ΟΦΗ: Το καλύτερο σενάριο και συγκριτικές αναφορές

Απόψεις
ΟΦΗ: Το καλύτερο σενάριο και συγκριτικές αναφορές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ορίζοντας περισσότερο την τύχη του από τους άλλους "δύο" μονομάχους για την άμεση παραμονή και την αποφυγή του μπαράζ - Η παγωμένη καταγγελία που... ξεπάγωσε - 11+1 "σφηνάκια"

Ο ΟΦΗ συνεχίζει αήττητος στα πλέι άουτ, έχοντας στο μυαλό του το ραντεβού του στις 8 Μαΐου στη Λαμία, όπου με νίκη και συνδυασμό αποτελεσμάτων στα ματς της ΑΕΛ και του Παναιτωλικού μπορεί να τσεκάρει την παραμονή του, καθιστώντας την τελευταία αναμέτρηση του στο Ηράκλειο, με τον Παναιτωλικό, στις 15 Μαίου, απλά πανηγυρική!

Αυτό όμως είναι απλά το καλύτερο σενάριο, που για να συμβεί θέλει  νίκη ΟΦΗ στη Λαμία και παράλληλα να μην κερδίσει η ΑΕΛ στο Βόλο και να ηττηθεί από τον Ατρόμητο στο Αγρίνιο ο Παναιτωλικός. Σε άλλες περιπτώσεις το ενδιαφέρον θα συνεχιστεί και θα αφορά εν μέρει την τελευταία θέση και συντριπτικά τη θέση που οδηγεί στο διπλό μπαράζ με την δευτεραθλήτρια της Superleague 2.

Ο ΟΦΗ ορίζει περισσότερο από τους άλλους δύο την τύχη του, στα αρκετά σενάρια, αφού  ανεξάρτητα τι θα κάνει στη Λαμία, εφόσον κερδίσει στο φινάλε τον Παναιτωλικό, τότε θα τερματίσει στη δωδέκατη σωτήρια θέση την οποία ήδη κατέχει...

Επιθετικά καλύτερος μαζί τους...

Επιθετικά ο ΟΦΗ είναι καλύτερος με τις ως τώρα επιδόσεις του στο πρωτάθλημα, από τους δυο τωρινούς ανταγωνιστές του. Έχει επιτύχει συνολικά 26 γκολ, έναντι 20 της Λαμίας και 17 του Παναιτωλικού που είναι οι χειρότερες επιθέσεις στο πρωτάθλημα.

Όχι όμως και αμυντικά, αφού ο ΟΦΗ έχει τη χειρότερη άμυνα (45). Η Λαμία και ο Παναιτωλικός έχουν από 40 και 39, αντίστοιχα...

-Το διάστημα 46-60 παραμένει το μόνο θετικό στα γκολ που έχει πετύχει και έχει δεχθεί από την αρχή της σεζόν με 6-4. Στα άλλα τέταρτα έχει δεχθεί περισσότερα γκολ, απ' όσα έχει πετύχει, συνολικά. Στην έδρα του το μοναδικό θετικό τέταρτο είναι στο διάστημα 61-75 με 5-4, ενώ έχει κι ένα ισόπαλο (4-4) μεταξύ 46ου και 60ού λεπτού. Εκτός έδρας το θετικό είναι με 2-0 στο 45-60 με ένα ισόπαλο 3-3, στο 31-45.

-Μετά τη νίκη στη Λάρισα, οι 15 βαθμοί των εκτός έδρας αγώνων του, υπερέχουν στον βαθμολογικό πίνακα από τα γκολ που πέτυχε στην έδρα του (13)

Η καταγγελία που «παγώνει» και «ξεπαγώνει»…

Τα περίεργα φαινόμενα στο ελληνικό πρωτάθλημα δεν λένε να εκλείψουν. Η επίσημη καταγγελία της ΑΕΛ στην ΕΕΑ με λίγα λόγια υποστηρίζει πως ο αγοραστής του ΠΑΣ Γιάννινα σχετίζεται επιχειρηματικά με δύο επιχειρηματίες, ιδιοκτήτες και συνιδιοκτήτες ΠΑΕ της Super League, ενώ θα αποκαλύψει το όνομά του μετά το Πάσχα!

Το θέμα δεν έγινε γνωστό τώρα, αλλά πάνε τρία χρόνια πίσω που ο ιδιοκτήτης της Λάρισας, είχε πει ξανά τα ίδια με δηλώσεις του. Η καταγγελία του πάγωσε και με αφορμή τα αποτελέσματα στα πλέι άουτ, που έγραψαν σε βάρος της Λάρισας, βγήκε ξανά από το ψυγείο.

Θέματα του είδους αποτελούν πλήγματα για το ελληνικό ποδόσφαιρο και την αξιοπιστία του, ενώ φαίνεται πως δεν ιδρώνει το αυτί κανενός, μετά από πλήθος παρεμφερών περιπτώσεων που είτε αποκαλύφθηκαν και θάφτηκαν, είτε ψιθυρίζονται ευρέως στον κόσμο του ποδοσφαίρου...

11+ 1 "Σφηνάκια"

-Θα σπάσει αυγά για το ελληνικό ποδόσφαιρο, ο Θοδωρής Ζαγοράκης, ή απλά θα τσουγκρίσει τα εθιμοτυπικά πασχαλινά και Δόξα Σοι ο Θεός; Το πράγμα θα δείξει από τη στάση που θα κρατήσει ο πρόεδρος της ΕΠΟ στο κομβικό ζήτημα για το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου με την "ολιστική μελέτη".

-Το ποδόσφαιρο έχει αυτονομία διακυβέρνησης, αλλά αυτό συνεπάγεται ευθύνη, ακεραιότητα, διαφάνεια και υπευθυνότητα. Κι αν τα δούμε από την ουσιαστική τους πλευρά, δεν βγάζουν έξω το ρόλο των κυβερνήσεων και άλλων ενδιαφερομένων για το ποδόσφαιρο για τη χρηστή αυτοδιοίκητη λειτουργία. Χωρίς έλεγχο, τίποτα...Ιδίως στις συναλλαγές.

-

Οι κυβερνήσεις έχουν «ευθύνη να διασφαλίζουν ότι όλες αυτές οι πράξεις είναι καθαρές και οικονομικά διαφανείς. Τι κάνουν. Δημόσιες Σχέσεις, όταν απαιτούνται αποτελέσματα για ένα θεσμό που θέλει να λειτουργεί ως κράτος εν κράτει;

-Γι' αυτό μην κάνουν ότι είναι εκτός, αφήνοντας να γίνονται πράξεις που δεν προστατεύουν την αξιοπιστία του αθλητισμού σε επαγγελματικό επίπεδο, αφήνοντας την ασυδοσία και την χειραγώγηση να χορεύουν ζεμπέκικο, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις.

-«Φωτιά» στα πλέι οφ έβαλε ο Λεβαδειακός με τη νίκη του επί του Ιωνικού στη Νεάπολη, βάζοντας... και κάποια πράγματα ώθησης στη θέση τους! Ο Εργοτέλης, έδειξε ότι μπορεί να κάνει το κομμάτι του στο τουρνουά, χωρίς κανένα άγχος. Ενδεικτική η νίκη του επί του Διαγόρα.

-Θα έπρεπε να απορούν στη Superleague 2, γιατί η ΕΡΤ αφήνει  χωρίς τηλεοπτική κάλυψη τα play out του πρωταθλήματος;

-Το νέο σίριαλ της Superleague για τον "εικονικό αγοραστή στη μεταβίβαση των μετοχών του ΠΑΣ Γιάννινα", μόλις άρχισε. Κι ας πέρασαν δύο χρόνια από την προαναγγελία του...

-Ποδόσφαιρο: «Με αντί-ποδόσφαιρο, όπως το λες, έχεις ελάχιστες πιθανότητες να κάνεις νίκες και να σωθείς. Ιδιαίτερα όταν χρειάζονται πολλές» (Μιχάλης Γρηγορίου, προπονητής Λαμίας).

-Η UEFA θα επιτρέψει στις εθνικές ομάδες να επεκτείνουν τις ομάδες τους από 23 σε 26 παίκτες στο Euro 2020 του καλοκαιριού σε μια προσπάθεια να μειωθεί το φορτίο των παικτών σε ένα γεμάτο ημερολόγιο λόγω της παγκόσμιας κρίσης υγείας. Είναι μπροστά και το Μουντιάλ του Κατάρ...

-Το κορυφαίο αθλητικό γεγονός στον κόσμο, μπροστά στην πιθανότητα διεξαγωγής τουμε λίγους θεατές, λόγω της πανδημίας; Οι Ολυμπιακοί Αγώνες, ήδη βρίσκονται μπροστά σε μια σε αυστηρότερων μέτρων και για τους αθλητές, πριν  καν να αρχίσουν. Περιμένοντας τον Ιούλιο.

-Το είπε ο θρύλος της Ουρουγουάης Ντιέγκο Λουγκάνο, ο οποίος κέρδισε 95 κύπελλα για τη χώρα του, ότι αν ο Λιονέλ Μέσι ήταν συμπατριώτης του, η Ουρουγουάη θα είχε κερδίσει δύο Παγκόσμια Κύπελλα. (Του 2010 στη Νότιο Αφρική, όταν βγήκε έξω στα ημιτελικά από την Ολλανδία, σίγουρα...)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News