Οι διαιτησίες του... συνήθως αδικούν τον ΟΦΗ

Ποδόσφαιρο
Οι διαιτησίες του... συνήθως αδικούν τον ΟΦΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Μακεδόνας διεθνής διαιτητής Γιάννης Παπαδόπουλος, μάλλον έχει «θεματάκια» όταν σφυρίζει παιχνίδια του ΟΦΗ. Ο «άρχοντας» ξανά στη Ριζούπολη, έχει καταγράψει σε αρκετά παιχνίδια, ιστορίες που οδηγούν σε φαινόμενα «εμμονής» (;) - Αντίο με θλίψη στο Σήφη - 11+1 "Σφηνάκια"

Οι διαιτησίες του Γιάννη Παπαδόπουλου, βγάζουν συνήθως "θεματάκια", ένα παραπάνω σε ματς του ΟΦΗ, παλαιόθεν.  Ο διεθνής Μακεδόνας  ( 2η κατηγορία της UEFA από πέρυσι), που θα διευθύνει το ματς Απόλλων Σμύρνης - ΟΦΗ στη Ριζούπολη, έχει σφυρίξει δύο ματς στο τρέχον πρωτάθλημα.

Στο πρώτο ΠΑΣ Γιάννινα - Παναθηναϊκός την δεύτερη αγωνιστική, χρειάσθηκε να πάρει πίσω πέναλτι του ΠΑΣ από το VAR. Είχε ορισθεί και το ματς κυπέλλου των δύο ομάδων, το οποί ανέβαλε λόγω του λασπωμένου αγωνιστικού χώρου. Στο άλλο, ΑΕΚ-Ατρόμητος, η διαιτησία του σχολιάσθηκε πολύ από τα Μέσα («τα έκανε μαντάρα»), για τρία πέναλτι που έγιναν και έδωσε μόνο το ένα.

Πέρσι διεύθυνε Παναιτωλικός-ΟΦΗ 2-1, ΟΦΗ-Ολυμπιακός 0-2, Αστέρας Τρίπολης-ΟΦΗ 1-0 και Απόλλων Σμύρνης-ΟΦΗ 2-1. Στο τελευταίο (με το τραγικό λάθος του Σωτηρίου), ο ΟΦΗ καλύτερος, η διαιτησία του ελέγχεται για γκολ που δεν πέρασε τη γραμμή και ένα πέναλτι. Είχε αδικήσει καραμπινάτα επίσης τον ΟΦΗ με τον Αστέρα στην Τρίπολη (αποβολές, πέναλτι). 

Η διαιτησία του έμεινε ως  ανεκδιήγητη σε κρίσιμο ματς ΟΦΗ-Άρης (FL), όταν ξεσήκωσε εύλογες αντιδράσεις από τον φίλαθλο κόσμο. Το ίδιο είχε προκαλέσει σε ματς με τον Απόλλωνα στο Ηράκλειο όταν ανακάλυψε πέναλτι υπέρ της «Ελαφράς Ταξιαρχίας» στο 84΄ και ο Σιατραβάνης ισοφάρισε σε 1-1, προκαλώντας και αντιδράσεις και μεταξύ ποδοσφαιριστών. Ο ΟΦΗ είχε προηγηθεί με γκολ του Μάνου. Μετά τη λήξη, οπαδοί εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο, ενώ ο διαιτητής ρέφερι έγραψε στο φύλλο αγώνα ότι δέχτηκε επίθεση…

-Η βαθμολογία του από τα δύο φετινά ματς, πήρε 8 και κάτι που ίσως κρατάει στοιχεία για κάτι καλύτερο στο κυριακάτικο ματς... Άντε να δούμε μια δίκαιη διαιτησία του Παπαδόπουλου για τον ΟΦΗ....

 -Δυνατό δέλεαρ να κρατήσει και στη Ριζούπολη το αήττητο που έχει χτίσει μακριά από τον έδρα του ο ΟΦΗ. Δύο νίκες, τρεις ισοπαλίες σε 5 ματς! Ο Απόλλων στην έδρα του σε έξι ματς έχει εισπράξει μόλις τέσσερις βαθμούς, από τη μοναδική του νίκη στο πρωτάθλημα και τρεις ισοπαλίες.

-Προσοχή όμως η νίκη του ήταν επί του ΠΑΣ Γιάννινα και οι ισοπαλίες του με ΑΕΚ, Ιωνικό και Λαμία. Οι επιθέσεις φέρνουν τον Απόλλωνα τελευταίο με μόλις 7 γκολ (ο ΟΦΗ όγδοος με 14). Οι δε άμυνες με σκορ 23-12 υπέρ της κρητικής ομάδας.

Θλίψη μεγάλη για τον ευγενικό Σήφη

Πάντα γελαστός και ευγενικός. Ο Σήφης. Από τα χρόνια του Γκέραρντ που ήταν δίπλα στον ΟΦΗ, αγαπημένος φίλος ποδοσφαιριστών του, σαν αδέλφια με τον Γρηγόρη και άλλες ξεχωριστές προσωπικότητες, που τον λάτρευαν.

Φιλίες που δεν έσβησαν ποτέ. Ούτε όταν εκείνοι κρεμούσαν τα παπούτσια τους και αυτός τραβούσε μεγάλες δόξες ως μετρ στο απόγειο δόξας δημοφιλέστατου τραγουδιστή που έπαιζε Champions League με τις Νότες στο Γκάζι κι σε άλλα μεγάλα κέντρα της Αθήνας.

Αλλά και δω κατοπινά, όταν έγιναν κάποιες καλές προσπάθειες στον κόσμο της διασκέδασης, ήταν εκεί, να στηρίξει. Μετά όλα δύσκολα... Θλιβερή η είδηση της μοιραίας στιγμής της απάντησής του, στα πάνω κάτω της ζωής. Στα λίγα χρέη, στην σκληρότητα, στην ανεργία, στα αδιέξοδα … Κυλά το δάκρυ στο άκουσμα.  Ήταν φίλος καλός, υπερήφανος, με καρδιά και ψυχή, πάντα πιστός στις φιλίες του. Συγχωρεμένος στο Μεγάλο Ταξίδι. Νάχεις Ανάπαυση φίλε…

11+1 "Σφηνάκια"

-Εποχές ποτοαπαγόρευσης και μαφίας ζωντανεύουν στο όνομα του μαύρου χρήματος στο ποδόσφαιρο. Ο χαμός στην Ιταλία, δεν είναι πρωτοφανής. Με ρίζες και παραδόσεις! Μετά τα όσα βγήκαν (ξανά) για τη Γιουβέντους και τον οικονομικό έλεγχο που της γίνεται, αλλά και με  τον πρόεδρο της Σαμπντόρια που μπήκε φυλακή, να και η είδηση από το παρασκήνιο... του θανάτου.

-Η Σερένιο αγωνίζεται στην Serie C1 και  οι τηλεφωνικές συνομιλίες του πρόεδρου της, Ντάβιντε Έρμπα, είναι για νέου τύπου ελληνικά τηλεοπτικά σίριαλ με τους απανωτούς σκοτωμούς: «Πρέπει να τους ξεσκίσουμε. Πρέπει να τους πλακώσουμε. Σκοτώστε τους. Πρέπει να νικήσουμε με κάθε τρόπο, γιατί αλλιώς θα την πληρώσετε εσείς…» ανέφερε μεταξύ άλλων, ενώ δεν είναι πρώτη φορά που καταγγέλλεται. Στο μενού υπάρχει ντου και ξύλο στα αποδυτήρια πριν την έναρξη και στο ημίχρονο. Φυσικά οι καραμπινιέροι απόντες… για να κυνηγούν εκδηλώσεις αντιεμβολιαστών!

-Οι άνθρωποι της Βίρτους Τσιζεράν έχουν καταγγείλει πως έδειραν έναν ποδοσφαιριστή τους και έναν παράγοντα στο ημίχρονο αγώνα! (Φυσικά, δεν εκλείπουν… και αλλού). Το πως γίνεται από την Σερένιο να πληρώνεται και δηλώνεται στις αποστολές της ένας Μολδαβός πυγμάχος; Ποια είναι η δουλειά του στην ομάδα, μάλλον  παλιά τους τέχνη στο ποδόσφαιρο! Εδώ αποκαλούνται «φουσκωτοί».

-Οι Νορβηγοί έχουν πατήσει γκάζια στην καμπάνια κατά του Μουντιάλ του Κατάρ και της FIFA. Ομάδα κυκλοφόρησε νέες εμφανίσεις, με QR κωδικό που, αν σκαναριστεί, οδηγεί στην ιστοσελίδα της και συγκεκριμένα σε σελίδα που αναφέρεται στις κακές συνθήκες διαβίωσης και εργασίας των εργατών που έχουν προσληφθεί για την κατασκευή των εγκαταστάσεων που θα φιλοξενήσουν τους αγώνες.

Μέσι έσπασε τρία ρεκόρ του Πελέ σε διάστημα ενός χρόνου. Τα  περισσότερα γκολ για έναν μόνο σύλλογο.  Υψηλότερη βαθμολογία στο ποδόσφαιρο της Νότιας Αμερικής. Ξεπέρασε και τον αριθμό στα επίσημα γκολ του. (Βατή η σημείωση ότι αν δεν υπήρχε το οφσάιντ, ο Μέσι και ο Ρονάλντο θα έβαζαν περισσότερα γκολ διαφορά από όσα σκόραρε ο Πελέ...)

-Ήταν τουλάχιστον υπερβολικό το άναμμα πυρσών, και φωτοβολίδων στο ματς του ΟΦΗ με τον Ολυμπιακό. Στην τηλεοπτική μετάδοση, ενόχλησε τους θεατές. Ανεξάρτητα με την ποινή, θα πρέπει να υπάρξουν αναθεωρήσεις από τους φαν και τους επιτετραμμένους της ΠΑΕ. Ειδικά, που υπήρχε κίνδυνος υποτροπής με ποινή αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών σε περίπτωση διακοπής. Πέραν της εκτόξευσης των προστίμων… Το άρθρο 15 2γ, είναι σαφές.

- Ενδιαφέρον το στατιστικό για τον Άρη (στις 12 αγωνιστικές) ενόψει των δυο αγώνων που έχει μαζί του μπροστά ο ΟΦΗ. «Σε όσα παιχνίδια σκοράρει πρώτος κερδίζει, σε όσα δέχεται πρώτος γκολ χάνει. Όχι μόνο δεν ανατρέπει σκορ, αλλά ούτε καν ισοφαρίζει παιχνίδι που σκοράρει πρώτος ο αντίπαλός του! Όπως και το αντίθετο, όχι μόνο δεν του ανατρέπουν σκορ, αλλά ούτε καν τον ισοφαρίζουν».

- Διαγωνισμός… agents για να αποκτηθεί από τον ΟΦΗ αριστερός μπακ, ή κατά περίπτωση να υπερασπισθούν δικό τους... Ο Μπαλογιάννης έχει ανταποκριθεί πολύ καλά και στα παιχνίδια υψηλότερων απαιτήσεων. Έναν ποιοτικό παίκτη που το δείχνει και στις προπονήσεις, αξίζει να τον χωρέσεις. Στο ερώτημα Λυμπεράκης, είθε να το δείξει. Του Γιαννούλη του πάει για μπακ; Ο Κοροβέσης που ξεκίνησε τη θέση, το συμβόλαιο του λήγει το καλοκαίρι. Αν όμως φύγει τώρα, η λογική λέει ότι θα αναζητηθεί νέα ανταγωνιστική λύση πλήρωσης.

-Δεν ξανάγινε! Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή αποφάσισε ομόφωνα να επιχορηγεί τις Ομοσπονδίες για να προσλάβουν ξένο ομοσπονδιακό προπονητή.

-Θα συνδράμει μέχρι 50.000 ευρώ ετησίως σε όποιες θα συνεργαστούν με ξένο τεχνικό κύρους και αξίας, τον οποίο θα προσλάβουν είτε ως ομοσπονδιακό προπονητή είτε ως τεχνικό σύμβουλο. Στοχεύει τις μικρότερες αθλητικές ομοσπονδίες. Θα ήταν καλύτερο, μήπως, αν υπήρχε σχεδιασμός αναβάθμισης των ντόπιων;

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News