ΟΦΗ: "Ψηλώνει" από τον Μπούση και τον Λυσάνδρου

Απόψεις
ΟΦΗ: "Ψηλώνει" από τον Μπούση και τον Λυσάνδρου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε άλλο επίπεδο η κρητική ομάδα, με ρεαλιστικούς στόχους και οράματα μέσα από την ανάγνωση της μέχρι τώρα εμπειρίας από την πορεία της και τα στρεβλά δεδομένα του ελληνικού πρωταθλήματος - Ο νέος διευθύνων σύμβουλος με την ευρεία αποδοχή και το συναρπαστικό ιστορικό...

Ο ΟΦΗ άλλαξε επίπεδο προσαρμόζοντας την ποδοσφαιρική κοσμοθεωρία της ηγεσίας του στα ρεαλιστικά δεδομένα του ελληνικού πρωταθλήματος, κρατώντας όχι μόνο τις αξίες του, αλλά αναδεικνύοντάς της και εξαιρετικά ενισχυμένες.

Αυτό καταλάβαμε μέσα από τις λέξεις των ηγετών και των στελεχών του στη χθεσινή συνέντευξή τους, έχοντας ήδη λάβει το μήνυμα (αγωνιστικά) από τα λόγια και τα έργα του Νίκου Νιόπλια.

Ο ΟΦΗ ψηλώνει τους στόχους του. Οι ιδεαλισμοί που εκφρασθεί στην αρχή του εγχειρήματος Μπούση, ως ανεκτό ακόμη και το ενδεχόμενο υποβιβασμού της ομάδας μπροστά στο απόλυτο της εφαρμογής του "πλάνου", ξεπεράσθηκε ή καλύτερα μεταμορφώθηκε μέσα από τη σοφία, που έδωσε η ίδια η τριβή.

Άλλωστε το σχέδιο σε όλα τα επίπεδα, από τις εγκαταστάσεις ως την ομάδα που θα ξεσηκώνει από παλμό τον κόσμο της μέσα στην έδρα, φανέρωσε τον εμπλουτισμό του με τις κινήσεις ενδυνάμωσης του ρόστερ που είναι άμεσα μπροστά, μαζί με τους σπόρους που έριξε ο μεγαλομέτοχος για το όραμα ενός σύγχρονου γηπέδου.

Η πιο απτή απόδειξη για την επερχόμενη ανώτερη λειτουργία του ποδοσφαιρικού οργανισμού που λέγεται ΟΦΗ, είναι η παρουσία του Μηνά Λυσάνδρου ως νέου διευθύνοντος συμβούλου στην ΠΑΕ, ο οποίος μέσα από μια και μόνο φράση του, έδειξε όλα όσα δημιουργικά έπονται :  «Η λέξη όραμα και αυξημένη πρόκληση είναι στον ΟΦΗ».

-Ο Μηνάς Λυσάνδρου είναι παράγοντας μεγάλης και ευρείας αποδοχής, με πλούσιο έργο πίσω του στο ποδόσφαιρο, χωρίς αμφισβήτηση.

-Υπήρξε ο ίδιος ποδοσφαιριστής, με οικογενειακή αγωγή και κληρονομιά, αφού ο πατέρας του Στέφανος ως αρχηγός της Ανόρθωσης κατά τη διάρκεια της Τουρκικής εισβολής, έδειξε την ανδρεία του και το ποδοσφαιρικό του φιλότιμο. Μαζί και είκοσι φορές διεθνής με την Κύπρο. Δυνατό dna.

Είναι πετυχημένος δικηγόρος, έχει αφήσει το στίγμα του ως πρόεδρος της Superleague μέσα από μακριές λίστες θετικών ενεργειών σε ένα τόσο δύσκολο περιβάλλον. Είναι και γεμάτος από εμπειρία ως αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ ΑΕΚ. Πολλοί είναι εκείνοι που έχουν εκφραστεί δημόσια από κάθε πλευρά πιστεύοντας πως θα έπρεπε να του παραδοθούν τα κλειδιά του ελληνικού ποδοσφαίρου, αναγνωρίζοντας το ήθος του, δίπλα στις ικανότητές του.

Ο πήχης του ΟΦΗ  με την παρουσία του, ανεβαίνει αυτονόητα πολύ ψηλά, αλλά η τιμή είναι αμφίπλευρη, γιατί η συνεργασία, ήλθε με επίκεντρο την ίδια ηθική και φιλοσοφία που εκφράζει σταθερά η ίδια η ΠΑΕ ΟΦΗ στο διαταραγμένο πεδίο του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ο ΟΦΗ ενδυνάμωσε το δικό του οπλοστάσιο, με όπλα προηγμένης τεχνογνωσίας, απέναντι σε ομάδες που υπονόησε ο Μιχάλης Μπούσης, ότι εξαρτώνται και «στηρίζονται» σε μεγάλες ομάδες. Το κοινό μυστικό του βάλτου που κρατά σε ομηρία το ελληνικό ποδόσφαιρο.

-Βάσιμα αισιόδοξη και δυνατή, η προοπτική, που δεν επιδέχεται μικρά λόγια…

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News