«Θωρακίζει» την άμυνα: Το σχέδιο Νιόπλια για τη «μάχη» του ΟΦΗ στη Ριζούπολη

Ποδόσφαιρο
«Θωρακίζει» την άμυνα: Το σχέδιο Νιόπλια για τη «μάχη» του ΟΦΗ στη Ριζούπολη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ολοκληρώνεται σήμερα η προετοιμασία ενόψει Απόλλωνα

Η τελευταία… πινελιά της προετοιμασίας του ΟΦΗ θα μπει στη σημερινή προπόνηση, όμως ο Νίκος Νιόπλιας και οι συνεργάτες του, έχουν ήδη «διαβάσει» τους παίκτες για το τακτικό πλάνο κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης.

Το αυριανό παιχνίδι στη Ριζούπολη είναι κομβικής σημασίας για την ομάδα του Ηρακλείου, που με αυτοπεποίθηση και αγωνιστικότητα, θα διεκδικήσει τη μέγιστη δυνατή συγκομιδή. Πρόκειται για ένα ματς, που μπορεί να δώσει άλλη ώθηση στο «κυνήγι» των βαθμών, ειδικά στην περίπτωση που το αποτέλεσμα είναι νικηφόρο.

Ο 56χρονος προπονητής των Κρητικών, έχει καταλήξει στα «ζητούμενα» του αγώνα και αντίστοιχα στα δικά του «θέλω» από τους ποδοσφαιριστές.

Το… μηδέν στην άμυνα είναι ένας βασικός παράγοντας και είναι πιθανή η επιστροφή σε σχηματισμό με 3αδα στα μετόπισθεν. Ανεξαρτήτως πάντως διάταξης, ακόμη δηλαδή κι αν παραμείνει η 4αδα, οι αλληλοκαλύψεις, η ενεργητικότητα στην διεκδίκηση κάθε μπάλας και το πάθος, είναι από τα βασικά συστατικά της ανασταλτικής λειτουργίας. Με αυτή τη «βάση», θα προσπαθήσουν οι Κρητικοί να «χτίσουν» το μεσοεπιθετικό κομμάτι, ποντάροντας στη ποιότητα των διαθέσιμων ποδοσφαιριστών.

Υπό αυτή την έννοια, η χθεσινή επιστροφή του Ναζαρένο Σολίς… λύνει τα χέρια της τεχνικής ηγεσίας. Ο Αργεντινός εξτρέμ είναι στην καλύτερη κατάσταση, από την πρώτη μέρα της παρουσίας του στον ΟΦΗ και διαθέτει στοιχεία που είναι πολύ χρήσιμα σε τέτοιου είδους ματς. Ταχύτητα, αποφασιστικότητα στο 1 εναντίον 1 και ευχέρεια στις ομαδικές συνεργασίες. 

Έτσι, αν κριθεί έτοιμος για την βασική 11αδα, με την ταυτόχρονη παρουσία των Σαρδινέρο και Στάρτζεον, δημιούργείται μια ποιοτική τριπλέτα στην επίθεση.

Σε ότι αφορά τώρα τον Τζόναθαν Ντε Γκουζμάν, ο Ολλανδός μετέχει στο κανονικό πρόγραμμα αυτή την εβδομάδα κι όλα δείχνουν ότι θα είναι στην 20αδα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News