ΟΦΗ: Σαν Ψηλορείτης στον κάμπο...

Απόψεις
ΟΦΗ: Σαν Ψηλορείτης στον κάμπο...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η κομβική μάχη για την παραμονή, απαιτεί υψηλή μαχητικότητα και εγρήγορση απέναντι στην ΑΕΛ που τα έχει πάει καλύτερα στα play-out και θέλει μόνο τη νίκη - Αήττητοι και οι δύο στο τουρνουά

Τώρα είναι η κρίσιμη στιγμή να αναδείξει ο ΟΦΗ όλα τα  στοιχεία του νικητή που διαθέτει, για να κρατήσει τη θέση που αξίζει σε κείνον και τους φίλους του.

Το ισόπαλο αποτέλεσμα της ΑΕΛ στη Λαμία τον κράτησε  ζωντανό στη θέση παραμονής, έστω και σε απόσταση αναπνοής, αλλά του πρόσθεσε το βάρος της δικής του ευθύνης. Η επικείμενη αποστολή του στη Λάρισα, αξίζει την καλύτερη προετοιμασία για τη διεκδίκηση του πλεονεκτήματος για την τελική έκβαση. 

Μετά τους δυο χαμένους βαθμούς από τον Ατρόμητο οι τρεις αγωνιστικές έχουν ενσωματωμένο τον χαρακτήρα των τελικών. Έτσι κι αλλιώς στη φετινή περιπέτεια έγραψε σχεδόν το ίδιο εκτός έδρας. Για το «Γεντί Κουλέ» η ευκαιρία της τελευταίας αγωνιστικής με τον Παναιτωλικό περιμένει να διασκεδάσει όλες τις απώλειες μέσα στο ναό...

Απέναντι σε ανταγωνιστές

Στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχει «αν», για να περάσει καν από το μυαλό μας η απώλεια των δύο βαθμών του ΟΦΗ από τον Ατρόμητο, που θα τον είχε κάνει ιπτάμενο ιππότη στην κούρσα της παραμονής. Το μόνο που μετράει, είναι το τώρα, με τα δεδομένα του.

Ο ΟΦΗ παραμένει σε θέση παραμονής και αυτή καλείται να υπερασπίσει μαχητικά, νιώθοντας την καυτή ανάσα των δυο κυρίως ανταγωνιστών του, που "κόλλησαν" μαζί, πίσω του, σε απόσταση ενός πόντου, με την ΑΕΛ τελευταία στην ισοβαθμία με τον Παναιτωλικό.

Ο ΟΦΗ είναι η μόνη ομάδα από τις τρεις που έχει την τύχη στα χέρια του, καθώς θα μονομαχήσει δύο φορές πρόσωπο με πρόσωπο με τις ομάδες που τον απειλούν....

Όλη η προσοχή λοιπόν στο ματς που έρχεται με την ΑΕΛ στη Λάρισα, που μπορεί να μην είναι τυπικός τελικός (αφού υπάρχει συνέχεια), αλλά είναι από τη φύση του, ένα σούπερ κομβικό παιχνίδι για τα ρέστα των δυο αγωνιστικών που θα κλείσουν το τουρνουά.

Το θετικό αποτέλεσμα εκεί μέσα είναι το μίνιμουμ που κρατά ζωηρές και βάσιμες τις ελπίδες του στόχου.

Οι δυο ομάδες θα χρειαστεί να το παίξουν ως τελικό για το τρόπαιο της σωτηρίας, με τον ΟΦΗ να είναι αυτός που με νίκη, θα αποκτά μια απόσταση ασφαλείας. Νικώντας την ΑΕΛ της φεύγει τέσσερις βαθμούς και θα έχει τον Παναιτωλικό στον μείον ένα, αν καταφέρει να φύγει νικητής από τα Γιάννινα. Αυτόν τον έχει τελευταία αγωνιστική στο «Γεντί Κουλέ»... Η ισοπαλία στο ματς του Αλκαζάρ, αφήνει ανοικτή ευκαιρία στην ομάδα του Αγρινίου να προσπεράσει.

Για τη Λάρισα το ματς με τον ΟΦΗ είναι αυξημένα κομβικό, στην έδρα της και με νίκη θα πάει μπροστά στους +2 βαθμούς, ενώ κάθε άλλο αποτέλεσμα θα την κρατήσει πίσω. Μετά τη μάχη του Σαββάτου έχει πολύ δύσκολο ταξίδι στον «άσπονδο» Βόλο, που μπορεί να αναδειχτεί καθοριστικός για την τύχη της.

Αήττητοι και οι δυο στα πλέι άουτ

Αήητητοι στα πλέι άουτ είναι οι μονομάχοι του Αλκαζάρ, το Σάββατο, ο ΟΦΗ απέναντι σε τέσσερις "άνετους", ή "σχεδόν" άνετους", και τη Λάρισα να τα έχει, επίσης πάει καλύτερα μαζί τους, αφού είχε απώλεια στην έδρα του από τον "ουραγό" από το Αγρίνιο.

-Για τον ΟΦΗ (μόνο) θα είναι το πρώτο ματς "λάβας" απέναντι σε "κυρίως" ανταγωνίστρια ομάδα στο τουρνουά.

-Η ΑΕΛ έχει την καλύτερη συγκομιδή στις τέσσερις αγωνιστικές των πλέι άουτ, με 8 βαθμούς, νικώντας τους αδιάφορους Ατρόμητο και Απόλλωνα Σμύρνης και είχε δύο ισοπαλίες με Παναιτωλικό και Λαμία.

- Ο ΟΦΗ πήρε 6 βαθμούς με μία νίκη (ΠΑΣ) και τρεις ισοπαλίες (Απόλλων, Ατρόμητος, Βόλος). Ο Παναιτωλικός μόλις 4 με μία νίκη (Απόλλων) και μία ισοπαλία (ΑΕΛ).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News