Λάρισα-ΟΦΗ 0-1 (Τελικό)

Ποδόσφαιρο
Λάρισα-ΟΦΗ 0-1 (Τελικό)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένας αγώνας πραγματικός… τελικός για την παραμονή

Το πιο κρίσιμο παιχνίδι της χρονιάς δίνει σήμερα ο ΟΦΗ, που αντιμετωπίζει τη Λάρισα στο «Αλκαζάρ».

Ένας αγώνας πραγματικός… τελικός για την παραμονή, που το «πρέπει» έγινε ακόμη πιο έντονο, μετά το διπλό του Παναιτωλικού στα Γιάννινα.

Η ομάδα του Ηρακλείου θέλει θετικό αποτέλεσμα, τουλάχιστον για να κρατήσει τη Λάρισα από κάτω στη βαθμολογία.

Αν καταφέρει να πάρει το διπλό, θα ξεπεράσει και πάλι τους δύο ανταγωνιστές.

Ο Νίκος Νιόπλιας επιλέγει σχηματισμό 3-5-2 και επιστροφή του Γιαννούλη στην 11αδα, μετά από περίπου 1.5 μήνα. 

Παρακολουθείστε την εξέλιξη του αγώνα από το neakriti.gr

1' Ξεκίνησε το παιχνίδι στο "Αλκαζάρ".

3' Φάση διαρκείας στα καρέ των γηπεδούχων, πολύ αδύναμο πλασέ από τον Σαρδινέρο, μπλοκάρει εύκολα ο Νάγκι. 

7' Νέα επιθετική προσπάθεια του ΟΦΗ, με τη σέντρα του Σαρδινέρο από δεξιά να φτάνει στην περιοχή, όπου ο Ντε Γκουζμάν σουτάρει και βλέπει τον Νάγκι να μπλοκάρει ξανά. 

*Η ομάδα του Ηρακλείου έχει μπει πιο δυνατά στο πρώτο 10λεπτο. "Πατάει" περιοχή, με στόχο να δημιουργήσει μπροστά από την αντίπαλη εστία. 

15' Πρώτη τελική για την Λάρισα. ο Γιακιμόφσκι έφερε τη μπάλα στην περιοχή, σουτ στην κίνηση από τον Ντουρμισάι, η μπάλα ψηλά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. 

27' Καλή στιγμή για τον ΟΦΗ. Ο Σαρδινέρο μέσα από τη περιοχή, γυρίζει τη μπάλα στο ύψος του πέναλτι, όμως ο Γιάννου υπό πίεση δε θα κάνει το σουτ. 

32' Ξανά στην περιοχή των γηπεδούχων, οι παίκτες του ΟΦΗ. Ο Ντε Γκουζμάν "στρώνει" για τον Μαρινάκη, που σουτάρει απελπιστικά άουτ από καλή θέση. 

34' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΦΗ 0-1: Εξαιρετική σέντρα του Κοροβέση από αριστερά, ο Ντε Γκουζμάν έρχεται με φόρα στην περιοχή και με υπέροχη κεφαλιά-ψαράκι πετυχαίνει το 0-1.

37' Από μία κίτρινη σε Σακόρ και Μπέρτο για την αψιμαχία που είχαν.  

39' Κίτρινη κάρτα στον Κοροβέση. 

41' Εντυπωσιακή επέμβαση του Βάτερμαν σε κόρνερ, στην εκτέλεση φάουλ του Ακούνια λίγο έξω από την περιοχή. Κρατάει ανέπαφη την εστία του ο Ολλανδός. 

Τέλος πρώτου ημιχρόνου, ο ΟΦΗ προηγείται 0-1. Η ομάδα του Ηρακλείου είναι καλύτερη από τη Λάρισα και δικαίως είναι μπροστά στο σκορ. Βγάζει αποφασιστικότητα και έχει περιορίσει τους κινδύνους προς την εστία του Βάτερμαν. Ο Ολλανδός φώναξε "παρών" όταν χρειάστηκε, ενώ επιθετικά το συγκρότημα του Νιόπλια "πατάει" περιοχή με ανάπτυξη από τα άκρα. 

46' Σέντρα στην επανάληψη. 

52' Σουτ του Σακόρ μέσα από την περιοχή, κοντράρει στα σώματα η μπάλα και φεύγει κόρνερ. 

54' Δύο αλλαγές για τους γηπεδούχους. Ο Κολομπίνο αντί του Νικολιά και ο Πινακάς στη θέση του Μπεν Χατίρα. 

55' Σέντρα του Γιακιμόφσκι, κεφαλιά του Μιλοσάβλιεβιτς δε θα βρει στόχο.

57' Ευκαιρία για τον ΟΦΗ. Γύρισμα του Κοροβέση χαμηλά προς τη μικρή περιοχή, ο Σαρδινέρο πέφτει προς τη μπάλα, αλλά δεν προλαβαίνει να τη σπρώξει στα δίχτυα. 

59' Πέναλτι για τον ΟΦΗ δίνει ο Σιδηρόπουλος, στο μαρκάρισμα του Μπέρτου στον Κοροβέση εντός περιοχής. Επικοινωνία του διαιτητή με το VAR. Ο διεθνής ρέφερι θα "τσεκάρει" τη φάση στο μόνιτορ και αλλάζει την απόφαση του. Δεν υπάρχει πέναλτι και δείχνει, ότι ο αμυντικός των γηπεδούχων βρήκε πρώτα τη μπάλα. 

65' Νέα αλλαγή για τους γηπεδούχους, με τον Γλυνό στη θέση του Μιλοσάβλιεβιτς. 

67' Μεγάλη ευκαιρία για τον ΟΦΗ. Ο Σαρδινέρο για τον Σακόρ μέσα στην περιοχή, αυτός για τον Ντε Γκουζμάν που σουτάρει από τη μικρή περιοχή, όμως η μπάλα κοντράρει στο σώμα του Τσόσιτς. 

74' Κίτρινη κάρτα για τον Στίφλερ. 

77' Ο Φέστα με δύο κινήσεις "κλείνει" τις αλλαγές του. Καρανίκας στη θέση του Μπέρτου και Μουκαντζό αντί του Ντουρμισάι.

78' Σουτ του Ακούνια. η μπάλα κόντραρε και έφυγε κόρνερ. 

80' Κίτρινη κάρτα σε Τσόσιτς και Καρανίκα για διαμαρτυρία στον Σιδηρόπουλο. 

81' Δύο αλλαγές για τον ΟΦΗ. Στάρτζεον στη θέση του Σακόρ και Σολίς αντί του Σαρδινέρο. 

82' Κίτρινη κάρτα στον Γιαννούλη. 

Ο Σιδηρόπουλος πάει να δει στο μόνιτορ το μαρκάρισμα του Γιαννούλη στον Γλυνό, μετά από επικοινωνία με τον Γκεστράνιους από το VAR.

84' Κίτρινη κάρτα στον Μεγιάδο για διαμαρτυρία. 

85' ΑΠΟΒΟΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΦΗ: Αλλάζει η κάρτα και ο αρχηγός των Κρητικών θα δει την κόκκινη κάρτα, για σκληρό μαρκάρισμα στον παίκτη της ΑΕΛ, όπως λέει ο Σιδηρόπουλος. 

86' Αλλαγή για τον ΟΦΗ, με τον Βαφέα αντί του Γιάννου. 

*Με δέκα παίκτες συνεχίζει και η Λάρισα. Ο Γλυνός δε μπορεί να συνεχίσει λόγω τραυματισμού και ο Φέστα έχει "κλείσει" τις αλλαγές του. 

97' Αλλαγή για τον ΟΦΗ, με τον Ουές στη θέση του Σολίς. Ο Αργεντινός ένιωσε κάποιες ενοχλήσεις, μετά από κόντρα με αντίπαλο.

10ο λεπτό καθυστερήσεων. Τελευταία δραματικά δευτερόλεπτα. 

Τελευταίο σφύριγμα από τον Σιδηρόπουλο, τεράστια νίκη παραμονής για τον ΟΦΗ. 

ΛΑΡΙΣΑ (Τζιανλούκα Φέστα): Νάγκι, Μπέρτος (77' Καρανίκας), Τσόσιτς, Μαξιμένκο, Γιακιμόφσκι, Μιλοσάβλιεβιτς (65' Γλυνός), Στίφλερ, Μπεν Χατίρα (54' Πινακάς), Νικολιάς (54' Κολομπίνο), Ακούνια, Ντουρμισάι (77' Μουκαντζό).

ΟΦΗ (Νίκος Νιόπλιας): Βάτερμαν, Βούρος, Διαμαντής, Γιαννούλης, Μαρινάκης, Κοροβέσης, Μεγιάδο, Σακόρ (81' Στάρτζεον), Ντε Γκουζμάν (97' , Σαρδινέρο (81' Σολίς, 97' λ.τ. Ουές), Γιάννου (86' Βαφέας).  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News