ΟΦΗ: Η Μεγάλη Αφύπνιση

Απόψεις
ΟΦΗ: Η Μεγάλη Αφύπνιση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι "κρυμμένες" δυνάμεις που μπόρεσαν να εκφραστούν - Τίποτα δεν γίνεται τυχαία, ούτε στο ποδόσφαιρο - Η έμπνευσή μας δικαιώθηκε: Ο ΟΦΗ ήταν Ψηλορείτης στον κάμπο! Οι αποκαταστάσεις στους αριθμούς σε έξτρα 5 αγωνιστικές - Το ταξίδι που συνεχίζεται με άλλη αίσθηση!

Μπράβο στον ΟΦΗ, έδειξε ατόφια κομμάτια από το χαρακτήρα και τη δύναμή του, στην πιο κρίσιμη στροφή. Η νίκη του στη Λάρισα, δεν ήταν αποσπασματική, αλλά η συνέχεια της προσπάθειάς του, που στηρίχθηκε στη αποκάλυψη δυναμικών στοιχείων που είχε ανέκαθεν, αλλά δεν μπορούσαν -για κάποιους λόγους- να εκφραστούν.

Η παρουσία του Νίκου Νιόπλια υπήρξε καθοριστική για την αναμόρφωση και την προσήλωση των ποδοσφαιριστών σε ένα πιστεύω που είχε στόχους και ανέβαζε τη αυτοπεποίθησή τους. Η εμπειρία των πλέι άουτ, θα δώσει όλες τις απαντήσεις για το τι αρνητικό συνέβη στην κανονική περίοδο, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε μια νέα ανώτερη αγωνιστική περίοδο.

Ο ΟΦΗ κρατάει στα χέρια του από θέση ισχύος την παραμονή τουστην κατηγορία, αλλά με τη σοφία που τον οδηγεί σε αυτό το τουρνουά, δεν θα τον αφήσει με μειωμένη την προσοχή του στα επόμενα δύο παιγνίδια, γνωρίζοντας καλά μέσα από την τεράστια ποδοσφαιρική εμπειρία του προπονητή του, ότι ένα ματς λήγει με το σφύριγμα του διαιτητή.

Πρώτα με την αποστολή του στην σωσμένη ήδη Λαμία και μετά στη συνάντηση του με την ομάδα του Αγρινίου. Οι 28 βαθμοί του, περιμένουν την αύξησή τους για την μαθηματική κατοχύρωση. Θεωρητικά όλα καλά στο ποδόσφαιρο, αλλά στην πράξη μετράνε μόνο οι βαθμοί... Άσε που οι νίκες, θα θεραπεύσουν πληγές του παρελθόντος…

Άλλωστε ο ΟΦΗ έχει μεστή την εμπειρία από τις... ανατροπές στο τελευταίο τέταρτο! Το  κύριο κριτήριο παίζεται σοβαρότερα τώρα στη μάχη για την αποφυγή της προτελευταίας θέσης που οδηγεί στα μπαράζ με τον δεύτερο της Super League 2.  Παναιτωλικός και ΟΦΗ είναι στο κόλπο, αλλά είναι μαζί τους ο Ατρόμητος (31) και ο Απόλλων (30), ΗΛαμία με 32 έχει σωθεί πλέον και μαθηματικά!

-Η ουσία, είναι μία. Ο ΟΦΗ σε ένα ακόμη παιχνίδι του στα πλέι άουτ, είχε ουσία με τον Νιόπλια. Μεγάλο πράγμα ο προσανατολισμός σε αγωνιστική και ψυχολογική μετάδοση...

-Σε 5 ματς στα πλέι άουτ  ο ΟΦΗ, συγκέντρωσε μέσο όρο βαθμών 1,80, βελτιώνοντας το δείκτη όλης της χρονιάς από 0.76 βαθμούς ανά παιγνίδι στην κανονική περίοδο στο συνολικό, 0.90!

-Στις δυο αγωνιστικές που απομένουν μπορεί να αποφύγει και τη χειρότερη άμυνα του πρωταθλήματος αφού τον χωρίζει ένα γκολ από το Λάρισα (45-44). Απλά το επισημαίνουμε για λεπτομέρειες, από τη διαφορά που γίνεται αυτή την περίοδο.

-Τα χώνουν άγρια στον Κούγια φίλαθλοι της ΑΕΛ για τις ανακοινώσεις του, που θεωρεί ότι η διαιτησία του έχασε το παιχνίδι με τον ΟΦΗ, ενώ η ομάδα του, δεν έπεισε για την ικανότητά της απέναντι του.

-Αλλά και αυτά τα χρωματισμένα μέσα που είναι αλληλέγγυα στους "συνασπισμένους" των αφεντικών τους, που είδαν ότι η διαιτησία καθόρισε το αποτέλεσμα του Αλκαζάρ; Το είδαν το ματς;

-Ας έμενε ο ιδιοκτήτης, στα άξια συγχαρητήρια που έδωσε στον ΟΦΗ κι όχι να αρχίσει τις κολοβές αναιρέσεις, που ξεσήκωσαν ευφυείς αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αλλά πάμε παρακάτω...

-Δεν είναι και άσχημο να βγουν και κάποια άπλυτα στη φόρα ή να αποκαλυφτούν φαινόμενα με Φιλιππινέζες στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Τα ανέκδοτα διαβάζονται πολύ ωραία στο διαδίκτυο...

Ο  υποβιβασμός μπορεί να κριθεί στην επόμενη αγωνιστική

Η υπόθεση υποβιβασμός είναι πιθανόν να κλείσει την ερχόμενη αγωνιστική των πλέι άουτ, για λογαριασμό της ΑΕΛ αν ηττηθεί στο Βόλο και ο Παναιτωλικός πάρει έναν βαθμό, ή αν η ΑΕΛ πάρει ισοπαλία και ο  Παναιτωλικός κερδίσει. Με τον ΟΦΗ έτσι κι αλλιώς σε μια τέτοια περίπτωση την τελευταία αγωνιστική δεν τη σώνει τίποτα αφού η ισοβαθμία είναι απολύτως κρητική.

Το ενδιαφέρον για την αποφυγή του μπαράζ, μπαίνουν κι άλλες ομάδες πλην ΟΦΗ και Παναιτωλικού, δηλαδή ο Ατρόμητος και ο Απόλλων ανάλογα με το σημερινό αποτέλεσμα του τελευταίου με τον Βόλο. Ο Ατρόμητος, θα βρεθεί στα μπαράζ εφόσον ηττηθεί την προτελευταία αγωνιστική από τον Παναιτωλικό με διαφορά τριών γκολ και άνω και χάσει από τον Βόλο στην τελευταία, βλέποντας ταυτόχρονα τον ΟΦΗ να επικρατεί της Λαμίας και να παίρνει τον βαθμό της ισοπαλίας κόντρα στον Παναιτωλικό.

Αν ο Απόλλων νικήσει  τον Βόλο τότε θα σφραγίσει την παραμονή του, αφού υπερτερεί στην ισοβαθμία με τον Παναιτωλικό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News