ΟΦΗ: Πειστικός, επιβεβαιώνει το μέλλον

Απόψεις
ΟΦΗ: Πειστικός, επιβεβαιώνει το μέλλον

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η πρώτη νίκη, συνέχεια των θετικών δειγμάτων, για τον προσανατολισμό και την αγωνιστικότητά του – Άλλη χάρη με πληρότητα - Γράφει… στατιστική στο δεύτερο ημίχρονο, έχει δεχτεί γκολ μόνο από ΑΕΚ και ΠΑΟΚ

Η πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα για τον ΟΦΗ, από το Αγρίνιο, ήλθε να επιβεβαιώσει τις εκτιμήσεις που μπορούσε να έχει ο μέσος θεατής του από το ξεκίνημα.

Η ομάδα του Νιόπλια ήταν εξ αρχής –στο πρωτάθλημα- πειστική, όσον αφορά τον προσανατολισμό της στο παιχνίδι, ξέροντας τι θέλει, όπως και στην μαχητικότητα των ποδοσφαιριστών της μέχρι το τελευταίο λεπτό.

Η εικόνα σε σχέση με πέρυσι, έχει εμφανείς και μεγάλες διαφορές, (ανεξάρτητα με τη σύνθεση του έμψυχου δυναμικού της), στο βάρος που δίνει στο αποτέλεσμα και στην εξωτερίκευση της νοοτροπίας του νικητή, που είχε λείψει (αφάνταστα) πολύ.

Αυτή η νίκη μάλιστα ήλθε στην πρώτη στροφή που ο καθένας προπονητής, θέλει να δει για το που μπορεί να πάει η ομάδα του στο πρωτάθλημα, έχοντας την πεποίθηση πως όσο κυλά ο χρόνος, θα γίνεται ακόμη καλύτερη.

Το γεγονός μάλιστα πως ο ΟΦΗ υπήρξε για δεύτερη φορά μέσα σε έξι αγωνιστικές «ανατρεπτικός» (η πρώτη με την ΑΕΚ από 0-3 σε 3-3), αποτελεί σοβαρή ένδειξη. Όπως και η μελετημένη διαχείριση του να κρατήσει το ματς.

Εμφανέστατη επίσης  -μαζί αυτονόητη- η συνέχεια της τεχνικής καθοδήγησης από τα περυσινά πλέι άουτ και μετά…

Ο φετινός ΟΦΗ διαπνέεται από ποδοσφαιρικό πνεύμα, αλλά και από καλό κλίμα στις τάξεις του. Στοιχεία που αυξάνουν τις ελπίδες για περαιτέρω ενδυναμώσεις σε σημεία που εμφανίζονται ως ευάλωτα ή λιγότερο ικανά.

Το τρέχον πρωτάθλημα έχει δείξει πόσο δύσκολο είναι και για να επιτευχθούν οι στόχοι και ο ΟΦΗ δείχνει δυνατός ώστε να γίνει πράξη η ίδια η διαπίστωση του Νιόπλια από το Αγρίνιο, ότι «το μέλλον του ανήκει», Πίστη και υπομονή….

Κλειστά... ρολά στο β΄ ημίχρονο σε 4 ματς

Στατιστικά μπορείς να δεις ότι ο ΟΦΗ έχει κερδίσει ένα στα 6 ματς, αλλά δες τι πέρασε στο πρόγραμμα και μαζί τις απουσίες διακεκριμένων ποδοσφαιριστών του. Έχει σκοράρει και έχει δεχθεί γκολ στα 4 από τα 6 ματς. Ήταν ασφαλώς το πρώτο του, που δέχτηκε γκολ και κέρδισε, αν και το 3-3 με την ΑΕΚ, ήταν σαν νίκη.

Συνολικά δέχτηκε πρώτος γκολ σε τρία ματς. Χαρακτηριστικό στην πορεία του είναι ότι πέτυχε και δέχτηκε γκολ σε 4 από τα έξι ματς, πετυχαίνοντας δύο ή περισσότερα γκολ σε δύο από αυτά.

Το αξιοσημείωτο που ίσως αποκαλύπτει πτυχές της αγωνιστικής προσοχής του ως τέλος του αγώνα, είναι ότι στα τέσσερα από τα έξι ματς δεν δέχτηκε κανένα γκολ στο δεύτερο ημίχρονο (δέχτηκε μόνο με ΑΕΚ και ΠΑΟΚ).

Λογικό είναι αυτός ο ΟΦΗ να επιζητεί περισσότερα στη συνέχεια, ανεβάζοντας τον μέσο όρο της βαθμολογίας του (1,17) πάνω από τον μέσο όρο του πρωταθλήματος (1,33).

-Πολύ του πήγαινε του Παναιτωλικού να τα έπαιρνε όλα στο Αγρίνιο, μονά ζυγά δικά του με επτά συνεχόμενες –συχνά και άδικες- νίκες επί του ΟΦΗ στο πρωτάθλημα. Επιτέλους τέλος!

-Ικανό και ως σημάδι, ότι ο ΟΦΗ, δεν θα είναι από εκείνες τις ομάδες που θα μπουν σε περιπέτειες. Έχει… ζουμί η ομάδα του Νιόπλια. Μάλλον «βραχυκύκλωσαν» από την αγωνιστικότητα των φιλοξενουμένων… οι φίρμες του Αναστασίου.

-Έχει βελτιωθεί ο διαιτητής Βαγγέλης Γρατσάνης. Τον παρατηρήσαμε στο Αγρίνιο. Είχε δυσκολίες διαχείρισης, λίγο αργός στις αποφάσεις του που σήκωναν καθυστερήσεις, όμως πήρε άμεση απόφαση στο 52΄στο μαρκάρισμα του Βούρου στον Μόρσεϊ που ζήτησε πέναλτι, σε μια κανονική φάση.

-Δεν καταλόγισε όμως αρχικά το χέρι του Καρέλη, αλλά χρειάσθηκε η υπόδειξη του Τζήλου με το VAR...Ήταν μπροστά. Καμία σχέση πάντως με τις "ζωγραφιές" του 2018 στο ίδιο γήπεδο σε βάρος του ΟΦΗ..

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News