Ολυμπιακός-ΟΦΗ 4-5: Η επέτειος της ιστορικής ανατροπής (video)

ΟΦΗ
Ολυμπιακός-ΟΦΗ 4-5: Η επέτειος της ιστορικής ανατροπής (video)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συμπληρώνονται σήμερα 31 χρόνια από το αξέχαστο παιχνίδι στο Καραϊσκάκη

Η 27η Μαΐου είναι μια ιστορική ημερομηνία όχι μόνο για το ΟΦΗ αλλά για ολόκληρο το ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς σαν σήμερα πριν ακριβώς 30 χρόνια, ένα ηλιόλουστο απόγευμα στο Καραϊσκάκη, γράφτηκε η μεγαλύτερη ανατροπή που έχει υπάρξει ποτέ!

Αναφερόμαστε στη νίκη με 4-5 του ΟΦΗ με τον Ολυμπιακό, με την κρητική ομάδα να βρίσκεται πίσω στο σκορ με 4-0 στο 50ο λεπτό, ωστόσο κατάφερε να γυρίσει το ματς σκοράροντας στις καθυστερήσεις το πέμπτο γκολ για μια απίστευτη νίκη.

Ήταν η τελευταία αγωνιστική της σεζόν 1989/1990 και δέκα ημέρες πριν ο Ολυμπιακός είχε νικήσει με 4-2 στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

Το παιχνίδι δεν είχε βαθμολογικό ενδιαφέρον, με τον Ολυμπιακό να βρίσκεται στην 4η θέση και τον ΟΦΗ στην 6η ανεξάρτητα από το μεταξύ τους αποτέλεσμα.

Ο Ολυμπιακός από το 30’ μέχρι το 45’ σημείωσε τρία γκολ με τους Ντέταρι, Μητρόπουλο και το νυν συντονιστή των τμημάτων υποδομής του ΟΦΗ, Σάββα Κωφίδη. Στις αρχές της επανάληψης έβαλε και 4ο γκολ με τον Τσιαντάκη και άπαντες πίστεψαν ότι με το 4-0 το ματς είχε τελειώσει.

Άπαντες εκτός από τους ποδοσφαιριστές του ΟΦΗ που με τον Ευγένιο Γκέραρντ στον πάγκο πέτυχαν την μεγαλύτερη ανατροπή στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Στο 51’ σκόραρε ο Μαρινάκης και στο 62’ ο Βέρα μειώνοντας σε 4-2. Το σκορ αυτό διατηρήθηκε για μεγάλο διάστημα και μετά το 85’ άλλαξαν τα πάντα. Τρίτο γκολ από τον Μπατσινίλα και αμέσως η ισοφάριση με 4-4 ξανά από τον Βέρα. Στα λεπτά που απέμεναν ο ΟΦΗ δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη και πιστός στο ραντεβού του με μια ιστορική ανατροπή έκανε το 4-5 στις καθυστερήσεις με εκτέλεση φάουλ του Στέφανου Βάβουλα…

ΣΚΟΡΕΡ: 31’ Ντέταρι, 42’ Μητρόπουλος, 44’ Κωφίδης, 50’ Τσιαντάκης - 51’ Γ.Μαρινάκης, 62’, 86’ Βέρα, 85’ Μπατσινίλας, 90’+ Βάβουλας

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ίμρε Κόμορα): Ράντος, Αλεξίου, Αποστολάκης, Καραταΐδης, Παχατουρίδης, Η.Σαββίδης (76’ Καλογερόπουλος), Κωφίδης, Ντέταρι, Τσαλουχίδης, Τσιαντάκης, Μητρόπουλος (76’ Σοφιανόπουλος).

ΟΦΗ (Έγκε Γκέραρντ): Χανιωτάκης, Ν.Παπαδόπουλος, Πατεμτζής, Τσίμπος, Βάβουλας, Γκουλής, Βέρα, Π.Μαρινάκης (46’ Παπαβασιλείου), Νιόπλιας, Γ.Μαρινάκης (67’ Μπατσινίλας), Κάβουρας

To video της ιστορικής ανατροπής

Η ανάρτηση της ΠΑΕ ΟΦΗ για την ιστορική επέτειο

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News