ΟΦΗ: Ο μοχλός εκτίναξης είναι στη Ριζούπολη

Απόψεις
ΟΦΗ: Ο μοχλός εκτίναξης είναι στη Ριζούπολη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι δηλώσεις Νιόπλια δείχνουν τη σοβαρότητα εν όψει του αγώνα απέναντι σε αντίπαλο που παίζει για το αποτέλεσμα - Η βαθμολογική τους διαφορά προκύπτει από τις δύο νίκες του Απόλλωνα επί του ΟΦΗ - Τρίτη, χωράει μόνο για... Γκίνες. Με νίκη ο ΟΦΗ "πετάει". Ο Απόλλων "κλειδώνει" τη σωτηρία του.

Πρόκληση  νίκης για αυτόν τον ΟΦΗ, η μάχη της Ριζούπολης που θα τον ανεβάζει στα πάνω σκαλιά της εξέδρας σωτηρίας. Ο Απόλλων Αθηνών τον έχει κερδίσει δύο φορές στην κανονική περίοδο. Τη δεύτερη ελέω... Γκορτζίλα. Τρίτη δεν χωρά, ακόμη και στο παράλογο.

Αήττητος με μια νίκη και μια ισοπαλία εκτός, στις δύο πρώτες αγωνιστικές, παίρνει γεύσεις ικανοποίησης πρώτα, από τον  προηγούμενο εαυτό του, που τον αδίκησε. Επιπλέον καλείται να κάνει τη ρεβάνς ακόμη μεγαλύτερη. Ο τωρινός του αντίπαλος, το παίζει άνετος στους 29 βαθμούς, καθώς μετράει στους πόντους του, έξι από τις ως τώρα αναμετρήσεις του με τον ΟΦΗ, έναντι μηδέν.

Η πίστη και τακτική νικητή από τον Νιόπλια είναι σπουδαία εφόδια μάχης. Ο Απόλλων Σμύρνης δεν έχει ακόμη «τσεκάρει» μαθηματικά τη θέση παραμονής. Ξεκίνησε μάλιστα αρνητικά τα πλέι άουτ, με την ήττα από την ΑΕΛ στη Ριζούπολη και ισοπαλία στο Περιστέρι. Θα είναι υπέροχο για τον ΟΦΗ να συνεχίσει το θετικό δρόμο που χάραξε… 

Ιδιόμορφο αναφορικά με τη σπουδαιότητα του αποτελέσματος είναι για κάθε ομάδα η αναμέτρηση Απόλλωνα - ΟΦΗ στη Ριζούπολη. Η νίκη θα ηχήσει δυναμικά και κατ' αναλογίαν στο νικητή και στον χαμένο.

Η νίκη του ΟΦΗ θα σημάνει -μετά και τη ροή του στις δύο πρώτες αγωνιστικές- μέγιστο άλμα παραμονής και η ήττα για τον Απόλλωνα μια κατάσταση με ήχους κινδύνου που δεν είχε καν από την έναρξη των πλέι άουτ. Σε δεύτερο βαθμό αποτίμησης, η ισοπαλία θα προσθέτει βαθμό, αλλά για τον ΟΦΗ η συνέχεια θα είναι ακόμη σε μεγάλη κατάσταση αγωνίας.

Ο Απόλλων Σμύρνης δεν βρίσκεται σε κατάσταση κινδύνου πριν το ματς, καθώς δεν έχει «καθαρίσει» ακόμα με την σωτηρία του, αλλά με νίκη πηγαίνοντας στους 32 βαθμούς θα την "κλειδώνει". Αυτό κάνει τον ΟΦΗ πιο συγκεντρωμένο στην τακτική του και τους παίκτες αφοσιωμένους στο παιχνίδι τους με τις οδηγίες ουσίας του Νίκου Νιόπλια.

Ο ποδοσφαιράνθρωπος τεχνικός ξέρει καλά ότι το αποτέλεσμα στη Ριζούπολη είναι σημαντικό και μπορεί να λειτουργήσει ως μοχλός προώθησης. Σίγουρα θα παίξει έξυπνα για τη νίκη, αλλά με ευλαβική προσήλωση στην αμυντική λειτουργία της ομάδας του, αφού μια ήττα θα απαιτούσε στη συνέχεια ολική ανασύνταξη των δεδομένων. Στο μυαλό των παικτών του ΟΦΗ η θετική συνέχεια στα πλέι άουτ παρακινεί για μια ακόμη αξιόπιστη εμφάνιση.

Θα είναι για… Γκίνες να νικήσει ο Απόλλων τρεις φορές τον ΟΦΗ στο πρωτάθλημα, μετά τις δύο νίκες του στην κανονική περίοδο, που ουσιαστικά κάνει τη διαφορά των δύο ομάδων στην βαθμολογία (29-23). Σημειωτέο: Ο Απόλλων δέχεται φέτος γκολ στο 86% των αγώνων του στη Ριζούπολη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News