ΟΦΗ: Αιχμή του δόρατος το ίδιο το κίνητρο

Απόψεις
ΟΦΗ: Αιχμή του δόρατος το ίδιο το κίνητρο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο ΟΦΗ του Νιόπλια ξέρει τι θέλει και πως θα το πάρει στη δύσκολη έδρα της αήττητης από τον Ιανουάριο οικοδέσποινας Λαμίας -

Στον ΟΦΗ, η αποκατάσταση των πληγωμένων του σημείων από την ακανόνιστη πορεία του στο δεύτερο μισό της κανονικής περιόδου, έχει αναδείξει το πραγματικό του φρόνημα, που καθιστά τους παίκτες μαχητές και διεκδικητές της νίκης. Λίγο ή πολύ η νέα καθαρή αγωνιστική εικόνα της ομάδας, ολοένα και αναδεικνύει τη λάμψη της.

Η εικόνα και τα αποτελέσματα από τις ως τώρα μάχες των πλέι άουτ, έχει δυναμώσει την πίστη ότι η ομάδα με τη δυναμική της θα προασπίσει το κίνητρο της στη Λαμία. Έχει δείξει ότι ξέρει τι θέλει από παιχνίδι σε παιχνίδι και αυτό θα κάνει με αυξημένη διάθεση και έμπνευση τώρα που αγώνας του κορυφώνεται για να σώσει αυτά που αξίζει να έχει μαζί τον κόσμο της.

Μια ακόμη φορά ο Νιόπλιας χρησιμοποίησε τις σωστές λέξεις μέσα από τις δηλώσεις του για να δώσει προσανατολισμό και κατεύθυνση. Οι δυο τελευταίες αγωνιστικές μοιάζουν με μια σκληρή παρτίδα πόκερ, που χρειάζεται να δείξεις το καλό χαρτί σου και να αντιμετωπίσεις το παιχνίδι πάνω στο τραπέζι με συγκέντρωση και καλή ψυχολογία. Πόσο μάλλον τώρα που ο ΟΦΗ είναι "πάνοπλος" με όλα τα καλά χαρτιά στη διάθεσή του.

Ακριβώς όπως τα είπε ξανά ο Νιόπλιας να γίνουν. Ο ΟΦΗ έχει ανακτήσει πλήρως την ψυχολογία και την αυτοπεποίθησή του, που αποτελούν ασπίδα στο όποιο άγχος των δυο αγωνιστικών που θα κρίνουν τον στόχο του. Ο αγώνας  στη Λαμία, είναι τεράστιας σημασίας.

 Η Λαμία μπορεί να έχει τσεκάρει το εισιτήριο της παραμονής, αλλά απαιτεί προσοχή παίζοντας στην αναμέτρηση με τον ΟΦΗ, με επετειακή φανέλα και με φόντο τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση. Ανεβάζει στροφές σε τέτοιο κλίμα... (Συμβολική κίνηση για τα “200 χρόνια Ελληνικής Ανεξαρτησίας”)

Είναι ευνόητο πως πρόκειται για ένα ματς που είναι ζωής θανάτου για έναν, αφού ο αντίπαλος το μόνο κίνητρο που έχει είναι το γόητρό του.

Το έθεσε μάλιστα με εξαιρετική λογική ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΣ Λαμία, Πανουργιάς Παπαϊωάννου σε συνέντευξή του, βλέποντας ως κίνητρο για την ομάδα του ότι έχει να γνωρίσει την ήττα στην έδρα της από τα τέλη Ιανουαρίου, μετρώντας έξι συνεχόμενους αγώνες αήττητη: "Ξέρουμε ότι ο ΟΦΗ παίζει την ζωή του. Και αν θέλουμε να είμαστε τυπικοί στο ποδοσφαιρικό γίγνεσθαι της Super League, να παίξουμε το παιχνίδι, όπως πρέπει να το παίξουμε. Αλλά δεν μπορούμε να μην ισχύει και η παράμετρος ότι η μια ομάδα μπαίνει μέσα για την ζωή της και η άλλη έχει εξασφαλίσει την παραμονή. Βέβαια τα παιδιά θέλουν να ανεβούν ψηλά. Αυτό το ξέρω και το ακούω. Και πιστεύω να βγάλουμε μια δυναμική και να συνεχίσουμε το αήττητο αυτό. Θα είναι δύσκολο παιχνίδι και για τις δύο ομάδες".

Μικρά στατιστικά από τη «φόρμα» Λαμίας και ΟΦΗ

Τελευταία φορά που έχασε στην έδρα της η Λαμία ήταν από την ΑΕΚ (0-1) στις 11 Ιανουαρίου.

Οι μέσοι συντελεστές βαθμών ανά παιχνίδι είναι για την Λαμία στην έδρα της (1.00) και για τον ΟΦΗ εκτός έδρας (0.94). Πολύ κοντά δηλαδή.

Αν το δούμε και με ποσοστά η Λαμία ως οικοδεσπότης έχει 20% στις νίκες της στο πρωτάθλημα, ενώ ο ΟΦΗ 25% στις νίκες εκτός έδρας.Η δε Λαμία δεν κατάφερε να σκοράρει στο 53% των εντός έδρας αγώνων της.

Και οι δύο έχουν καλύτερο τέταρτο εντός και εκτός αντίστοιχα το  46'-60'. Όπως έχει ήδη τονισθεί ο ΟΦΗ δεν δέχτηκε κανένα γκολ στα τελευταία του εκτός έδρας ματς. Η υπεροχή της Λαμίας είναι στη «φόρμα» των τελευταίων αγωνιστικών, όπου συγκέντρωσε μέσο όρο βαθμών ανά παιχνίδι 1.63, έναντι 1,13 του ΟΦΗ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News