Η αρχή του… καλοκαιριού: Ο σχεδιασμός του ΟΦΗ και η απόφαση Νιόπλια!

Ποδόσφαιρο
Η αρχή του… καλοκαιριού: Ο σχεδιασμός του ΟΦΗ και η απόφαση Νιόπλια!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο απολογισμός της χρονιάς που «φεύγει», είναι η… εκκίνηση της νέας

Η αντίστροφη μέτρηση για τους καλοκαιρινούς μήνες έχει αρχίσει και μαζί – σε ποδοσφαιρικό επίπεδο – έρχεται στο προσκήνιο η νέα σεζόν.

Η αρχή της, είναι η περίοδος του σχεδιασμού για τις ομάδες, πριν οι ποδοσφαιριστές χρειαστεί να πατήσουν ξανά χορτάρι στις αρχές Ιουλίου.

Έτσι και για τον ΟΦΗ, η… σκυτάλη έχει δοθεί στο «χτίσιμο» της ομάδας για την επόμενη χρονιά, ανεξάρτητα με το βαθμό… αναδόμησης.

Άλλωστε και η συνέντευξη Τύπου της ερχόμενη Δευτέρας, παρά τον δεδομένα απολογιστικό της χαρακτήρα, αφορά κατά μεγάλο ποσοστό και το… αύριο.

Είναι η «χάραξη» της νέας διαδρομής, που στόχος των ανθρώπων της κρητικής ΠΑΕ, είναι να μην έχει καμία σχέση με τον εφετινό… Γολγοθά.

Όλα δείχνουν, ότι έχουν ήδη συζητηθεί κάποιοι βασικοί άξονες, ώστε ο ΟΦΗ να έχει ένα δυναμικό αγωνιστικό προφίλ, μέσα από τις κινήσεις που θα γίνουν.

Οι πρώτες πληροφορίες λένε, ότι αναμένεται ένα… θερμό καλοκαίρι και με την παρουσία του Μιχάλη Μπούση θα «χαρτογραφηθεί» το πεδίο δράσης.

Το μπάτζετ της ομάδας του Ηρακλείου, το πώς θα κινηθεί γενικά η ποδοσφαιρική αγορά και οι εσωτερικές «ανακατατάξεις, είναι μόνο κάποια από τα «μέτωπα».

Άλλωστε, το περυσινό καλοκαίρι βρίσκεται όλες τις ομάδες να κινούνται στο «θολό» τοπίο της εποχής του κορωνοϊού, ενώ φέτος τα δεδομένα κάπως διαφορετικά.

Πριν όμως η συζήτηση φτάσει στη διαμόρφωση του ρόστερ, υπάρχει το θέμα του προπονητή. Ο Νίκος Νιόπλιας θα κληθεί να αποφασίσει, «ζυγίζοντας» και την παραμικρή λεπτομέρεια για την προοπτική επιστροφής στους πάγκους με μακροχρόνιο πλέον ορίζοντα.

Όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν στο γεγονός, ότι στον ΟΦΗ δεν υπάρχουν «δεύτερες σκέψεις». Θα ήθελαν ο Νίκος Νιόπλιας να συνεχίσει στο «τιμόνι» της ομάδας, με ένα σταθερό πλέον μοτίβο.

Άλλωστε, η παρουσία του το τελευταίο δίμηνο ήταν μια συγκεκριμένη συνθήκη, μια «ειδική αποστολή» για την παραμονή στη Super League.

Στην προοπτική μια συνεργασίας σε σταθερή βάση, η τελική απόφαση φαίνεται πως ανήκει στον 56χρονο προπονητή. Υπάρχουν αρκετά που είναι στο… τραπέζι της συζήτησης για να φτάσουμε στο τελικό αποτέλεσμα.

Η χημεία, η συνοχή και το κλίμα που υπάρχει δεν χωράει αμφισβήτησης, αφού ο Νιόπλιας είναι μέλος της «οικογένειας» του ΟΦΗ εδώ και σχεδόν 40 χρόνια.

Από κει και πέρα, η πρόταση από την ΕΠΟ για να αναλάβει το γενικό «κουμάντο» στις Εθνικές ομάδες, είναι επίσης ένας παράγοντας που μπορεί να καθορίσει τις εξελίξεις.

Δεν είναι ένα απλό σενάριο, αλλά συγκεκριμένο πρότζεκτ συνεργασίας με την Ομοσπονδία, που φυσικά δεν περνάει απαρατήρητο.

Μπορεί η συνέντευξη Τύπου της Δευτέρας να συνοδευτεί με οριστικές εξελίξεις; Μοιάζει κοντινό ως χρονοδιάγραμμα, αλλά και… μακρινό ταυτόχρονα. Ίδωμεν…

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News