Από «ατσάλινο» μέταλλο: Ο ΟΦΗ έκανε το 0-3 από την ΑΕΚ, 3-3 σε 15 λεπτά!

Ποδόσφαιρο
Από «ατσάλινο» μέταλλο: Ο ΟΦΗ έκανε το 0-3 από την ΑΕΚ, 3-3 σε 15 λεπτά!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μεγάλο παιχνίδι στην επιστροφή του κόσμου στο «Γεντί Κουλέ», που έδωσε τρομερή ώθηση

Ομάδα με δυναμική, ομάδα με μέταλλο. ΟΦΗ «γύρισε» ένα ματς που μέχρι το 78’ έδειχνε… χαμένο και πήρε το βαθμό κόντρα στην ΑΕΚ (3-3).

Σημαντική η βαθμολογική συγκομιδή, αλλά πιο σπουδαία η αντίδραση των Κρητικών, μέχρι το 78’ έχαναν 0-3, όμως έφεραν το παιχνίδι στα ίσια μέσα σε 15 λεπτά.

Με καρδιά, με ψυχή, με αυταπάρνηση και ένα Νέιρα, που πήρε όλη την ομάδα στην… πλάτη του. Δύο γκολ ο Αργεντίνος «μάγος» και ένα από τον Βούρο, που ισοφάρισε στο 91’.

Ο Νίκος Νιόπλιας δούλεψε το παιχνίδι μέσα από τις αλλαγές, δίνοντας επιθετικότητα και πίστη στους παίκτες, ακόμη κι όταν όλα πήγαιναν… στραβά.

ΟΦΗ (Νίκος Νιόπλιας): Επασί, Βούρος, Διαμαντής, Πασαλίδης (46' Ουές), Κοροβέσης, Γαγιέγος, Ντε Γκούζμαν, Νέιρα, Καμάου (46' Ντουρμισάι), Λάμπρου (71' Γρίβας), Καστάνιος (59' Καστάνιος).

ΑΕΚ (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Στάνκοβιτς, Μισελέν, Βράνιες, Τζαβέλλας, Χατζισαφί, Λε Ταλέκ, Σιμάνσκι (88' Σβάρνας), Τσούμπερ (75' Μάνταλος), Γκαρσία, Άμραμπατ (62' Σάκχοφ), Αραούχο (62' Ανσαριφάρντ).

Το "φιλμ" του αγώνα

1' Ξεκίνησε το παιχνίδι, με τους φιλάθλους να δίνουν τρομερό παλμό με το... καλημέρα.

2' Ευκαιρία για την ΑΕΚ, με τον Γκαρσία να βγαίνει στην "πλάτη" της άμυνας, πλασάρει πάνω από τον Επασί και η μπάλα φεύγει άουτ. 

15' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΚ 0-1: Σε ένα χρονικό σημείο που το παιχνίδι έδειχνε ισορροπημένο, ο Αραχούχο με σουτ εκτός περιοχής σημειώνει το 0-1. Δε "βγήκαν" σωστά τα μαρκαρίσματα για τον ΟΦΗ, λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή του και ο Αργεντίνος είχε χώρο και χρόνο για καλή τελική προσπάθεια. 

20' Ο Λάμπρου θα σουτάρει από τα όρια της περιοχής, η μπάλα κοντράρει στον Βράνιες και καταλήγει στην αγκαλιά του Στάνκοβιτς.

27' Συρτή σέντρα-σουτ του Άμραμπατ μέσα από την περιοχή, όμως ο Τζαβέλλας... φάτσα με το τέρμα δε θα κάνει επαφή με τη μπάλα.

35' Ένταση και αψιμαχίες ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων. Να δούμε τι θα αποφασίσει ο διαιτητής Φωτιάς. που είναι σε επικοινωνία και με το VAR.

36' ΑΠΟΒΟΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΚ: Ο Λιβάι Γκαρσία βλέπει την κόκκινη κάρτα για το χτύπημα στο πρόσωπο του Νέιρα.

36' Από μία κίτρινη σε Νέιρα και Λάμπρου για την αψιμασία με τον παίκτη της ΑΕΚ. 

39' Μεγάλη ευκαιρία για τον ΟΦΗ. Ο Στάνκοβιτς είναι εκτός εστίας, ο Λάμπρου κάνει το ψηλοκρεμαστό πλασέ και η μπάλα περνάει δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι. 

41' ΓΚΟΛ ΓΙ ΤΗΝ ΑΕΚ 0-2: Λάθος αντίδραση στην άμυνα του ΟΦΗ μετά πλάγιο άουτ. Οι παίκτες της ΑΕΚ πέρασαν γρήγορα τη μπάλα από το δεξί άκρο της επίθεσης και ο Τσούμπερ από το ύψος του πέναλτι κάνει το 0-2. 

42' Κίτρινη κάρτα για τον Πασαλίδη. 

44' Εκτέλεση φάουλ του Μισελέν από μακρινή απόσταση, ο Επασί αποκρούει με τις "γροθιές" και ο Τζαβέλλας αφύλακτος στη μικρή περιοχή, στέλνει τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. 

Τέλος πρώτου ημιχρόνου, ο ΟΦΗ είναι πίσω στο σκορ με 0-2 από την ΑΕΚ. Στα πρώτα 45 λεπτά, "πληρώνει" τις λάθος αντιδράσεις στην άμυνα, όπου δεν μπόρεσε να αναχαιτίσει τους μεσοεπιθετικούς του αντιπάλου. 

46' Έναρξη για το δεύτερο ημίχρονο. Δύο αλλαγές για τον ΟΦΗ, με τον Ντουρμισάι στη θέση του Καμάου και τον Ουές αντί του Πασαλίδη. 

50' Άστοχο σουτ από τον Ντουρμισάι, μετά τη διεκδίκηση της μπάλας από Νέιρα και Χατζισαφί. 

53' Ευκαιρία για τον ΟΦΗ. Εκτέλεση φάουλ του Νέιρα, κεφαλιά του Διαμαντή από τη μικρή περιοχή, η μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. 

59’ Αλλαγή από το Νίκο Νιόπλια. Ο Φαν Ντάινεν στη θέση του Καστάνιος.

62’ Δύο αλλαγές για την ΑΕΚ. Ο Ανσαριφάρντ στη θέση του Αραούχο και ο Σάκχοφ αντί του Άμραμπατ.

64’ Γρήγορη αντεπίθεση από την ΑΕΚ. Ο Μισελέν από δεξιά «γυρίζει» για τον Ανσαριφάρντ, σωτήριο τάκλιν του Διαμαντή στη μικρή περιοχή.

65’ ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΚ 0-3: Κλέψιμο στην πάσα του Νέιρα κοντά στην περιοχή του ΟΦΗ, ο Ανσαριφάρντ πλασάρει με δύναμη και πετυχαίνει το 0-3.

69' Συρτό σουτ του Γαγιέγος, ο Φαν Ντάινεν μέσα από την περιοχή θα βάλει την προβολή στην πορεία της μπάλας, που όμως θα περάσει άουτ. 

71' Τέταρτη αλλαγή για τον ΟΦΗ, με τον Γρίβα αντί του Λάμπρου. 

75' Αλλαγή για την ΑΕΚ, με τον Μάνταλο στη θέση του Τσούμπερ. 

78' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΦΗ 1-3: Εκτέλεση φάουλ από τον Γαγιέγος, κεφαλιά-ψαράκι του Νέιρα και 1-3. Ο Φωτιάς επιβεβαίωσε τη φάση και μέσω VAR. 

84' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΦΗ 2-3: Ο Νέιρα έχει πάρει... πάνω του το ματς και με υπέροχο ψηλοκρεμαστό πλασέ κάνει το 2-3, βάζοντας... φωτιά στα τελευταία λεπτά.

88' Αλλαγή για την ΑΕΚ. Ο Σβάρνας αντί του Σιμάνσκι. 

91' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΦΗ 3-3: Το "Γεντί Κουλέ" έχει πάρει... φωτιά. Εκτέλεση φάουλ του Γαγιέγος, η μπάλα φτάνει μετά από κόντρες στον Βούρο στη μικρή περιοχή και αυτός κάνει το 3-3. Απίστευτο παιχνίδι, τρομερή αντίδραση από τον ΟΦΗ, που βρίσκει τρία γκολ στο τελευταίο τέταρτο. 

Τέλος του αγώνα. Ο ΟΦΗ γύρισε ένα ματς που έδειχνε χαμένο και πήρε ένα βαθμό, που δείχνει το... μέταλλο που έχει ως ομάδα. 

Έκρηξη συναισθημάτων στο "Γεντί Κουλέ" μετά το τέλος του αγώνα. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News