ΟΦΗ: Συνέχεια... από το χειροκρότημα

Απόψεις
ΟΦΗ: Συνέχεια... από το χειροκρότημα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πολλαπλά συμπεράσματα από τη νέα ήττα από τον ΠΑΟΚ και το βαρύ σκορ - Ελλείψεις που φάνηκαν και η προσπάθεια που έλαβε φως από την επανεμφάνιση και το εντυπωσιακό γκολ του Ναμπί που κράτησε πίστη για βελτιώσεις

Το καλημέρα καθόρισε την εξέλιξη, όταν ο ΟΦΗ έχανε την μεγάλη  ευκαιρία να ανοίξει το σκορ και να βγάλει φτερά στα πόδια του. Αντί αυτού ήλθαν τα ...τεστ του ΠΑΟΚ στην κρητική άμυνα, που έκαναν την τρίτη ευκαιρία του φαρμακερή και το 0-1.

Ο ΟΦΗ έχοντας βασικές απουσίες φανέρωνε κατόπιν -περισσότερο- τα κενά που του άφηναν και η κατοχή των φιλοξενουμένων βάρυνε την αποστολή του στο ματς, με συνέπια το δεύτερο γκολ από φάουλ. Το γεγονός είναι ότι ο ΟΦΗ δεν παραιτήθηκε. Απέτυχε δε στο να μειώσει με την ευκαιρία του Γρίβα, ενώ η πίεση που άσκησε στη συνέχεια δεν καρποφόρησε. Έτσι ήλθε η λάμψη στο άστρο του Αουγκούστο στη μάχη, που ανέβαζε τον δείχτη στο 0-3.

Οι αδυναμίες για τον ΟΦΗ είχαν αντικειμενικό χαρακτήρα, αλλά μια αδιαμφισβήτητη ένδειξη αισιοδοξίας καταγράφηκε στο μυαλό πολλών φίλων του, από το 78΄ που έγινε η επανεμφάνιση του Ναμπί και που σφραγίσθηκε από το εντυπωσιακό γκολ της τιμής. Όχι. Η ήττα αυτή, δεν είναι ικανή να τροφοδοτήσει τον μηδενισμό της προσπάθειας του ΟΦΗ από την αρχή του πρωταθλήματος. Δεν θα είναι μια σοφή κρίση.

Ο ΠΑΟΚ (τέσσερις οι διαδοχικές νίκες του στο πρωτάθλημα), είναι διεκδικητής του τίτλου και η πίεση του ευρωπαϊκού του αποτελέσματος που είχε προηγηθεί, αύξησε την προσοχή και την επιδίωξή του στο ματς. Για τον ΟΦΗ κόστισαν τα όπλα που έλλειπαν από τη φαρέτρα του.

Η μεγάλη ουσία βρίσκεται στο θερμό χειροκρότημα του κόσμου για τον Ναμπί και στο εντυπωσιακό γκολ του, που ισοδυναμούσε με χίλιες παραστάσεις μαζί. Εκεί θα μείνουμε και από εκεί θεωρούμε, ότι είναι το καλύτερο σημείο βήματος για τη συνέχεια του ΟΦΗ στον μαραθώνιο του πρωταθλήματος!

Αλλά η στενοχώρια από το σκορ, είναι ζήτημα ευθύνης της ίδιας της ομάδας συνολικά, που δεν παραμερίζεται... 

Σύνδρομο για ΟΦΗ ο "Δικέφαλος" του Βορρά

Τελικά η ιστορία συνεχίστηκε και ο ΠΑΟΚ πέρασε με νίκη και φέτος από το «Γεντί Κουλέ». Έβδομη συνεχόμενη φορά κατέγραψε το κοντέρ. Εννέα νίκες του «Δικέφαλου» από τον Βορρά στα τελευταία 10 επίσημα ματς στο νότο.

Η τελευταία χαρά της νίκης του ΟΦΗ εντοπίζεται με το κιάλι τον Φεβρουάριο του 2015 (3-1). Πριν από αυτό, η άλλη ήταν το 2008! Ροή σε φουλ κόντρα με τις παλιότερες εποχές που ο ΟΦΗ ανταγωνίσθηκε στο έπακρο τον «Δικέφαλο του Βορρά» που γνώριζε μεγάλη πίκρα από τα αποτελέσματά του στην έδρα της κρητικής ομάδας.

Για τον ΟΦΗ σήμανε επίσης το τέλος του αήττητου τεσσάρων  ισοπαλιών (τρεις από αυτές πολύ σημαντικές) και βρέθηκε στην πρώτη επαφή του με την ήττα, αναζητώντας την πρώτη του νίκη στο επίσης δύσκολο ραντεβού στο Αγρίνιο…

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News