ΟΦΗ: Αξιόπιστη πορεία... με δείκτη πλέι οφ

Απόψεις
ΟΦΗ: Αξιόπιστη πορεία... με δείκτη πλέι οφ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η δουλειά του Νιόπλια εμφανίζει ανοδικούς δείκτες, μέσα από τον συνδυασμό αγωνιστικής εικόνας και των «αριθμών» στις πρώτες εννέα αγωνιστικές… Αποτελεσματική θεραπεία στις περυσινές «παθογένειες» - Ανεβασμένη η Superleague

Με άρωμα «εξάδας» και βλέψη «πλέι οφ» στις πρώτες εννέα αγωνιστικές, ο ΟΦΗ έχει πετύχει αρκετά και στον κόσμο των αριθμών, μέσα από την καλή εικόνα που είναι επικρατέστερη στα παιχνίδια του.

Το κυριότερο είναι ότι εμφανίζει αξιοπιστία στην μέχρι τώρα σταθερότητά του σε σχέση με την περυσινή αγωνία που ανέδυε στα περισσότερα ματς.

Κυριολεκτικά δείχνει πλήρη θεραπεία στο να δέχεται γκολ στο τέλος των αγώνων, μέσα από απώλεια συγκέντρωσης της άμυνας του, που φέτος είναι η 4η καλύτερη  (8 γκολ), πίσω από τον Ολυμπιακό (5), ΠΑΣ και Άρη (6).

Επιθετικά είναι στην όγδοη θέση (9 γκολ), πίσω από ΑΕΚ, ΠΑΟΚ (20), Βόλο (18), Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό (15).

Απεναντίας τα περισσότερα γκολ (4) που πέτυχε ήταν μετά 75’, χωρίς να δεχθεί κανένα, ενώ στο πρώτο 15λεπτο πέτυχε το 33% των γκολ, αλλά δέχθηκε περισσότερα (38%).

Εμφανίζει μάλιστα καλή δράση και αντίδραση στα παιχνίδια του καθώς έχει πάρει το προβάδισμα στο σκορ και έχει ισοφαρισθεί τη μία, ενώ τρεις φορές που αντίπαλοι του προηγήθηκαν ο ΟΦΗ πέτυχε την ισοφάριση στις δύο.

Στη φόρμα των 8 αγωνιστικών έχει 11 βαθμούς από την πέμπτη θέση, πίσω από τον Ολυμπιακό (22), ΠΑΟΚ (19), ΑΕΚ (17) και Άρη (16).

Στην έδρα έχει την όγδοη καλύτερη συγκομιδή (6), με πρώτους ΑΕΚ (12), Ολυμπιακό (11), Παναθηναϊκό (10).

Εκτός έδρας είναι έκτος (6), με πρώτους ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό 12, Άρη 9 και ΑΕΚ 8. Φυσικά είναι ο κυρίαρχος με 5 στα 7 της ισοπαλίας (67%).

Η αναμενόμενη περαιτέρω βελτίωση της ομάδας του Νίκου Νιόπλια βάσιμα δημιουργεί την αισιοδοξία ότι ο φετινός ΟΦΗ μπορεί να μας απασχολήσει στα πλέι οφ. Θα ενισχυθεί πολύ με αποτέλεσμα στο Βόλο και νίκη εδώ με τον Ιωνικό…

Superleague: Είναι… ανεβασμένη!

Η κατάσταση δείχνει "ανεβασμένη" στο τρέχον πρωτάθλημα της Superleague. Σε 63 ματς στις πρώτες εννιά αγωνιστικές, η ισορροπία έδρας και εκτός έδρας δείχνει να κυριαρχεί με 37% νίκες γηπεδούχων, 30% ισοπαλίες και 33% νίκες φιλοξενούμενων!

Στα γκολ επίσης η κατάσταση είναι "over", με μέσο όρο γκολ 2,52 ανά αγώνα, από τα οποία το 1,41 ανήκει στους γηπεδούχος και το 1,11 στις ομάδες που αγωνίζονται εκτός έδρας...

Τα γρήγορα γκολ δίνουν πάντα ενδιαφέρον στους αγώνες. Στην  9η αγωνιστική μπορεί να μην μπήκαν πολλά γκολ συγκριτικά με άλλες, 18 αυτή τη φορά, αλλά ήταν η πρώτη στη σεζόν που και τα επτά παιχνίδια είχαν γκολ από το πρώτο ημίχρονο. Μάλιστα τα 10 από τα 18 μπήκαν στο πρώτο ημίχρονο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News