Ευρωπαϊκή βλέψη που αξίζει η κρητική ομάδα με έντονο άρωμα από τις ένδοξες εποχές του Γκέραρντ. Επί 10 αγωνιστικές αήττητος εκτός έδρας ο Νιόπλιας με τον ΟΦΗ, θέλοντας δύο νίκες (Τρίπολη, Ριζούπολη) να πιάσει το ρεκόρ του Ολλανδού και μία ακόμη (Τούμπα) να το ξεπεράσει!

Το λέμε σε πολλά σχόλια. Ο προπονητής σε μια ομάδα πρέπει να είναι ηγέτης, να εμπνέει τους ποδοσφαιριστές του,  ως προσωπικότητα και ως άνθρωπος. Να δημιουργεί πίστη στην ομάδα και να ξέρει να ωθεί κάθε παίκτη να βγάζει το καλύτερο. Ο Νίκος Νιόπλιας, βαδίζει δυνατά στα χνάρια του μεγάλου του δάσκαλου, έχοντας και κείνος την στήριξη μιας οργανωμένης ΠΑΕ.

Το γράφαμε και στο χθεσινό μας σχόλιο, αναγνωρίζοντας μέσα από τις δηλώσεις του, τη βαθιά κατανόηση που έχει στα αμέτρητα ποδοσφαιρικά του ερεθίσματα και τις βασικές αρχές που του δίδαξε (και κατ’ ιδίαν) ο Γκέραρντ.

Η νίκη επί της ΑΕΚ μέσα στο ΟΑΚΑ, θύμισε (σε μας τους παλιότερους, ένα παραπάνω) ημέρες δόξας από εκείνες τις εποχές του ευρωπαίου ΟΦΗ, παίρνοντας στο πλευρό του και την τύχη για το χαμένο πέναλτι των γηπεδούχων. Μεγάλη μαγκιά το σχέδιο Νιόπλια, μεγάλη μαγκιά αυτή η νίκη, μεγάλη μαγκιά αυτός ο ΟΦΗ του Νιόπλια. Με μαγκιά θα αλώσει και τις θέσεις για την Ευρώπη. Είναι αυτό που αξίζει και θα υποστηριχθεί από τον ομάδα, τους ανθρώπους της και τον κόσμο της.

Ο Νιόπλιας είναι δυο κλικ απόσταση από την ισοφάριση του ρεκόρ του Γκέραρντ με τον ΟΦΗ, όπως το είχαμε επισημάνει από την έκτη αγωνιστική. Ο ΟΦΗ (θα το τονίζουμε) του Νιόπλια από το σύνολο «4» των περυσινών πλέι άουτ συν τα «έξι» τρέχοντα, μας κάνουν «10» συνεχόμενα εκτός έδρας ματς με τον ΟΦΗ αήττητο.

Η ισοφάριση του ρεκόρ έχει έναν σταθμό στην Τρίπολη (Αστέρας) κι έναν στη Ριζούπολη (Απόλλων) με το «13άρι» να μπορεί να περιμένει στην Τούμπα!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News