Χρειάστηκε και… τύχη: «Λάφυρο» ο βαθμός για τον ΟΦΗ, 1-1 με τον ΠΑΣ

Ποδόσφαιρο
Χρειάστηκε και… τύχη: «Λάφυρο» ο βαθμός για τον ΟΦΗ, 1-1 με τον ΠΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Κέρβερος» ο Επασί με σωτήριες επεμβάσεις

Με τον βαθμό της ισοπαλίας «φεύγει» από τα Γιάννινα ο ΟΦΗ, μετά το σημερινό 1-1 με τον ΠΑΣ για την 4η αγωνιστική της Super League.

Η ομάδα του Ηρακλείου μετράει τέσσερις σερί ισοπαλίες σε ισάριθμα παιχνίδια, ενώ στο συγκεκριμένο ματς χρειάστηκε την τύχη και τον τρομερό Επασί.

Ο Καμερουνέζος τερματοφύλακας πραγματοποίησε κάποιες σωτήριες επεμβάσεις, στα διαστήματα που η ομάδα του πιέστηκε πολύ από τους γηπεδούχους.

Οι Κρητικοί για σε ένα μεγάλο μέρος του αγώνα δεν είχαμε την απαιτούμενη ισορροπία σε άμυνα και επίθεση. Δέχθηκαν αρκετές τελικές από τον ΠΑΣ, που με την ταχύτητα των παικτών του «πάτησε» πάρα πολλές φορές στην περιοχή με κλασσικές ευκαιρίες.

Ο ΟΦΗ στη δημιουργία δεν τα πήγε άσχημα, όταν κατάφερε να ελέγξει την κατοχή της μπάλας. Δημιούργησε επικίνδυνες καταστάσεις, όμως δε μπόρεσε να βρει δεύτερο γκολ.

Ο Νέιρα είχε δώσει το προβάδισμα με εύστοχο πέναλτι, ενώ ο Μιλιντσεάνου ισοφάρισε για τους Γιαννιώτες.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Ηρακλής Μεταξάς): Λοντίγκιν, Σάλιακας, Εραμούσπε, Κάργας, Πέερσμαν, Καραχάλιος, Μορέιρα, Ντομίνγκεθ, Περέα (93' Λιάσος), Μιλιντσεάνου (78' Τριάδης), Σνάιντερ.

ΟΦΗ (Νίκος Νιόπλιας): Επασί, Μαρινάκης, Βούρος, Πασαλίδης (56' λ.τ. Διαμαντής - 66' λ.τ. Κοροβέσης), Γιαννούλης, Γαγιέγος, Μπαλογιάννης (66' Ντε Γκούζμαν), Νέιρα (83' Σελίμοβιτς), Ντουρμισάι, Λάμπρου, Φαν Ντάινεν (83' Γρίβας).

Το "φιλμ" του αγώνα

1' Ξεκίνησε η αναμέτρηση στους "Ζωσιμάδες". 

7' Σέντρα του Πέερσμαν από αριστερά, ο Επασί απομακρύνει τη μπάλα με το ένα χέρι, ο Κάργας θα σουτάρει μέσα από την περιοχή και η μπάλα περνάει άουτ. 

8' ΠΕΝΑΛΤΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΦΗ: Ο Ερασμούσπε ανατρέπει τον Λάμπρου μέσα στην περιοχή και ο διοιτητής Αγγελάκης λέει αρχικά "παίζεται", αν και μιλάμε για φάση που ξεκάθαρα δίνεται πέναλτι με την πρώτη ματιά. Ο ρέφερι της αναμέτρησης ελέγχει τη φάση στο μόνιτορ του VAR και δείχνει την "άσπρη βούλα". 

11' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΦΗ 0-1: Ο Χουάν Νέιρα εκτελεί με ψυχραιμία και πετυχαίνει το 0-1. Τρίτο εφετινό γκολ για τον Αργεντίνο μέσο. Συγκινεί ο άσος του ΟΦΗ με τον πανηγυρισμό του, που δείχνει την Κρήτη που βρίσκεται στο πίσω μέρος της φανέλας. Το "μήνυμα" του για όλο το νησί, που περνάει δύσκολες ώρες με το σημερινό σεισμό. 

16' Εκτέλεση φάουλ του Πέερσμαν από καλή θέση, η μπάλα θα περάσει δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Επασί. 

19' Ευκαιρία για τον ΠΑΣ. Εκτέλεση φάουλ του Σάλιακα, "καρφωτή" κεφαλιά του Κάργα, ο Επασί θα αποκρούσει εντυπωσδιακά με το ένα χέρι. 

20' Γρήγορη μετάβαση για τον ΟΦΗ στην επίθεση, το πρώτο σουτ από τον Φαν Ντάινεν κοντράρει στον Εραμούσπε, δεύτερο από τον Ντουρμισάι ξανά στα σώματα και για λίγα εκατοστά δίπλα από το δοκάρι. 

22' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1-1: Λάθος από τον Γιαννούλη στην κατοχή της μπάλας. Κενό στην αμυντική λειτουργία του ΟΦΗ ανάμεσα στα στόπερ και τους αμυντικούς μέσους, ο Μιλιντσεάνου εκμεταλλεύεται τον χώρο και με δυνατό συρτό σουτ πετυχαίνει το 1-1. 

27' Γρήγορο ανέβασμα του Μαρινάκη που περνάει τον Πέερσμαν, "πατάει" περιοχή και δίνει λίγο πιο προωθημένη την πάσα για τον Ντουρμισάι, που δεν κάνει με δύναμη το πλασέ. 

39' Ευκαιρία για τυος γηπεδούχους. Σέντρα του Σάλιακα από δεξιά, ο Περέα ίσα-ίσα βρίσκει τη μπάλα στη μικρή περιοχή και αυτή θα περάσει παράλληλα με την εστία. 

41' "Μαγική" ατομική ενέργεια του Νέιρα, που με συνεχόμενες ντρίμπλες ελευθερώνεται από τέσσερις αμυντικούς μέσα στην περιοχή, την τελευταία στιγμή ο Κάργας κοντράρει το σουτ του Αργεντίνου. 

42' Πρώτη κίτρινη κάρτα στον αγώνα, θα την δει ο Μπαλογιάννης. 

45' Νέα σέντρα του Σάλιακα από δεξιά, η κεφαλιά του Σνάιντερ από ευνοϊκή θέση είναι πολύ άστοχη. 

Τέλος πρώτου ημιχρόνου, 1-1 το αποτέλεσμα. Η ομάδα του Ηρακλείου είχε προβλήματα στην αμυντική μετάβαση, με τον "πονοκέφαλο" να εντοπίζεται στην αριστερή πλευρά. Οι μεγάλες αποστάσεις ανάμεσα στις γραμμές, αφήνουν πολλές φορές "απροστάτευτη" την περιοχή του Επασί. Από το κέντρο και μπροστά, η ομάδα του Νιόπλια προσπαθεί να κυκλοφορήσει σωστά τη μπάλα, με κύριο εκφραστή των επιθέσεων τον Χουάν Νέιρα. 

46' Σέντρα στην επανάληψη.

47' Ευκαιρία για τους γηπεδούχους, με γύρισμα του Σάλιακα από δεξιά, ο Σνάιντερ αστοχεί από το ύψος του πέναλτι.

49' Κίτρινη κάρτα για τον Πασαλίδη. 

51' Κίτρινη κάρτα και για τον Γαγιέγος. 

56' Αναγκαστική αλλαγή για τον ΟΦΗ, με τον Διαμαντή αντί του Πασαλίδη.

57' Σέντρα του Σάλιακα από δεξιά, κεφαλιά του Εραμούσπε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. 

60' Μεγαλη ευκαιρία για τον ΠΑΣ. Ο Πέερσμαν "κόβει" τη μπάλα στο ύψος του πέναλτι, δεν θα τη βρει ο Περέρα, έρχεται και πλασάρει ο Μορέιρα, με τον Επασί να αποκρούει σε κόρνερ με εντυπωσιακή επέμβαση.

61' Ξανά κοντά στο γκολ οι γηπεδούχοι. Κόρνερ του Σάλιακα από δεξιά, κεφαλιά του Κάργα από τη μικρή περιοχή, η μπάλα θα περάσει άουτ. 

66' Δύο αλλαγές για τον ΟΦΗ. Η πρώτη αναγκαστική και μάλιστα αλλαγή στην αλλαγή, με τον Κοροβέση αντί του Διαμαντή. Πέρασε και ο Ντε Γκούζμαν στη θέση του Μπαλογιάννη. 

70' Νέο γύρισμα του Σάλιακα από δεξιά, ο Περέα στη μικρή περιοχή δε θα μπορέσει να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα. 

71' Ατομική προσπάθεια και σουτ από τον Λάμπρου, η μπάλα θα φύγει πάνω από την εστία. 

72' ΔΟΚΑΡΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΦΗ: Μακρινό σουτ του Ντουρμισάι, ο Λοντίγκιν με τα ακροδάχτυλα θα βρει ελάχιστα τη μπάλα, χτυπάει και στο οριζόντιο δοκάρι και φεύγει κόρνερ. 

75' Νέα καλή στιγμή για τον ΟΦΗ. Ο Λάμπρου θα περάσει δύο αντιπάλους, πλασάρει από καλή θέση και η μπάλα μετά τις κόντρες περνάει κόρνερ. 

78' Πρώτη αλλαγή για τους γηπεδούχους. Ο Τριάδης στη θέση του Μιλιντσεάνου. 

79' Μακρινό σουτ του Ντε Γκούζμαν, μπλοκάρει ο Λοντίγκιν.

80' Γύρισμα του Περέα από δεξιά, ο Μαρινάκης στο δεύτερο δοκάρι θα προλάβει τελευταία στιγμή τον Σνάιντερ. 

83' Κλείνει τις αλλαγές του ο ΟΦΗ. Σελίμοβιτς αντί του Νέιρα και Γρίβας στη θέση του Φαν Ντάινεν. 

93' Αλλαγή για τον ΠΑΣ, ο Λιάσος στη θέση του Περέα.

Τελευταίο σφύριγμα από τον Αγγελάκη, 1-1 το αποτέλεσμα στους "Ζωσιμάδες". 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News