Οι παίκτες βαρόμετρο για ΑΕΛ και ΟΦΗ

Αθλητισμός
Οι παίκτες βαρόμετρο για ΑΕΛ και ΟΦΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η «μάχη» του «άσου» (Νάγκι VS Βάτερμαν), του άξονα (Μεγιάδο VS Κολομπίνο) και της γραμμής κρούσης (Ντουρμισάι VS Σαρδινέρο)…

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για το μεγάλο ματς της 24ης Απριλίου όπου η ΑΕΛ θα υποδεχθεί τον ΟΦΗ. Τις δύο ομάδες που βρίσκονται στην 14η και 12η θέση αντίστοιχα «χωρίζει» μόλις 1 βαθμός, ενδιάμεσα μαζί με τους «βυσσινί» στους 24 πόντους βρίσκεται ο Παναιτωλικός που όμως «έχει» τη μεταξύ τους ισοβαθμία, και γίνεται εύκολα αντιληπτό πως με μόλις 3 παιχνίδια να απομένουν, ο νικητής του Αλκαζάρ θα αποκτήσει προβάδισμα ακόμη και για παραμονή χωρίς μπαράζ.

Αναμετρήσεις όπως αυτή κρίνονται στις λεπτομέρειες, αλλά και στην εμφάνιση που θα κάνουν οι εκατέρωθεν κομβικοί ποδοσφαιριστές.

Ας δούμε λοιπόν τη «μονομαχία» που θα υπάρξει σε θέσεις «κλειδιά» και πιο συγκεκριμένα του γκολκίπερ, τους ανασταλτικού μέσου και της επίθεσης.

Στην πρώτη περίπτωση οι Νάγκι και Βάτερμαν καλούνται πάση θυσία να κρατήσουν το «μηδέν», ώστε να διασφαλίσουν πως «βυσσινί» και Κρητικοί αντίστοιχα τουλάχιστον δεν θα ηττηθούν. Στη δεύτερη έχουμε τους «κόφτες» τους όπου Κολομπίνο και Μεγιάδο θα επιδιώξουν να «κερδίσουν» τον νευραλγικό χώρο του κέντρου και ύστερα τη γραμμή κρούσης, καθώς Ντουρμισάι και Σαρδινέρο θα «κυνηγήσουν» το γκολ έστω και με... μισή ευκαιρία που θα τους παρουσιαστεί.

Νάγκι VS Βάτερμαν

Οι γκολκίπερ των «μονομάχων» διανύουν περίοδο φόρμας και αμφότεροι «πρωταγωνίστησαν» στα δύο τελευταία ματς των ομάδων τους.

Ο Ούγγρος πορτιέρε της ΑΕΛ ήταν εκ των κορυφαίων στο 1-0 του Περιστερίου όπου μεταξύ άλλων πιστώνεται τις πολύ καλές του επεμβάσεις στο σουτ του Γκάλο και την προβολή του Μανούσο, ενώ... κατέβασε ρολά στο 0-0 της Λαμίας, όπου με εντυπωσιακό τρόπο είπε, μεταξύ άλλων, «όχι» σε Ανχελ Μαρτίνεθ και Ντέλετιτς. Παράλληλα έχει και τη... ρέντα με το μέρος του, αφού στα συγκεκριμένα παιχνίδια οι αντίπαλοί του σημάδεψαν 3 φορές τα δοκάρια του (1 Μανούσος, 2 Ντέλετιτς).

Ο Ολλανδός του ΟΦΗ ήταν από τους «βασικούς» λόγους που οι Κρητικοί απέσπασαν βαθμό στη Ριζούπολη (0-0), όταν στα πρώτα λεπτά αντέδρασε σωστά στο κοντινό σουτ του Μαρκ Φερνάντεθ και την κεφαλιά του Λισγάρα, ενώ μερικές ημέρες μετά, στο 1-1 με τον Ατρόμητο, λόγω της απόδοσής του η ανάπαυλα βρήκε τον αγώνα χωρίς σκορ. Πιο συγκεκριμένα χάρις στις επεμβάσεις του αρχικά στο σουτ του Γιακουμάκη και ύστερα, στην εκτέλεση κόρνερ που ακολούθησε, στην κεφαλιά του Γκαλβάο.

Κολομπίνο VS Μεγιάδο

Στον άξονα θα έχουμε λατινοαμερικάνικη «μονομαχία», αφού θα... συγκρουστούν ένα «6άρι» από την Ουρουγουάη με ένα από την Αργεντινή. Ο πρώτος αποκτήθηκε τον Γενάρη από τους «βυσσινί» και είναι από τους... κύριους εκφραστές της αγωνιστικής της αντεπίθεσης. Πρεσάρει, έχει «πνευμόνια», παίζει κοντά στις γραμμές και πηγαίνει πολλές φορές πρώτος πάνω στην μπάλα.

Ο δεύτερος δεν χρειάζεται... συστάσεις. Διανύει την 3η του σεζόν στην Ελλάδα και τον ΟΦΗ και θεωρείται η «κολόνα» του άξονά τού. Είτε ως μόνος μπροστά από τα στόπερ (με 2 εσωτερικούς), είτε με «8άρι» δίπλα του, αποτελεί το Α και το Ω της μεσαίας γραμμής των Κρητικών.

Ντουρμισάι VS Σαρδινέρο

Αγώνες όπως ο συγκεκριμένος του Αλκαζάρ, δηλαδή τεράστιας βαθμολογικής σημασίας, πολλές φορές κρίνονται στο ένα γκολ και τελικά κερδίζει όποιος εκμεταλλευτεί έστω και τη «μισή» ευκαιρία που θα του παρουσιαστεί. Αυτόματα η προσοχή όλων στρέφεται στους Φιορίν Ντουρμισάι και Αντριάν Σαρδινέρο.

Ο πρώτος όχι απλά είναι το «9άρι» της ΑΕΛ, αλλά διεκδικεί και ίσως κερδίζει τον τίτλο του παίκτη με τη μεγαλύτερη επίδραση στο παιχνίδι κάποιας ομάδας. Οι «βυσσινί» στα 7 τελευταία τους παιχνίδια βρήκαν στόχο 9 φορές και 25χρονος στράικερ είναι «μέσα» στα 7, ενώ στο 1 που... απουσίαζε (εκείνο του Νούνιτς στη Ριζούπολη) ήταν επειδή είχε αντικατασταθεί. Από το 3-2 της Κρήτης για την κανονική διάρκεια έχει πάρει... φωτιά.

Ο Ισπανός από την πλευρά του αποκτήθηκε, και είναι δηλαδή, ακραίος αλλά έχει βγάλει το μεγαλύτερο μέρος της σεζόν ως φορ, λόγω των τραυματισμών που έχουν ταλαιπωρήσει τους στράικερ του ΟΦΗ. Μαζί με τον Στάρτζεον είναι οι πρώτοι σκόρερ της ομάδας στο πρωτάθλημα (από 5 γκολ) και δεν είναι τυχαίο πως εκείνη δεν χάνει όποτε βρίσκει δίχτυα (σε 4 διαφορετικά παιχνίδια, 3 νίκες-1 ισοπαλία). Μετά το 1-1 κόντρα στον Ατρόμητο ταλαιπωρήθηκε από ενοχλήσεις, όμως υπολογίζεται κανονικότατα και αναμένεται να πάρει πολλές πρωτοβουλίες.

Πηγή: gazzetta.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News