ΟΦΗ: Τα ποδοσφαιρικά "λογισμικά" του Νιόπλια

Απόψεις
ΟΦΗ: Τα ποδοσφαιρικά "λογισμικά" του Νιόπλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το ρόδι της έδρας οι δείκτες που ανέβασαν... τη θερμοκρασία στους πίνακες και ο... πάγκος που μαρτυρούσε την ποιότητα - Η "επέτειος" και 11+1 "Σφηνάκια"

Τα «λογισμικά» ποδοσφαίρου είναι εξαιρετικά ανεπτυγμένα στο μυαλό του Νίκου Νιόπλια. Από μικρό παιδί, που δεν έχανε ευκαιρίες να παρακολουθεί προπονήσεις και ματς ομάδων της περιφέρειας του και όχι μόνο από τη σπουδαία και πασίγνωστη ποδοσφαιρική του καριέρα με τις πλατιές και μεγάλες παραστάσεις ή ως προπονητής με ταβάνι ως τώρα τον Παναθηναϊκό ή την Εθνική Νέων και Ελπίδων…

Φυσικά και δεν ξεχνάμε τις αναλυτικές του δυνατότητες στα διεθνή ποδοσφαιρικά γεγονότα, που αξιοποιούνταν πάντα με επιτυχία από τα μεγάλα ειδησεογραφικά μέσα. Όλα αυτά μας έρχονται στο μυαλό με αφορμή το τώρα που βιώνουμε στον ΟΦΗ με την τεχνική ηγεσία του. Προσωπικότητες όπως ο Νιόπλιας στο ποδόσφαιρο είναι ξεχωριστές και χρήζουν πάντα διαρκούς σεβασμού και υπομονής.

Όπως και τώρα με τον ΟΦΗ, με τα πρώτα σωτήρια πειστήρια των πλέι άουτ και την παρουσία της ομάδας στο τρέχον πρωτάθλημα. Ο Νίκος Νιόπλιας, ζήτησε υπομονή από την αρχή, τονίζοντας, ότι σιγά-σιγά θα φανούν οι πραγματικές δυνατότητες της, δουλεύοντας μεθοδικά στις προπονήσεις εμπνέοντας τους ποδοσφαιριστές του την εμπιστοσύνη.

Το είδαμε και το Σάββατο με τον Ατρόμητο, πόσο διαβασμένος ήταν και απέναντι στο σχήμα και την τακτική του Ατρομήτου. Όπως ακριβώς είχε κάνει και στη Λεωφόρο με τον Παναθηναϊκό, βλέποντας πόσο σημαντικό είναι να έχει στη διάθεση του ο προπονητής το έμψυχο δυναμικό του. Άλλη ποιότητα στο ποδόσφαιρο που μπορεί να εμφανίσει.

Κι ενώ έλλειπε ο Νέιρα, ο… πάγκος του ΟΦΗ ήταν η ζωντανή μαρτυρία…

Η πρώτη νίκη έδρας κίνησε ψηλά τους δείκτες

Με το 2-0 επί του Ατρόμητου, με το οποίο έσπασε το ρόδι της έδρας, ο ΟΦΗ επέστρεψε στις νίκες μετά από δύο ματς χωρίς τη γεύση της στο πρωτάθλημα. Παράλληλα διεύρυνε το αήττητο σε 4 αγωνιστικές, χωρίς να δεχθεί γκολ στα 3 τελευταία ματς.

Η κρητική ομάδα ενίσχυσε την βαθμολογία των πέντε ισοπαλιών του στους 8 τελευταίους αγώνες του. Ο ΟΦΗ έχει σκοράρει κατά μέσο όρο 1,00 γκολ ανά αγώνα από την αρχή της σεζόν, με τα στατιστικά της φόρμας του να δείχνουν μέσο όρο τερμάτων ανά παιχνίδι 1,13 που είναι που είναι 13% υψηλότερος από τον μέσο όρο της τρέχουσας σεζόν.

Έτσι έφτασε τον μέσο όρο βαθμών του πρωταθλήματος με 1.33 βαθμούς ανά ματς έναντι 1.34, αλλά και αυτόν της έδρας του στο 1.20 έναντι 1.42 του συνολικού δείκτη. Εκτός έδρας παραμένει ψηλότερα από μέσο όρο βαθμών, με 1.50 βαθμούς ανά ματς, έναντι 1,27.

Η Επέτειος

Την ίδια ημερομηνία που ο Νίκος Νιόπλιας είχε κάνει ντεμπούτο ως παίκτης του ΟΦΗ στην Α' Εθνική, η ομάδα της Κρήτης έπαιξε το 1400ο παιχνίδι στην ιστορία της, το 700ο εντός έδρας και πέτυχε την πρώτη εντός έδρας νίκη στη σεζόν!

Ήταν 6 Νοεμβρίου 1983, όταν ο Άγγλος προπονητής Λες Σάνον έβαζε για πρώτη φορά αλλαγή το Νίκο Νιόπλια σε αγώνα πρωταθλήματος στη Νέα Σμύρνη σε αγώνα Πανιωνίου - ΟΦΗ. Ήταν η αρχή μιας μεγάλης καριέρας με 510 αγώνες στην Α' Εθνική.

Και ήλθε η 6η Νοεμβρίου 2021, 38χρόνια μετά, να παίζει ο ΟΦΗ το 1400ο παιχνίδι στην ιστορία του στην κατηγορία και 700ο εντός έδρας, έχοντας το Νιόπλια προπονητή. (slgr.gr)

11+1 "Σφηνάκια"

-Όπως αναφέρει το Sportime στον αγώνα της Κηφισιάς με τον Παναθηναϊκό Β’, υπήρχαν κρητικά βλέμματα για τον σέντερ φορ της πρώτης, Ανδρέα Τέτεϊ. Αλλά και ότι ο Διαμαντής άλλαξε μάνατζερ, αποχωρώντας από τον Βρύζα για τη Sports Action του Γαλαριώτη.

-Δεν αξίζει να χρεώνεται τόσες αμαρτίες το Πανθεσσαλικό Στάδιο. Από εκείνον τον «μαύρο» τελικό ως την κυριακάτικη παράσταση ακρότητας στο ματς Βόλος – Άρης… Αλλά ας δούμε σε βάθος τον "διαχωρισμό" που πλήττει το επαγγελματικό μας πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, εξ αιτίας μεγαλοπαραγόντων και «φίλα προσκείμενων» παραγόντων άλλων ομάδων.

-Αυτή είναι η βάση του κακού, που δεν αφήνει τη Superleague να βρει τον δρόμο που αξίζει στους Έλληνες φιλάθλους. Της κόβουν με παρατράγουδα την προοπτική και είναι ότι πιο αρνητικό μπορεί να συμβαίνει… Μην πείτε πως ήταν πρωτόγνωρες οι σκηνές του Βόλου…

- Η Πολιτεία έχει  ευθύνες στο μπάχαλο από πολλές πλευρές. Όταν δεν κινείται με σοβαρότητα, ή κινείται με μέτρα που δεν στέκουν στην κοινή λογική. Σε όλες τις χώρες, σημειώνεται αντίδραση, όταν κάτι δεν έχει στοιχεία λογικής.

-Το είδαμε και στην Σκωτία με τους οπαδούς της Σέλτικ που διέκοψαν τον αγώνα με την Νταντί, πετώντας δεκάδες μπαλάκια του τένις μέσα στο γήπεδο. Διαμαρτυρήθηκαν για την πρόσληψη στελέχους της αστυνομίας, που είχε πρωτοστατήσει στην καθιέρωση ενός νόμου για την ποινικοποίηση των συμπεριφορών των οπαδών. Γέμισαν λοιπόν το γήπεδο με μπαλάκια για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην επικείμενη πρόσληψη…

-Τα μέτρα με τις μάσκες των φιλάθλων στα γήπεδα των ελληνικών πρωταθλημάτων που καθιστούν υπεύθυνες τις ΠΑΕ, προέρχονται από υλικά ουτοπίας, αφού είναι αδύνατον να το ελέγξουν. Η αντικειμενική ευθύνη της μάσκας, μάλλον παραπέμπει σε μάσκες του Ζορό! Δεν είναι τυχαίο από τα ματς του διημέρου που παρακολουθήσαμε, ότι εμφάνισαν απειροελάχιστα πλάνα από τις κερκίδες κι αυτές μακρινές.

-Ψιλό γαζί τους δουλεύει όλους ο Κλάτενμπεργκ προς δόξα των πλουσιοπάροχων αμοιβών του και καλά κάνει όταν έχουμε ποδοσφαιροπατέρες βυθισμένους πολεμικά και εγωιστικά στα στενά τους συμφέροντα. Και μόνο μια φλεγματική του έκφραση, ξέρει πως ότι παράδοξο κι αν κάνει, υπάρχει μια δικαιολογία για να το καλύψει, ή μια τρύπα να το κρύψει. Η στήλη πάντως είχε σχολιάσει εξ αρχής την ιστορία του στη Σαουδική Αραβία, απ’ όπου έφυγε πολύ πλουσιότερος, αλλά… και νύχτα! Γι’ αυτό επιμένουμε στον πρόεδρο να μην ενθουσιάζεται τόσο εύκολα, για να μην αισθάνεται προδομένος…

-Είναι να τους κλαις! Η Μπαρτσελόνα, έχει κερδίσει 276 διαδοχικά ματς στη LaLiga όταν προηγήθηκε στο σκορ με 3 γκολ. Μέχρι... το περασμένο Σάββατο!

-Διεθνές το ερώτημα: Υπάρχει μέσος στον κόσμο καλύτερος από τον Μπερνάρντο Σίλβα αυτή τη στιγμή;

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News