Νιόπλιας: «Οραματίζομαι ένα δυνατό και σταθερό ΟΦΗ»

Ποδόσφαιρο
Νιόπλιας: «Οραματίζομαι ένα δυνατό και σταθερό ΟΦΗ»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο προπονητής της ομάδας του Ηρακλείου έδωσε το στίγμα για τη νέα σεζόν

Το φινάλε της εφετινής σεζόν, δίνει τη… σκυτάλη στην επόμενη και αυτό «κυριάρχησε» στη συνέντευξη Τύπου του Νίκου Νιόπλια μετά το ματς του ΟΦΗ με τον Παναιτωλικό.

Ο 56χρονος προπονητής που αναλαμβάνει να «χτίσει» την ομάδα του μέλλοντος, απάντησε για αρκετά ζητήματα που αφορούν το σχεδιασμό της ομάδας.

Τόνισε ότι η απόφαση του να παραμείνει στο «τιμόνι» των «ασπρόμαυρων» δεν ήταν δύσκολη, προσθέτοντας ότι οραματίζεται ένα ΟΦΗ με σταθερότητα και αγωνιστική δυναμική.

Αναλυτικά οι τοποθετήσεις του έμπειρου τεχνικού:

Για το σημερινό τελευταίο παιχνίδι: «Για ένα μεγάλο διάστημα στο παιχνίδι, είχαμε πάρα πολύ καλή εικόνα. Θα μπορούσαμε να είχαμε… καθαρίσει τον αγώνα και τελικά μπήκαμε σ’ αυτό το… τρυπάκι που μπαίνουμε συνεχώς. Υπάρχει λόγος, γιατί είχαμε υπολογίσει και τις αλλαγές, ότι πρέπει να δώσουμε χρόνο στους τραυματίες και να δώσουμε περισσότερο βάρος σ’ αυτό. Βλέπεις όμως, ότι αυτό φέρνει μια χαλαρότητα και από αυτό δεν πήραμε τη νίκη, ενώ είχαμε πολύ καλή εικόνα για μεγάλο διάστημα».

Για την απώλεια του Μίλτου Ανδρεανίδη: «Η απώλεια του Μίλτου μας επηρέασε όλους. Σχεδόν μαζί ήρθαμε, το ’82 αυτός, το ’83 εγώ. Κάναμε πολύ παρέα. Ένα απίστευτο παιδί. Μπορεί να μαλώνεις αυτή τη στιγμή και την επόμενη να σ’ αγκαλιάζει, πάντα να ζητάει συγγνώμη. Ήταν παίκτης καρδιάς και τελικά προδόθηκε από την καρδιά του. Να συλλυπηθούμε τους δικούς του και ήταν πράγματι μια μέρα δύσκολη για μας».  

Η αναφορά στην απόφαση του να παραμείνει στην τεχνική ηγεσία: «Αυτό που με έκανε, τόσο γρήγορα να πάρω την απόφαση ήταν η επιθυμία του προέδρου πρώτα-πρώτα. Το τηλεφώνημα που μου έκανε. Ο σεβασμός και η εκτίμηση που έδειξε στην προσπάθεια που έκανα. Η επιθυμία των παιδιών που είναι στην ομάδα, του Γιάννη, του Γιώργου. Πιστεύω δεν ήταν δύσκολο για μένα, αλήθεια είναι αυτό. Θα προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις, πέρα το γεγονός ότι είμαι ένας από αυτούς που έχουν γράψει μεγάλη ιστορία σ’ αυτή την ομάδα, αλλά θα το δω όχι φιλικά, αλλά αποκλειστικά επαγγελματικά. Πρέπει να το βλέπεις επαγγελματικά. Αν υπάρχει το συναίσθημα, σ’ αυτή την περίπτωση υπάρχει και σε μεγάλο βαθμό, όμως μόνο όταν το δεις επαγγελματικά θα πετύχουμε. Για αυτό ήταν η απόφαση μου τόσο γρήγορη».

Για τον σχεδιασμό του ρόστερ: «Ακόμη δεν είναι εύκολο να απαντήσεις για το σχεδιασμό, γιατί πρώτα πρέπει να ξεκαθαρίσεις το ρόστερ. Έχουμε μεγάλο ρόστερ και πρέπει να καθίσουμε να τα βάλουμε κάτω, οι υπεύθυνοι που είναι μαζί με μένα στο σχεδιασμό της ομάδας. Μπορώ να πω, μια εβδομάδα με δέκα μέρες, που θα χρειαστεί να ξεκαθαρίσεις. Προηγείται αυτό και μετά κάνεις προσθέσεις». 

Για τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στο έμψυχο δυναμικό: «Θα πρέπει να γίνουν σίγουρα. Έχουμε και πάρα πολύ καλούς ποδοσφαιριστές, σίγουρα θέλουμε καλούς ποδοσφαιριστές για να σταθούμε σε ένα καλό επίπεδο. Νομίζω ότι το χρειαζόμαστε, γιατί δε μπορείς να πεις σε μια σεζόν η οποία δεν πήγε καθόλου καλά, ότι δε χρειαζόμαστε. Αυτό δε θα ήταν ωραίο».

Σχετικά με τις κινήσεις στις μεταγραφές: «Πρώτα να δούμε τα συμβόλαια, δηλαδή οι υπεύθυνοι που τα ξέρουν, γιατί εγώ τώρα είμαι στην ομάδα. Αυτό δεν είναι και δική μου δουλειά. Η δική μου δουλειά είναι, μαζί με τους συνεργάτες, να μου προτείνουν παίκτες, να πω τι θέσεις μας λείπουν, τι παίκτες μένουν. Δεν είναι εύκολο από τη μια μέρα στην άλλη. Επιπλέον υπάρχει πολύς χρόνος. Δεν είναι όπως πέρυσι, που σε μια εβδομάδα έπρεπε να αποφασίσεις. Υπάρχουν πιο πολλοί ελεύθεροι παίκτες. Πέρυσι φοβήθηκαν ότι δε θα βρουν ομάδα και έμειναν στις ίδιες ομάδες που ήταν. Νομίζω θα υπάρχει μεγάλος αριθμός ελεύθερων παικτών».

Όσο για το στόχο του ΟΦΗ τη νέα σεζόν υπογράμμισε: «Τα τρία χρόνια, είμαστε… πάνω-κάτω. Είναι ένα… ασανσέρ, δεν πρέπει να συμβαίνει αυτό. Πρώτα πρέπει να σταθεροποιήσουμε την απόδοση μας και να σταθεροποιηθούμε σε μια θέση καλή. Όταν σταθεροποιηθείς δε θα χρειάζεται να κάνεις και πολλές αλλαγές στο ρόστερ, παρά μόνο μερικές προσθαφαιρέσεις. Αν δεν έρθει η σταθεροποίηση, νομίζω ότι δε θα μπορούμε να πάμε προς τα πάνω. Αν θέλουμε μια θέση, θα είμαστε κοντά στα Play off ή εκεί, δε μπορούμε να είμαστε στη 12η, 13η θέση».

Αν χρειάζεται να αλλάξουν πολλά: «Αν αλλάξουν πολλά ή όχι, θα τα πούμε κατά τη διάρκεια, γιατί είναι πολύ νωρίς. Πρέπει να γίνει όλο το ξεκαθάρισμα, να δούμε ποιοι θα μείνουν κι από κει και πέρα να χτίσεις».

Για τον ΟΦΗ που οραματίζεται: «Οραματίζομαι μια ομάδα που να είναι πολύ δυνατή μέσα εδώ στο σπίτι της, γιατί τα τελευταία χρόνια λίγο το χάσαμε. Το δεύτερο να έχει μια αγωνιστική ταυτότητα και το τρίτο να μην έχουμε τα… πάνω-κάτω».

Τι θα επιδιώξει να αλλάξει ενόψει της νέας σεζόν: «Εγώ δεν είμαι δογματικός σε ένα σύστημα. Την 3αδα την έβαλα, γιατί δεν είχαμε winger και έπρεπε να βρω που είναι τα δυνατά μας σημεία στα χαφ, όταν γύρισε ο Ντε Γκούζμαν, ο Σακόρ και ο Μεγιάδο. Είδαμε ότι έχουμε μια 3αδα πολύ καλή. Δεν είχαμε winger, γιατί ο Σαρδινέρο είχε μάθει να παίζει σαν φορ και 1-2 ματς που έπαιξε στην πτέρυγα, ήταν έξω από τα νερά του. Αναγκάστηκα να παίξουμε 3αδα πίσω και δύο μπροστά. Του χρόνου θα είναι πιο ευέλικτα τα σχήματα. Πάντα με 4αδα παίζω, αλλά υπάρχουν και παιχνίδια που μπορείς να παίξεις 3αδα, δεν είμαι δογματικός».

Για τον αριθμό των παικτών στο ρόστερ: «Είναι πάρα πολλοί και δε μπορείς να κάνεις ούτε προπόνηση. Επίσης, μετά στα αποδυτήρια δε θα υπάρχει καλή χημεία, καλή νοοτροπία, γιατί φανταστείτε να παίζεις μόνο Κύπελλο ή μόνο πρωτάθλημα, δηλαδή ένα παιχνίδι κάθε Κυριακή και να παίζουν 11, 18 και μετά 12 να πρέπει να αποκλείσεις. Φυσικά το ρόστερ πρέπει να μειωθεί».

Για τις ομάδες υποδομής και τις σκέψεις που υπάρχουν: «Πάντα πρέπει να ρίχνουμε το βλέμμα στους μικρούς, γιατί θα χρειαστεί και στο Κύπελλο να έχουμε επαγγελματίες. Βλέπω ότι γίνονται πολλές ανακατατάξεις στα στρώματα της ακαδημίας, ο Μανόλης πήρε τώρα παιδιά που είναι πιο μικρά σε ηλικία. Σίγουρα θα τα προσέχουμε, είναι ωραίο να έχεις παιδιά από τις ακαδημίες».

Για το αν υπάρχουν θετικά στοιχεία που κρατάει: «Πάντα υπάρχουν και καλά στοιχεία, αλλά δε μπορείς να πεις ότι μια χρονιά είναι καλή. Είναι πολύ λίγα, γιατί αν ήταν πολλά τα στοιχεία αυτά, δε θα παλεύαμε μέχρι την τελευταία στιγμή για να σωθούμε. Έχουμε ένα κορμό καλό, ένα αριθμό αξιόλογων παικτών. Όταν λείπουν, η ομάδα έχει σκαμπανεβάσματα».

Για το ενδεχόμενο νέων προσώπων στο τεχνικό τιμ: «Αυτό δεν το ξέρω. Αυτές τις συζητήσεις θα τις κάνεις ο Γιάννης, που είναι ο υπεύθυνος. Να μιλήσει με τα παιδιά που είναι αυτή τη στιγμή. Δεν το γνωρίζω».   

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News