ΟΦΗ: Με αφορμή όσα έβγαλε από τη ψυχή του ο Νίκος Παπαδόπουλος

Απόψεις
ΟΦΗ: Με αφορμή όσα έβγαλε από τη ψυχή του ο Νίκος Παπαδόπουλος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η φράση που θα πρέπει να μελετήσουν οι ηγεσίες της ΠΑΕ στο ποδοσφαιρικό επίπεδο, που ο πρώην προπονητής και ποδοσφαιριστής του ΟΦΗ, δεν χρειάσθηκε να βάλει ονόματα... Η αλήθεια δεν βλάπτει, σε πάει ένα βήμα πιο πάνω...
Αλήθειες, από το Νίκο Παπαδόπουλο στη συνέντευξή του στον Αντώνη Σαριδάκη για τα βιώματα του στην τεχνική ηγεσία. Από την υπερ προσπάθειά του με τους παράγοντες που στήριξαν με θυσίες την επιστροφή του ΟΦΗ στη Superleague, μέχρι τον τρόπο που τον απομάκρυναν από την διοίκηση των ονείρων. (Ένας ένας, όπως τους ανέφερε...)

Όπως και για το γύρισμα της πλάτης σε ένα σημαντικό κομμάτι του σώματος και της ιστορίας του ΟΦΗ.

Σε πρόσωπα με δράση, αποδεδειγμένη και πολύχρονη προσφορά που αξίζει να αναγνωρίζεται με επαίνους και όχι με αποστροφή. Έβγαλε πόνο ψυχής και μεγάλη πίκρα ο Παπαδόπουλος και όχι άδικα. Αλήθεια είναι. Το "φάγωμά" του ήταν άκομψο και είχε προηγηθεί η αναζήτηση διαδόχου του. Αληθεύει. Στο ματς κυπέλλου που αναφέρει, ήδη είχε μπει σε ροή η αλλαγή προπονητή. Γι αυτό και η φάση με τον Δέλλα, στην καταπακτή, δεν έπεισε... -"Ήταν η αφορμή και όχι η αιτία", όπως είπε. (Τότε είχαμε τονίσει από εδώ με ένα παρασκήνιο που δεν διαψεύστηκε για την σκοπιμότητα που υπήρξε...)

-Διαβάσαμε ολόκληρη τη συνέντευξη του Παπαδόπουλου, που μας γύρισε σε κείνες τις σκληρές περιόδους, πραγματικά με πολλές αλήθειες, αλλά μείναμε σε κάποιες φράσεις, που καλό θα είναι οι αποδέκτες τους, να τις δεχτούν χωρίς εγωισμό, αλλά σαν μια ευκαιρία αυτοκριτικής.Σαν ένα βαθύ κοίταγμα στον καθρέφτη.

-Είπε για τον τρόπο που αντιμετωπίστηκε ως προπονητής από τιςηγεσίες της νέας εποχής, έχοντας πίσω και μια κοινή πορεία μαζί ως ποδοσφαιριστές: "Δυστυχώς κάποιοι άνθρωποι στην ομάδα νομίζουν ότι τα ξέρουν όλα. Νομίζουν ότι αυτοί είναι οι καλύτεροι και απαξιώνουν τους άλλους. Δεν τους δίνουν σημασία. Μόνο αυτά μπορώ να σας πω. Δεν χρειάζεται να πω ονόματα".

Στη ζωή τίποτα δεν γίνεται τυχαία. Οι άνθρωποι που είναι στα ηνία της ΠΑΕ ΟΦΗ και χαράζουν την πορεία στο παρόν και για το μέλλον του, είναι αξιόλογοι άνθρωποι του ποδοσφαίρου, αλλά έχουν κάνει σημαντικά λάθη στις επιλογές τους για ένα μοντέλο που θέλησαν να κάνουν αμέσως δέντρο, χωρίς φυτώριο και το χρόνο που θέλει (ή με αγορασμένες έτοιμες αξίες), απλά με μια σπορά...

 

-Η σεζόν αυτή, πριν καν να αρχίσει (από το Europa League) έδειξε ότι πάσχει από μια ανεπάρκεια και εμμονές σε λάθος μαθήματα που ακούγαμε κάθε φορά, που η ομάδα έβγαινε ηττημένη η χαμένη από βαθμούς.

-Έτσι έρχεται η δυσμενής τώρα συγκυρία της βαθμολογική πάλης για τη ζωή ή την πτώση, να δείξει ότι εκεί πάνω στους λόφους με τις μπουλντόζες χρειάζεται μια βαθιά ανασκαφή για τη θεμελίωση πραγματικού ποδοσφαιρικού οικοδομήματος με καλύτερα υλικά σε στέρεο διάγραμμα ανέγερσης και με την αρχιτεκτονική πραγματικά να ξεχωρίζει για την ισχύ του, μέσα στο πλήθος του "βάρβαρου" πρωταθλήματος.

-Για να είναι ικανό και άξιο να μετέχει στην πράξη με αποτελέσματα και να βοηθά στην ανάδειξη των ταλαντούχων. Όχι, με το ποίημα του "χάσαμε πάλι, ήταν ένα καλό μάθημα..." ως δικαιολογία.

ΑπάντησηΠροώθηση
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News