ΟΦΗ: Ανεβασμένες στροφές στο "Γεντί Κουλέ"

Απόψεις
ΟΦΗ: Ανεβασμένες στροφές στο "Γεντί Κουλέ"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κόντρα στον Ολυμπιακό με χαρακτήρα ντέρμπι και άρωμα ποιοτικών ομάδων - Άκρως ελκυστικό το Σάββατο για τους φίλους του ποδοσφαίρου. Με πολλαπλά κέρδη η νίκη του ΟΦΗ -«Οι διπλάσιες φορές δεν σημαίνει διπλάσια αξία – οπότε να προσέχετε τι επιθυμείτε»!

Από τον… Φωτιά στο Βικελίδης, στην εκρηκτική αναμέτρηση του Σαββάτου με τον Ολυμπιακό στο «Γεντί Κουλέ». Ματς πρόκληση για τον ΟΦΗ, που έστριψε αμέσως την προσοχή του σε μια μονομαχία με άλλο ειδικό βάρος και εντελώς διαφορετικό από το ματς του κυπέλλου…

Ξέρει, πως όποιο θετικό αποτέλεσμα και δη η νίκη, θα του προσθέσει πολλαπλές ευεργετικές επιδράσεις. Αφήνοντας πίσω  την εμπειρία του κυπέλλου, κρατά μόνο το κέρδος  της εμφάνισής του, κυρίως στο β΄ μέρος, όπου θα ήταν δίκαιο να επέστρεφε με «σκορ πρόκρισης».

Από την άλλη η πρώτη ήττα του Ολυμπιακού στις εγχώριες διοργανώσεις στο ματς κυπέλλου με τον Λεβαδειακό, δεν λογίζεται στη ροή –λόγω σύνθεσης- ωστόσο, θα τον κάνει πιο επικεντρωμένο στην συνήθως δύσκολη αποστολή του στο «Γεντί Κουλέ».

Ο ΟΦΗ έχει ανεβάσει αισθητά τις συγκομιδές της έδρας του, για να επιχειρήσει απέναντι στον πρωτοπόρο που έχει απόλυτη συγκομιδή ως τώρα, στα εκτός έδρας παιχνίδια του πρωταθλήματος.

Χαρακτήρας ντέρμπι κυριολεκτικά και σίγουρα με την ισχύ δύο ομάδων που παίζουν ποδόσφαιρο, αλλά και βαθμολογικά, μεταξύ του τέταρτου που έχει επεκτείνει το αήττητο του σε έξι ματς πρωταθλήματος (μάλιστα με ένα νωπό σερί τριών νικών) και του πρωτοπόρου της βαθμολογίας με μια και μοναδική απώλεια (με ισοπαλία) στο πρωτάθλημα). Παιχνίδι για δυο καλές άμυνες (πρώτος ο Ολυμπιακός με 8, τρίτος ο ΟΦΗ με 9). Στην επίθεση; ΟΦΗ 13 όγδοος, Ολυμπιακός 20 δεύτερος).

-Κάποιοι δεν μπορούν ή δεν θέλουν να καταλάβουν τι έκανε ο Φωτιάς για να γίνει το 3-1 υπέρ του Άρη. Ο βοηθός του ο Κούλα θα καράφλιασε! Ήταν σε απόσταση αναπνοής από την φάση και έδειξε αμέσως άουτ. Ο διαιτητής, ήταν πάρα πολύ μακριά και άλλαξε την απόφασή του από άουτ σε κόρνερ (…μισό γκολ που λέγαμε παλιά)!

-Διαιτησίες στυλ Φωτιά, αποτελούν δείγμα για το όσα περίεργα συμβαίνουν στους μηχανισμούς του ελληνικού ποδοσφαίρου, ώστε οι άλλοτε φωτεινές συμμετοχές Ελλήνων Διαιτητών στους διεθνείς πίνακες, να έχουν υποστεί καθίζηση. Από ανικανότητα, από σκοπιμότητα ή και από τον συνδυασμό τους…Φως φανάρι και από τις ειδικές βαθμολογίες που δημοσιεύουν εξιδεικευμένες σελίδες στο διαδίκτυο. Ο διεθνής Φωτιάς, είναι στον πάτο με ένα ξερό 8 χωρίς να υπολογίζεται το… ρεσιτάλ του την Τετάρτη.

-Είναι δυνατόν να υπάρχει τέτοιο γήπεδο για επαγγελματικές διοργανώσεις ποδοσφαίρου, όπως το ΔΑΚ Λαμίας; Χωράφι για τρακτέρ ναι, για μπάλα όχι. Τόση ποδοσφαιρική…. ευαισθησία έχουν στην διοργανώτρια ΕΠΟ που το όρισαν για το Λαμία - Ιωνικός; Φρίκη!

Εκτεθειμένες ανακοινώσεις ΠΑΕ για τη διαιτησία…

Δεν υπήρχε καμία αμφιβολία στα... καλά μάτια ότι το  πέναλτι υπέρ του ΟΦΗ κόντρα στον Ιωνικό στο 90′, ήταν ορθό πέρα ως πέρα. Κάποιοι ειδήμονες που το αμφισβήτησαν τηλεοπτικά, ας πάρουν νάχουν και την επιβεβαιωτική ανάλυση της ΚΕΔ μέσα και από τους διάλογους των  διαιτητών:

«Η ΚΕΔ συμφωνεί ότι αυτό είναι ένα πέναλτι, καθώς ο αμυντικός κατά τη διεκδίκηση πατάει το πόδι του αντιπάλου του χωρίς να αγγίζει την μπάλα. Επίσης στη διάρκεια της φάσης του πέναλτι υπήρχε πιθανό χέρι, η ΚΕΔ συμφωνεί ότι αυτό ήταν τυχαίο και ως εκ τούτου, σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς, το παιχνίδι πρέπει να συνεχιστεί».

Να μην τα λέμε ξανά πως έγινε η φάση και πως λειτούργησαν διαιτητής και VAR. Απλά, οι αστήριχτες ανακοινώσεις των ΠΑΕ, πρέπει επιτέλους -και με την τεχνολογία- να συμμαζευτούν, καθώς φαντάζουν και… πονηρές. Έτσι για να μην εκτίθενται μαζί με τους τηλεοπτικούς κριτές που τους αβαντάρουν το βράδυ της Κυριακής

-Νάχεις κεραίες ή να μην έχεις; Αυτό είναι το ζήτημα! Ο Φερέιρα δεν έκανε ως προπονητής στον ΠΑΟΚ αφού προτίμησαν να τον αποδεσμεύσουν για να πάρουν  κάποια φράγκα. Πόνεσαν πολύ, όμως οι δύο κούπες Λιμπερταδόρες που σήκωσε. Τώρα ο Φερέιρα είναι πρώτο φαβορί για Ντιναμό Κιέβου, να αντικαταστήσει τον ...Μιρτσέα Λουτσέσκου. Μέγα ποδόσφαιρο!

-Άξιος ο μισθός τους στα προεδρεία των Εθνικών Αθλητικών Κέντρων, που θέσπισε ο υφυπουργός για πρώτη φορά. Λεφτά υπάρχουν πάντα για τους "δικούς" μας. Για τον αθλητισμό τον ίδιο, τρεχάτε στην γύρα αθλητές-τριες  κάθε φορά που πατάτε πάνω στα κενά βασικών αναγκών για την άσκησή σας και ακούτε το σύνηθες «λεφτά δεν υπάρχουν»!

-«Οι διπλάσιες φορές δεν σημαίνει διπλάσια αξία – οπότε να προσέχετε τι επιθυμείτε»! 

Νέο πλήγμα στην πρόταση της FIFA για Παγκόσμιο Κύπελλο κάθε δύο χρόνια, από τον διευθύνοντα σύμβουλο του  ραδιοτηλεοπτικού οργανισμού beIN Sports, Γιουσέφ Αλ-Ομπαϊντλί, που αντιτάχθηκε  ρητά και κατηγορηματικά στα σχέδια του Ινφαντίνο. Ρητή προειδοποίηση στη FIFA ότι το διετές Παγκόσμιο Κύπελλο δεν είναι εγγυημένη ταμειακή μηχανή...

-Φαίνεται ολοένα και περισσότερο ότι η αντιπολίτευση για το διετές σχέδιο, προέρχεται από μεγάλους εμπορικούς φορείς, καθώς ξεσκεπάζεται το σχέδιο σε πολλές από τις μικρότερες Ομοσπονδίες του κόσμου, που έχουν παρασυρθεί με υποσχέσεις και προσδοκίες διπλασιασμού των χρημάτων τους από τη FIFA, που δεν φαίνεται ότι ισχύει.

-Το περασμένο Σαββατοκύριακο την έκανε γυριστή ο Ινφαντίνο λέγοντας στις Ομοσπονδίες μέλη της Ασίας, ότι η διετής πρόταση είχε εξεταστεί μόνο… από την άποψη του διεθνούς ημερολογίου και όχι της εμπορικής βιωσιμότητας. Η εμμονή στα λεφτά φέρνει αλλαγές στον εγκέφαλο...

LGBTQ+ και Μουντιάλ του Κατάρ

Ο Νασέρ Αλ Χάτερ, επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 στο Κατάρ, κλήθηκε από το CNN να σχολιάσει τις ανησυχίες της κοινότητας σχετικά με την παρακολούθηση του τουρνουά σε μια χώρα με αυστηρούς νόμους κατά της ομοφυλοφιλίας. Και είπε ότι η χώρα είναι παρεξηγημένη: «Το Κατάρ είναι όπως κάθε άλλη κοινωνία σε αυτόν τον κόσμο. Όλοι είναι ευπρόσδεκτοι».

Ερωτηθείς εάν οι ομοφυλόφιλοι μπορούν να αισθάνονται ασφαλείς στο Κατάρ, είπε: «Θα έρθουν στο Κατάρ ως οπαδοί ενός τουρνουά ποδοσφαίρου. Μπορούν να κάνουν ό,τι θα έκανε οποιοσδήποτε άλλος άνθρωπος».

Το Κατάρ έχει δεχθεί πολλές επικρίσεις για το ιστορικό του όσον αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα κατά τη δημιουργία του τουρνουά, ιδιαίτερα όσον αφορά τη μεταχείριση που έχει απέναντι στους μετανάστες εργάτες που συμμετέχουν στην κατασκευή εγκαταστάσεων. Χαρακτήρισε την αντίληψη αυτή «άδικη, που «τα τελευταία χρόνια, μάλλον έχει γίνει λίγο χειρότερη…»

Δήλωσε μάλιστα βέβαιος ότι δεν θα υπάρξουν σημαντικές περιπτώσεις ταραχών των οπαδών στο Κατάρ, όπως... οι σκηνές που στιγμάτισαν τον τελικό του Euro 2020 στο Γουέμπλεϊ το περασμένο καλοκαίρι.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News