ΟΦΗ: Κοίτα... τι έκανες!

Απόψεις
ΟΦΗ: Κοίτα... τι έκανες!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τρομάζει τις έδρες... σπάει δοκάρια, κρατάει... άμυνα τίτλου και άλλα πολλά με Τοράλ! Υπόκλιση Αναστόπουλου στον Νιόπλια και η φράση «Από όσα φάμε κι όσα βάλουμε…»...

Δίνει χαρά ο ΟΦΗ μέσα από το ποδόσφαιρό του και τα αποτελέσματά του. Και τι δεν κάνει σε αυτές τις δέκα πρώτες αγωνιστικές…

Το είχαμε εμπνευσθεί, όταν γράφαμε πως το ματς του Σαββάτου ξεκινά από το Χ και καταλήγει στο 2! Απέναντι σε ένα Βόλο, που ήταν ο  μοναδικός που είχε σκοράρει και στα εννέα προηγούμενα παιχνίδια του πρωταθλήματος…

Ομάδα που έχει πρωταγωνιστές έχει πορεία... Ο Τοράλ με δυο γκολ εκτός έδρας στέλνει χαιρετίσματα στον Φιγκεϊρέδο! Τα δυο γκολ που είχε πετύχει ο τελευταίος πέρυσι στην Ξάνθη, τα επανέλαβε εκείνος αριστοτεχνικά στο Βόλο!

- Έτσι τραβάει η ομάδα του Νιόπλια, που ξέρει τι θέλει και τι κάνει. Για ένατο παιχνίδι εκτός έδρας παιχνίδι αήττητη (από τα περυσινά πλέι άουτ) και η πρώτη που κράτησε στο "μηδέν" το Βόλο. Προπονητικός εγκλωβισμός στο Πανθεσσαλικό…

-Εκτός έδρας αγάπη μου, ο τίτλος της ταινίας! Βλέπεις τον ΟΦΗ να έχει στις αποστολές του μέσο όρο βαθμών ανά ματς 1.80 κοιτώντας κάτω τον μέσο όρο του πρωταθλήματος στο 1.36!

-Πέμπτος στον πίνακα βαθμολογίας, τρίτος καλύτερος εκτός έδρας, τρίτη καλύτερη άμυνα!

-Ώρα να ανοίξει τέτοια παρτίδα και στην έδρα του! Μπροστά του δυο απανωτές προκλήσεις στο «Γεντί Κουλέ» με Ιωνικό και Ολυμπιακό, που μπορούν να τον εκτοξεύσουν!

Η στατιστική ενημέρωση από τη SL

Ο ΟΦΗ έμεινε για 9ο εκτός έδρας παιχνίδι αήττητος, αφού έγινε η πρώτη ομάδα που κράτησε το "μηδέν" με αντίπαλο το Βόλο. Ο Τοράλ και τα δοκάρια πρωταγωνιστές!

Εννέα αήττητος εκτός έδρας Για ένατο παιχνίδι αήττητος εκτός έδρας έμεινε ο ΟΦΗ, πέντε στο φετινό πρωτάθλημα και τέσσερα στα περσινά Playouts.

Θέλει δύο ακόμα παιχνίδια για να φτάσει το ρεκόρ του στην κατηγορία. Ο ΟΦΗ έχει χάσει μόλις ένα παιχνίδι στη σεζόν, αυτό από τον ΠΑΟΚ, στις 3 Οκτωβρίου, μέσα στο Ηράκλειο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι αυτή είναι η μοναδική ήττα στα 17 τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος, από τον περασμένο Μάρτιο ως σήμερα. Μάλιστα στα αμέσως 10 προηγούμενα, από τον Ιανουάριο ως το Μάρτιο είχε 10 ήττες σε ισάριθμους αγώνες.

Τα πρώτα δύο του Τοράλ Για τον ΟΦΗ τα δύο γκολ πέτυχε ο Ισπανός Γιον Μικέλ Τοράλ, που είναι μάλιστα και τα πρώτα του με τη φανέλα της ομάδας και πρώτα στη Super League Interewetten. Ο 26χρονος μέσος έγινε ο πρώτος παίκτης του ΟΦΗ, που πετυχαίνει δύο γκολ σε ένα εκτός έδρας αγώνα, από τον Ιανουάριο του 2020, όταν είχε βάλει δύο ο Φιγκεϊρέδο στην Ξάνθη.

Τέσσερα δοκάρια στο πρώτο ημίχρονο Ο ΟΦΗ ήταν τόσο επιθετικός στο πρώτο ημίχρονο, που εκτός από το ένα γκολ που πέτυχε, είχε και τέσσερα δοκάρια. Για ένα μάλιστα δεν έφτασε το ρεκόρ του Άρη, που έγινε σε αγώνα, με τον ΟΦΗ να συμμετέχει.

Συγκεκριμένα πριν από 41 χρόνια, σε αγώνα Άρη - ΟΦΗ 4-0, ο Άρης είχε πέντε δοκάρια στο πρώτο ημίχρονο! Είχα ακόμα δύο στο δεύτερο ημίχρονο, ενώ με ένα ακόμα του ΟΦΗ, είναι και ο αγώνας με τα περισσότερα, οκτώ συνολικά.

Από τρεις νίκες, σε τρεις ήττες ο Βόλος! Η ομάδα του Βόλου κατάφερε κάτι εντυπωσιακό ως τώρα στην έδρα της. Αφού κέρδισε τα τρία πρώτα παιχνίδια, με Λαμία, Ατρόμητο και Αστέρα Τρίπολης, έχασε τα τρία τελευταία, από ΑΕΚ, Άρη και ΟΦΗ.

Οι τρεις διαδοχικές ήττες στην έδρα της είναι αρνητικό ρεκόρ στη μικρή της ιστορία στη Super League. Ρεκόρ μέσα σε μια σεζόν ήταν και οι τρεις διαδοχικές νίκες στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος.

Ρεκόρ είναι ακόμα για το Βόλο και οι επτά εντός έδρας αγώνες στη σειρά, επεκτείνοντας και πέρσι, χωρίς ισοπαλία.

Η τελευταία ομάδα που δεν σκόραρε! Η ομάδα του Βόλου ήταν η μοναδική που είχε σκοράρει και στα εννέα πρώτα παιχνίδια του πρωταθλήματος, αλλά σταμάτησε σε αυτό τον αριθμό, που είναι και ρεκόρ στην ιστορία της στην κατηγορία.

Επίσης δεν σκόραρε στην έδρα της μετά από οκτώ αγώνες με γκολ, για να σταματήσει σε αυτό τον αριθμό ένα ακόμα ρεκόρ της. Ο ΟΦΗ δεν άφησε το Βόλο να σκοράρει σε ένα ένατο διαδοχικό παιχνίδι στην έδρα του.

Αναστόπουλος: «Από όσα φάμε κι όσα βάλουμε…»

 Την θετική αναμόρφωση του ΟΦΗ την απέδωσε στον Νίκο Νιόπλια, καλέσμενος στην τηλεοπτική εκπομπή "Σούπερ Μπάλα" ο Νίκος Αναστόπουλος. Στο ερώτηση ποια είναι η ερμηνεία στη διαφορά της τωρινής εκπληκτικής εικόνας του ΟΦΗ με τον ΟΦΗ του Σίμου, ο πρώην τεχνικός της κρητικής ομάδας και νυν της Καλαμάτας, το ερμήνευσε με μια φράση που χρησιμοποιείται απλοϊκά στο ποδόσφαιρο.

Πριν ο ΟΦΗ είπε, έπαιζε για «όσα φάμε κι όσα βάλουμε». Ήλθε ο Νιόπλιας και έσφιξε τις γραμμές δίνοντας στην ομάδα το πνεύμα του αποτελέσματος. Γι αυτό μαζεύει βαθμούς παίζοντας καλό ποδόσφαιρο και ο ΟΦΗ είναι ψηλά. Για τον Νίκο Αναστόπουλο η εμπειρία του στον πάγκο του ΟΦΗ ήταν εξαιρετική και δεν παρέλειψε να τονίσει ότι η κρητική ομάδα μπορεί να έχει μόνο πρωταγωνιστικές βλέψεις στο πρωτάθλημα. Έδειξε μάλιστα γοητευμένος από την εμφάνιση στον Βόλο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News