Ο ΟΦΗ ανήκει στη Super League 1 και πανηγυρίζει τη σωτηρία του!

ΟΦΗ
Ο ΟΦΗ ανήκει στη Super League 1 και πανηγυρίζει τη σωτηρία του!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκη ΟΦΗ με 0-2 στη Λαμία την ώρα που Παναιτωλικός και Λάρισα γνώριζαν ήττες από Βόλο και Ατρόμητο

Σε μια από τις πιο δύσκολες χρονιές της ιστορίας του ο ΟΦΗ κατάφερε έστω και στο… παρά πέντε να σώσει την παρτίδα και εδώ και λίγα λεπτά πανηγυρίζει και μαθηματικά την παραμονή του στη Super League!

H αποψινή νίκη με 0-2 στην έδρα της Λαμίας, σε συνδυασμό με τις ήττες του Παναιτωλικού με 1-3 από τον Ατρόμητο και της ΑΕΛ με 3-1 από το Βόλο, χάρισαν στον ΟΦΗ οριστικά τη σωτηρία του και πλέον το παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής με τον Παναιτωλικό στο «Γεντί Κουλέ» είναι αδιάφορο βαθμολογικά για τον ΟΦΗ.

Με τα σημερινά αποτελέσματα η ΑΕΛ υποβιβάστηκε και μαθηματικά στην SL2 ενώ ο Παναιτωλικός ανεξαρτήτως αποτελεσμάτων στο φινάλε θα παίξει μπαράζ παραμονής με την ομάδα που θα τερματίσει 2η στην SL2.

Η εξέλιξη του αγώνα και της 6ης αγωνιστικής των Play Out

1' Ξεκίνησε η αναμέτρηση στο γήπεδο "Αθανάσιος Διάκος".

5' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΦΗ 0-1: Η ομάδα του Ηρακλείου "χτίζει" την επίθεση από δεξιά, η μπάλα από τον Μεγιάδο φτάνει στον Σακόρ μέσα στην περιοχή και αυτός με δυνατό διαγώνιο σουτ στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα για το 0-1. 

10' Δυνατό σουτ του Ορτέγκα έξω από την περιοχή, η μπάλα λίγο έξω από τα αριστερό κάθετο δοκάρι του Βάτερμαν. 

14' ΔΟΚΑΡΙ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ: Λάθος από τον Βούρο που χάνει τη μπάλα από τον Γκαζαριάν στα όρια της μεγάλης περιοχής, το πλασέ του Αρμένιου σταματά στο κάθετο δοκάρι.

15' ΔΟΚΑΡΙ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ: Εκτέλεση φάουλ του Ντέλετιτς, ψηλοκρεμαστή κεφαλιά του Τζανετόπουλου, η μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Βάτερμαν. 

*Στο 15ο λεπτό των αγώνων: Η Λάρισα χάνει 1-0 από τον Βόλο στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, ενώ στο Αγρίνιο ο Ατρόμητος προηγείται 0-1 του Παναιτωλικού. 

*Λίγο μετά τα 20 λεπτά και στις τρεις αναμετρήσεις, ο Ατρόμητος πετυχαίνει δεύτερο τέρμα στο Αγρίνιο. 

26' Μεγάλη ευκαιρία για τον ΟΦΗ. Ο Ντε Γκουζμάν με ωραία πάσα βρίσκει τον Γιάννου, που χάνει μοναδική ευκαιρία από τη μικρή περιοχή, με τον Επασί να αποκρούει σωτήρια σε κόρνερ. 

28' Άστοχο σουτ του Ντέλετιτς μέσα από την περιοχή. 

42' Κίτρινη κάρτα για τον Διαμαντή. 

44' "Αγγίζει" ξανά το γκολ ο ΟΦΗ. Γύρισμα του Ντε Γκουζμάν από αριστερά, από πολύ πλάγια θέση θα πλασάρει ο Γιάννου και ο Επασί αποκρούει σε κόρνερ. 

Τέλος πρώτου ημιχρόνου, 0-1 το αποτέλεσμα. 

Ο ΟΦΗ έχει το αποτέλεσμα που θέλει ως τώρα και ευνοϊκά αποτελέσματα από Αγρίνιο και Πανθεσσαλικό Στάδιο.

Στην ανάπαυλα των παιχνιδιών, ο Ατρόμητος νικά 0-2 τον Παναιτωλικό και ο Βόλος 2-0 τη Λάρισα.

Αν οι αγώνες ολοκληρωθούν όπως έχουν τώρα τα αποτελέσματα, η ομάδα του Ηρακλείου εξασφαλίζει την παραμονή και μαθηματικά. 

46' Ξεκίνησε το δεύτερο 45λεπτο.

46 Τρεις αλλαγές για τη Λαμία. Εκτός αγώνα οι Πααλαβαντισβίλι, Βασιλακάκης και Γκαζαριάν, στη θέση τους οι Μπεχαράνο, Τιρόνε και Ρόμανιτς. 

54' Καλή στιγμή για τους Κρητικούς. Ωραία εκτέλεση φάουλ του Ντε Γκουζμάν, η μπάλα θα περάσει δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Επασί. 

63' Πρώτη αλλαγή για τον ΟΦΗ. Ο Νέιρα στη θέση του Γιάννου. 

67' Αλλαγή για τη Λαμία. Ο Προβυδάκης στη θέση του Βλάχου. 

*Στο 70ο λεπτό και τα τρία παιχνίδια. Η Λάρισα έχει μειώσει 2-1 στην έδρα του Βόλου, παραμένει το Παναιτωλικός-Ατρόμητος 0-2. 

76' Κίτρινη κάρτα στον Μπεχαράνο. 

79' Τελευταία αλλαγή για τους γηπεδούχους, ο Πίτι στο ματς αντί του Τζανδάρη. 

81' ΓΚΟΛ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΦΗ, 0-2 Ο ΝΤΕ ΓΚΟΥΖΜΑΝ!

Ο Σακόρ κερδίζει τη μπάλα και δίνει στο Σαρδινέρο, ο Ισπανός βγάζει μόνο στην αντεπίθεση τον Ντε Γκουζμάν και ο Ολλανδός απέναντι από τον Επασί, στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα και ο ΟΦΗ απέχει μόνο λίγα λεπτα πλέον από την οριστική παραμονή του στη Super League 1. 

85' Mεγάλη ευκαιρία με τον Σακόρ για να βάλει και 3ο γκολ ο ΟΦΗ, η κεφαλιά του MVP της κρητικής ομάδας περνάει άουτ.

86' Δύο αλλαγές για τον ΟΦΗ, ο Λυμπεράκης στη θέση του Κοροβέση και ο Στάρτζεον στη θέση του Σαρδινέρο.

Ο Ατρόμητος κάνει το 0-3 στο Αγρίνιο και στέλνει οριστικά τον Παναιτωλικό στα μπαράζ παραμονής με αντίπαλο τον δεύτερο της Super League 2 ενώ η ΑΕΛ που χάνει 3-1 στο Βόλο αποχαιρετά τη Super League 1 από σήμερα.

90' Κλείνει τις πέντε αλλαγές του ο ΟΦΗ και αποχωρούν οι σκόρερ. Ο Ουές μπαίνει στη θέση του Σακόρ και ο Μπαλογιάννης στη θέση του Ντε Γκουζμάν

ΛΑΜΙΑ (Μιχάλης Γρηγορίου): Επασί, Βλάχος (67' Προβυδάκης), Αντέτζο, Τζανετόπουλος, Ορτέγκα, Παλαβαντισβίλι (46' Μπεχαράνο), Τζανδάρης (79' Πίτι), Βασιλακάκης (46' Τιρόνε), Ντέλετιτς, Γκαζαριάν (46' Ρόμανιτς), Καραμάνος.

ΟΦΗ (Νίκος Νιόπλιας): Βάτερμαν, Βαφέας, Διαμαντής, Βούρος, Μαρινάκης, Κοροβέσης (86' Λυμπεράκης) Μεγιάδο, Σακόρ (90' Ουές), Ντε Γκουζμάν (90' Μπαλογιάννης), Σαρδινέρο (86' Στάρτζεον), Γιάννου (63' Νέιρα).  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News